som nasiel zoznam co som si urobil ked som presiel na Nikon, nie vsetko je uz relevantne pre nove fotaky
Co som stratil a ziskal ked som presiel z Canonu 5D MK I na Nikon D700
++ omnoho presnejsi autofocus
++ autofocus lepsie funguje v zlom svetle
++ viac rozptylenych ostriacich bodov
++ omnoho lepsie vysoke iso
++ vyborne fungujuci system externych bleskov.
+ grid lines v hladaciku
+ vyborne auto iso
+ live view
+ vacsi display
+ zabudovany blesk, schopny kontrolovat externe blesky
+ ergonomia: viacej tlacitok a prepinatok a maju len jednu funkciu, pri Canone som nikdy nevedel ktore kolecko mam tocit
+/- ine meranie expozicie. v pri slabom svetle dava d700 lepsie vysledky, v kontrastnom musim kompenzovat -0,7, inak prepaluje svetla
+/- ine farby
-- silnejsi anti alias filter, zda sa mi ze Canon bol ostrejsi
- ergonomia: mensi grip, horsie sa mi drzi
- ergonomia: pri zaostreni neblikne bod, ale zasvieti gulicka v stavovom riadku, musim na nu pozerat, neprakticke, o to viac ked mam okuliare
- ergonomia: zvukove potvrdenie zaostrenia je len pri focus priority, co nefunguje moc dobre s mojim stylom ostrenia palcom (musim drzat af-on stlacene ked rekomponujem)
- ergonomia: pri zapnutom automatickom nahlade na fotku po odfoteni, musim najprv namacknut spust a az potom mozem menit zvoleny ostriaci bod, kedze krizovy ovladac zacne posuvat fotky. prinutilo ma to vypnut automaticky nahlad
- ergonomia: neda sa stredove tlacitko krizoveho ovladaca nastavit ako play. musim pouzivat lavu ruku
d700 je moj aktualny fotak a myslim ze mi vydrzi este velmi dlho, nie je nic co by ma na novsich neodolatelne lakalo.