Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
charonme

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od charonme »

MDudas píše:ked pridas par hlasov malej strane a ona sa nedostane, tak to v prvom rade prida sance na dodatocne kresla velkym stranam.
to co som povodne spominal sa tyka normalnych beznych poctov stran ktore sa dostali a uz maju niekolko kresiel. Samozrejme ze pri stranach na hranici zvolitelnosti sa mozu diat zaujimave veci, o tom to nebolo. Ale aj tak, aj keby niekto hlasoval za stranu ktora sa nedostane, tak v relativne normalnom volebnom systeme by sa nemalo stat ze ten hlas ovplyvni pocty kresiel uplne inych stran

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Charonme, zaokruhlovanie proste nepusti. Ani parlamentne strany nemozu dostat 0,3 kresla. A ked je ich viac (napr. 10,3+8,2+ 7,2+5,15), tak kreslo zostane volne. Dostane ho zrejme najsilnejsia strana.... A otazka preferencnych hlasov je este trochu komlikovanejsia... Alebo nerozumiem otazke.
---

vras, Rusko nedavalo tretinu rozpoctu na zbrojenie ani za Brezneva. :lol: Dnes urcite nie!!! Ale inak som s Tebou - naozaj je tu strasne vela ludi, ovplyvnenych nazormi svojich rodicov, "tradiciou", v ktorej zijeme a hlavne... slovanskou vzajomnostou (Rus je nas brat) Strasne kydy... Rus nebol nikdy nas brat. Aj cez vojnu sme boli len cestou do Berlina, nic viac. Oslobodenie? Na smiech... Oni neoslobodzovali nas, iba tu nahanali Nemcov. Ved po vojne sa ukazalo, ako to bolo cele vymyslene.

Ludia, zodvihnite prdelky - CHODTE sa pozriet do toho USA! Fakt ze hej. Lebo nemate ani hrubu predstavu o tom, aka pozlatena mafianska rit je Rusko, a ako "tazko" sa zije normalnemu Americanovi s rodinnym domov, bazenom, dvoj-garazou, dvomi autami a motorkou...
Neni lepsieho prikladu, ako nazor samotnych Rusov - intelektuali v base alebo emigorvani do USA, Britanie alebo Nemecka. Cim to bude? :shock: Cely svet sa tlaci do USA, do Ruska nikto. Cim to bude.
Ruska miliardarska "elita" ani len bankove konta nema v Rusku, tak veri vlastnemu systemu a Putinovi. :palec+:

rastis

Příspěvek od rastis »

MDudas - ked sa pozorne zacitas do diskusie, tak tu ozaj nikto Rusko neobhajuje, nikto netvrdi, ze tam je dobre a ze sa tam fasa zije.

ide o ine, napriklad zahranicnu politiku. o to, co tu do nas tlacia televize a media o tom, co sa deje vo svete. ze co je vo svete zlo a co je dobro. a ja len mam pocit, ze tunajsi ludia poukazuju na to, ze USA nie je automaticky dobro, lebo je to USA a Rusko nie je automaticky zlo, lebo je to Rusko. ked sa clovek zamysli, ako zbroji USA a ako Rusko, v kolkych konfliktoch sa angazuje alebo posledne roky angazovala jedna alebo druha strana, kolko vojenskych zakladni ma po svete jedna alebo druha strana, tak cosi na tom "oficialnom" spravodajstve, ktore sa tu do nas vysiela, nesedi. skus sa nad tym zamysliet.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Jaaaaj, zase ste ma tu niektori rozculili s tymi bratmi Rusmi.
Standardny rusky vojak Sibiri je 23 hodin denne v liehu a sravat chodi na latrinu. Keby mohol, okamzite emigruje do USA.
Standardny americky vojak v Nevade ma na barakoch klimu a alkohol na zakladni ma zakazany. Keby mohol, tak postriela vsetkych Rusov aj Arabov...
That´s the difference....

edit: Rastis - ano, to beriem. ale na oficialnom spravodajstve nevidim nic podivne, robia ho novinari, nie vlada USA. Rupert Murdoch nevlastni vsetky media. Su aj nezavisli pozorovatelia.
Chyba je mozno tak v nasom vlastnom prebratom spravodajstve, ktore stoji za ... tolko, co aj ine veci na Slovensku... :palec-:

dendy

Příspěvek od dendy »

Obrázek
mdudas píše:Ludia, zodvihnite prdelky - CHODTE sa pozriet do toho USA! Fakt ze hej. Lebo nemate ani hrubu predstavu o tom, aka pozlatena mafianska rit je Rusko, a ako "tazko" sa zije normalnemu Americanovi s rodinnym domov, bazenom, dvoj-garazou, dvomi autami a motorkou...
a ty si tam bol ?? moja zena ano, niekolkokrat a niekolko mesiacov.. a bola aj v rusku.. stretavala sa tam s beznymi ludmi s naroznejsi h vrstiev a vies co ? o amerike kecas kokotiny, nemas ani oaru o com vypravas, grcias tu jedno nepravdive primitivne klise za druhym.. takze - vid meme na vrchu..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Eeeej a este vam nalozim....

- v USA je niekolko stoviek TV kanalov, z toho desiatky maju celoplosne vysielanie a spravodajstvo. ako novinarov zamestnavaju tisice ludi a maju naagresivnejsich investigativcov na svete! ano aj bulvarek. a nie vsetky kanaly maju vlasnych v zahranici, ale....
VELA VELA VELA medii a novinarov nepodlieha vplyvom statu a su na to hrdi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- v Rusku je kolko 10 kanalov ? z toho 2-3 maju vlastne spravodajstvo ? (odhad)
a co sa stane, ak kritizuju vladu ? najprv politicky redaktor skonci v rubrike "film a divadlo", potom ho presunu niekde do Saratova... a ak ani to nepomoze, tak stanica nedostane na dalsi rok licenciu...
RUSKE MEDIA KLAMU a je to v Rusku STANDARD!!! V Rusku NEEXISTUJE objektivne spravodajstvo. ANI JEDNO !!!!!

Neni v tom trochu rozdiel ? Ked uz len teoreticky - 1000x vacsia sanca na pravdivu informaciu v USA nez v Rusku....

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy... ano, taka tvoja odpoved. na urovni intelektuala zo Senca... tvoja zena tam bola, takze vie vsetko. a co robila ? work and travel? ja mam v USA blizku rodinu uz 15 rokov - ma tvoja zena lepsie info ???? :shock: :palec+:
Alebo este lepsie - mam dobreho kamarata, ktory bol vyslancov v NY pri OSN za Slovensko - dam Ti kontakt, ty svetaznalec ????

edit: a zabudol som - maju dvojgaraz a aj dve auta :wink: , bazen nie, lebo su na severe... ale manzelka nerobi, lebo nemusi... takze tolko k tvojim dristom o mojich klise....

edit2: a moja manzelka tiez kedysi bola brigadovat v USA !!! :lol: a nic take, ako tvoja manzelka, nespominala !!! :lol: :lol: :lol:

vras

Příspěvek od vras »

MDudas - nema smysl s nema diskutovat, nebudou te vnimat - antiamerikanismus (jeho obsah je porad stejny, rado se to slucuje s NWOO a dokola s dalsimi dnesnimi konspiracnimi picovinami) se tady trolluje desitky let a oni to prijali za sve. Je to vira a je to marne, to by museli tu svoji posahanou viru nejdriv odhalit a az potom muzou "konvertovat".

dendy

Příspěvek od dendy »

ake to mate vy dvaja tazke, jedini vidite tu pravu a jedinu objektivnu pravdu a realitu, a vsetci okolo vas su kopspiratorsky trollovia plateny kremlom .. ach chudacikovia, normalne mi vas je luto, to musi byt tazky zivot .. lieky pomahaju ?

..tak uz som vam nalozil, teraz si idem precitat nieco na aeronete a potom po vyplatu na rusku ambasadu ..

mistergo

Příspěvek od mistergo »

Zajímavá dabata. Btw. co si myslí odborníci na U.S. affairs o Donaldu Trumpovi a jeho případném zvolení do Bílého domu?

rastis

Příspěvek od rastis »

pockaju si co im povie SME a Ceska televizia, potom sa vyjadria :)

vras

Příspěvek od vras »

Trump je typicky americky Babis. Ani ne kvuli spojeni s velkym majetkem, takovych je spousta, ale kvuli podobne spatnym vlastnostem a postojum.Vzdy pripraveni poprit sami sebe.

dendy

Příspěvek od dendy »

rastis píše:pockaju si co im povie SME a Ceska televizia, potom sa vyjadria :)
:mrgreen: :palec+: :palec+: :palec+:

vras

Příspěvek od vras »

tak aby "chytraci" trochu vedeli, z jak kvalitnich zdroju cerpaji informace - jednim z hledacu pravdy je tzv. svobodny vysilac - tak napriklad: http://mediahub.cz/komunikace-35809/jak ... ac-1055836

vras

Příspěvek od vras »

Odpovědět