Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Hammond

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od Hammond »

Biscuit: Ja s Tebou suhlasim, ze informacie mame asi tak rovnake... ... a ziadne zavery tu nepisem... ...ano, v Amerike Gulagy neboli.... ... ale skus si trosku hodit do rovnice tu statistiku, co som pisal... ... zrataj si konflikty a pocty obeti za poslednych 50 rokov, ktore maju na svedomi rusi a ktore maju na svedomi USA.

vras

Příspěvek od vras »

Aha, tak to bude kvalitka clanek typu "americke valecne zlociny za poslednich xxx let". Jeste nedavno za vsechno zlo mohli zide, ale to postupne prevzali amici. A kde je vira, tam se muze jit racio klouzat.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

S vami je chlapci tazko :) Ked uz by vas statistika nepustila, tak sa budete snazit robit blbca zo mna :) Ja neverim nicomu. Ani tomu medialnemu obrazu, s ktorym sa vy tak stotoznujete, ani propagande opacnej strany.

vras

Příspěvek od vras »

tak něco pro zasmání, typická ukázka toho, jak je to zde zamořeno obskurními servery se zaručenými zprávami

1. předpověď dle AC24.cz (z loňska)
Sám Putin splachuje americký dolar
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3749 ... ny-dolarem

2. aktuálně - skutečnost: Vánoce měly být svátky klidu a míru. Ale v Rusku, v zemi kde dnes znamená zítra, tomu tak letos nebude.
Ruský rubl se dotkl úrovní, které jsme neviděli za poslední nejméně dekádu. Včera se rubl proti dolaru obchodoval na 72,3 rublech za jeden dolar. Dnes rubl pokračuje dále v mírném oslabování proti dolaru a aktuálně se obchoduje na 72,62.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vras :-)

dendy: jak jsem psal, ja netvrdim ani tak, ani jinak. podle stareho uslovi, pro me jsou jeden za 18 a druhy bez 2 za 20. nicmene, jak jsem uvedl na prikladu toho rozdelenyho nemecka, nejakej nepatrnej rozdil tam proste je a vzdycky bude. pro me ho symbolizuje i to, ze rusove nikdy nemeli demokracii, tudiz ji jen ztezka nekde budou schopni pomoct nastolit. samozrejme je to jen myslenka v nejaky naivni a idealni rovine, ale uz hned tam rusko selhava... nejde proste o to, jestli je nekdo zlej nebo dobrej, ale co vlastne dovede - a to mysleno zejmena v te pozitivni rovine.

dendy

Příspěvek od dendy »

pockaj ale nemozes porovnavat povojnove delenie nemecka a vojenske agresie (realne boje, vojnovy konflikt) .. to su predsa len dve rozdielne veci.. my sme tu sice mali tchnicky vzate rusakov a socializmus zo vsetkymi nevyhodami co z toh plynu - ale predsa len sme nemusli mat obavu o holy zivot ako maju/mali obyvatelia krajin kde americania respektive NATO za poslednych dajmetomu 20 rokov prisli nainstalovat takzvanu "demokraciu" za pomoci bomb a gulometov..

v iraku napriklad zobrelo cez 500tisic ludi.. a nakoniec sa ukazalo ze saddam aj tak ti WMD nemal CIA si to vymyslela (proforma potom par obetnych barankov akoze odsudili)
Naposledy upravil(a) dendy dne 30 pro 2015 20:22, celkem upraveno 5 x.

dendy

Re: Debata o politice - vazne aj nevaznek

Příspěvek od dendy »

Hammond píše:S vami je chlapci tazko :) Ked uz by vas statistika nepustila, tak sa budete snazit robit blbca zo mna :) Ja neverim nicomu. Ani tomu medialnemu obrazu, s ktorym sa vy tak stotoznujete, ani propagande opacnej strany.
tak vies s amerikanofilom je rovnako tazka debata ako s rusofilom.. na oboch logika ani argumenty neplatia, ziju vo svojom ciernobielom svete, v informacnej bubline a vsetko co nieje v sulade z ich nazorom je demagogia a propaganda protistrany :mrgreen:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

upraveno 5 krat? :-) pises to, jako kdyby usa a nato pozabijeli v iraku 500 000 nevinnych lidi. btw. kdyby saddam nebyl sebevrah a nenapadnul kuvajt, mozna by dnes bylo vsechno jinak. ja samozrejme nevim, co kdo, jak a proc chtel a jak moc to chtel, a co by byl schopnej udelat pro to, aby stejne nakonec dosahl sveho, i kdyby byly okolnosti jine.

a nechci tady nic obhajovat, ani vysvetlovat, protoze nicemu nerozumim. jen jsem chtel posvitit svoji lampickou, protoze se mi zdalo, ze sviti trochu jinym smerem, nez nektere jine tady :-)

vras

Příspěvek od vras »

dendy: ale tak to neni, vadi mi hloupy antiamerikanismus, ktery tady mame zakorenen z tech ctyr dekad bolsevika dokonce i v podvedomi
PF 2016

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Prave naopak .. Ja pozorujem zaujimavu vec, ze vo mne je zakoreneny antibolsevizmus, ale kroky oboch velmoci ho vo mne otacaju na opacnu stranu ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Mam pocit, ze si lidi nejak prestavaji uvedomovat, jak nebezpecny pro nas (a nejen pro nas) je Rusko. To vnimam momentalne jako mnohem vetsi (a hlavne realnejsi) problem, nez nejaky vypady USA nebo par Arabskych utecencu.

rastis

Příspěvek od rastis »

v com je nebezpecenstvo Ruska pre nas ? skusme vynechat klise ako "pozrite co sa deje na Ukrajine", pretoze ja osobne napriklad ani nie som presvedceny, ze priamym vinnikom situacie na Ukrajine je Rusko... mienkotvorne media do nas denne tlacia propagandisticke strasiaky o zlom Rusku, ale mne to nebezpecenstvo akosi nedochadza, zato sa pytam...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

rastis: bez a zeptej se v lotyssku, litve, estonsku, nebo treba finsku ci svedsku :-) ty neznas mapu? a neznas historii? kdo je zval v 68 sem k nam?

a kdo jiny by mohl za to, ze rusove obsadi cizi uzemi a prohlasi ho za vlastni, nez jen sami rusove? oduvodni to stroze tim, ze na uzemi ziji rusove, a ze se jim tam nedari dobre. to by mohli obsadit treba karlovarsky kraj a oduvodnit to stejne.

neni treba je povazovat za nepritele, ale je dobre davat si pozor. meli jsme je tu ctyricet let a stale to nekterym z nas nestacilo :-)

jinak pytkine, docela by me zajimalo, konkretne ktere kroky ruska v tobe buduji sympatie k bolsevismu. klidne je vyjmenuj. staci i jen jedna jedina pozitivni vec, kdyz si nebudes moct vzpomenout na vic :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:Mam pocit, ze si lidi nejak prestavaji uvedomovat, jak nebezpecny pro nas (a nejen pro nas) je Rusko. To vnimam momentalne jako mnohem vetsi (a hlavne realnejsi) problem, nez nejaky vypady USA nebo par Arabskych utecencu.
tiez ma to zaujima .. Ja prave zacinam mat presne opacny pocit .. Ze USA pre nas zacina byt brutalne velky problem .. A buducnost nevidim vobec dobre .. Nemyslim ze by nas USA konkretne ohrozovalo .. Ale nasa ucast v NATO a EU zacinam vnimat velmi zle a bojim sa buducnosti , co prinesie .. Uz len budovanie NATO zakladne 10 km od mojho domu ma vobec netesi ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

biscuit píše:jinak pytkine, docela by me zajimalo, konkretne ktere kroky ruska v tobe buduji sympatie k bolsevismu. klidne je vyjmenuj. staci i jen jedna jedina pozitivni vec, kdyz si nebudes moct vzpomenout na vic :-)
Napriklad to co konkretne teraz robia v Sirii ..

Odpovědět