Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od dendy »

bassline pri poslednych volbach sa mi podarilo presvedcit 5 ludi (demotivovanych pravicovych volicov) ktori v ziadnom pripade uz nechceli ist volit, aby volit sli... keby toto spravil hoc len kazdy piaty clovek ktory siel volit tak by dnes mozno fico nebol pri moci..

takze mi nic nehovor o tom co ma a co nema zmysel...

bassline

Příspěvek od bassline »

Ale ved klidek, pohoda :)

Je to moj nazor, ten snad mozem mat :) O tom je diskusia nie ? Ze kazdy napise to svoje videnie sveta :)

dendy

Příspěvek od dendy »

ved ja som kludny - to je nevyhoda fora nevidis emocionalne rozpolozenie cloveka.. peace

ale v jednom mas pravdu - slovaci su naozaj apaticky narod - vid referenda ktore sme mali - najmocnejsi nastroj demokracie - ludia si toho nevazia a odignoruju ho... vlastne jedine ako-tak platne referendum bolo tusim to o vstupe do EU, aj to len s odretymi usami..

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

I kdyby se Vám podařilo změnit svět k lepšímu, on se zase po čase vrátí k horšímu. Z povahy věci nestálá věc. Jediné co se dá změnit je svůj přístup ke světu. Jestli vidíme všude problémy, nikdy nebudeme spokojeni. Když si však zkusíme uvědomit, že jediný problém je v tom, že danou věc za problém považujeme, určitá naděje na bezproblémový život tu je.

dendy

Příspěvek od dendy »

jirko v urcitej urovni mas urcite pravdu... ale realita ma mnoho vrstiev (ked mam citovat Dona Juana Matuse :-)) a na tej vrstve bezneho kazdodenneho zivota niektore veci proste riesit musis .. ked ta stat obera o tvoje poctivo zarobene peniaze a prelieva ich do vreciek podvodnikov a darmozracov, ked pri sudnom spore sudca "drzi stranu" svojmu kamaratovi, ked policajt zatvara oci pred ciganskou kriminalitou a teba nemilosrdne spokutuje za zle parkovanie - to su veci kde sa proste meditativny pristup zenoveho mnicha tazko aplikuje...

samozrejme mozeme vsetci odist zit do pustiny a uplne sa odrezat od "systemu" ... ale nie vsetci sme na to este pripraveny... to je ako v Matrixe - vela z nas ten system zatial viac ci menej potrebuje, je od neho zavisla .. prvy krok zbave ia sa zavislosti je priznat si ju - takze ano, ja si priznavam ze urcite vyhody ktore mi tento zasraty system poskytuje mam rad :-)

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše:bassline pri poslednych volbach sa mi podarilo presvedcit 5 ludi (demotivovanych pravicovych volicov) ktori v ziadnom pripade uz nechceli ist volit, aby volit sli... keby toto spravil hoc len kazdy piaty clovek ktory siel volit tak by dnes mozno fico nebol pri moci..

No dobre. A keby Fico nebol pri moci...tak co by sa stalo ? Mal by si sa lepsie ? Do akej miery ?

Dokazat bojovat za svoje prava (uspesne strajky, peticie) by malo podla mna vacsiu vahu, nez sa snazit dosadit do politiky niekoho kto tam bude menej skodit.

Iba teoreticky porovnavam efektivnost tychto dvoch ciest pre zmenu.

dendy

Příspěvek od dendy »

bassine prosimta, kde si zil poslednych par rokov - na mesiaci ?

vazne.. napriklad Gorilla prostesty - ake boli velke.. a co zmenili ?? Absolutne nic..

Politikom su protestujuci vypisujuci peticie ukradnuti... aspon v nasich koncinach su politici vyzbrojeni hrosou kozou.. jedine coho sa boja je ze by sa nedostali ku korytu.. ked ale vacsina ludi rezignuje na volby a tych par skalnych co rozmyslaju ritou nie mozgom ich stale dokola voli - potom sa naozaj nicoho bat nemusia ..

Jediny sposob ako politika naucit aby sa trochu bal a nedovoloval si ozaj hocico je volbami ho pripravit o moc.. ano cele je to metoda pokus omyl, nimto nezarucue ze ti novi budu lepsi.. ale aspon, ked bude neustala zmena, a zakazdym ked nejaky politik/strana nieco posere tak v nasledujucich volbach pri vysokej ucasti proste prepadne - casom sa proste politici naucia ze volic ich prekukol a pochopil ze na nich MA paku...

Je to beh na dlhu trat, mozno to bude trvat dalsich 20 rokov... ale niekde zacat treba..

Vobec nieje az tak dolezite kto konkretne je pri moci (aj ked ja tvrdim ze teza vacsieho a mansieho zla je v politike zlate pravidlo na ktore netreba NIKDY zabudat)... princip je niekde inde.. aby mal kazdy politik - to je jedno ci napravo ci nalavo, nad sebou neustaly pocit damoklovho meca vysokej ucasti vo volbach ktora ho, ke bude robit moc preslapov, v najblizsich volbach jednoducho posle mimo koryto...

A kym si toto ludia neuvedomia, furt sa tu budeme potacat a budu nas riadit tlupy zvolene mensinou ti, ktori su verni stale tym istym lumpom bez ohladu (aleo prave preto) co maju na rovasi...

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

dendy: Přečti si pozorněji co jsem napsal. Nic o utíkání tam nebylo. Dokonce ani o zbavování závislosti na čemkoli.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

dendy píše:Jediny sposob ako politika naucit aby sa trochu bal a nedovoloval si ozaj hocico je volbami ho pripravit o moc
tak, tak... jen bych doplnil, pripravit ho absolutne o moc, to znamena, dostat jeho stranu ze snemovny, ne jenom do opozice.
Petice, blogy, nic neresi. Jedine demonstrace by mohla, ale podle me tam chybi zase ta spravna sila(neprijde ani zlomek lidi)...nejaky lidi maji strach, jini museji pracovat, drtiva vetsina nema cas stat nekde s cedulkou a kricet hesla. Jedinou moznost vidim v uvedomelosti kazdeho zvlast, a nasledne vyjadreni nazoru pri volbach, tam je ta nejvetsi sila.

dendy

Příspěvek od dendy »

w.cable: presne .. ja hovorim ist volit ma zmysel uz ked nie z ineho dovodu tak preto poriadne NASRAT tych politikov co su pri moci teraz - ist a volit nejaku uplne nahodnu stranu, kludne ktora zdanlivo nema sancu dostat sa do parlamentu.. lebo ked sa takto rozhodne ta polovica ludi co by normalne volit nesla, tak to moze kartami zamiesat poriadne..

to je proste to coho sa tym mainstreamovi politici boja uplne najviac - vysokej ucasti.. takze - treba ist volit uz len preto aby ich clovek nasral :-)))

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Myslím že jedině účinná by mohla být klasická defenestrace :)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy píše:bassline pri poslednych volbach sa mi podarilo presvedcit 5 ludi (demotivovanych pravicovych volicov) ktori v ziadnom pripade uz nechceli ist volit, aby volit sli... keby toto spravil hoc len kazdy piaty clovek ktory siel volit tak by dnes mozno fico nebol pri moci..
Mne sa zase podarilo presvedcit 2 velmi motivovanych laviciarov, aby nesli volit Fica. Aj to sa rata, nie ? 8)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy píše:bassine prosimta, kde si zil poslednych par rokov - na mesiaci ?
...
Je to beh na dlhu trat, mozno to bude trvat dalsich 20 rokov... ale niekde zacat treba...
Fuha, zmizli Ti tam nejake nuly, tusim.... Zeby 200 rokov? Alebo skor 2000? :shock:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

W.Cable píše:...Petice, blogy, nic neresi. Jedine demonstrace by mohla, ale podle me tam chybi zase ta spravna sila ...
Fuha, no tiez neviem :shock:
Vyraz "demonstracia" pochadza z povodneho "demonstracia sily/pripravenosti/odvahy konat, hoci aj extremne".
T.j. ze ked nebudu pani robit dobrotu, tak sa v najhorsom pripade moze stat, ze dav obide zakony a uskutocni tu defenestraciu, ako pise IVO.
Nase demostracie nemaju nic s povodnymi anglickymi a francuzkymi demonstraciami. U nas vacsina ucastnikov na namesti demonstruje, ze si vedeli urobit cas a prisli... a dokonca si nieco napisali na vacsi kus papiera.... :|

Odpovědět