Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
som sa nevyjadril k tej teplote , infra žiarenie rozohrieva material a prebieha tam premena na teplo materialu , teda kmitanie elektronov , na zemi sa potom ohrieva vzduch od teploty materialu ,. ale len preto že mame teplovodivý vzduch . na zemi mame množstvo vrstiev atmosfery ktoré zabranuju prehriatiu asi najvyznamnejšia je termosfera , tam sa teplota vyšplhá aj na 2000 stupnov celzia ,. a naše teplo na zemi od slnka mame len z malej časti žiarenia , takže mesiac by mohol byť podla mna aj žeravý ako láva . a radioaktívny as hell
jackies..nevšimol som si , že si sa zmestil medzi moje minule prispevky
teraz ked som pozrel , ta fotka z hombreho prispevku by mala byť otočena o 90° do prava .. a tien zeme to by bol lunar eclipse a to vyzera obvykle inak .
nemôžeš tie tvoje fotky dať na stiahnutie niekam ? celkom by som bol zvedavy alebo zopar najlepších v plnom rozlíšení.
teraz ked som pozrel , ta fotka z hombreho prispevku by mala byť otočena o 90° do prava .. a tien zeme to by bol lunar eclipse a to vyzera obvykle inak .
nemôžeš tie tvoje fotky dať na stiahnutie niekam ? celkom by som bol zvedavy alebo zopar najlepších v plnom rozlíšení.
Záleží odkud ze země se koukáš ne ?
Fotky sem dát nemůžu, už teď jsem porušil slib
Byl focen pro jednu dámu s tím, že je jen pro ní a nikdo jiný ho neuvidí.
Víš jak, romantika, lámání ....
Snad audiozone nezná
Fotky sem dát nemůžu, už teď jsem porušil slib
Byl focen pro jednu dámu s tím, že je jen pro ní a nikdo jiný ho neuvidí.
Víš jak, romantika, lámání ....
Snad audiozone nezná
muzikant
jackies
a/ jak z ruky ? kde bola ta ruka opreta ? alebo si skamenel ? aky cas udrzis v ruke ?
b/ teraz uz nikdy nebudes moct odfotit mesiac, aby sa slecna neurazila ?
c/ pan fotograf je niekde z Californie - to je sice vyrazne juznejsie, ale stale severna pologula. Takto by mal mesiac vypadat az na rovniku. Cize OK, zabudol som zohladnit kulturne rozdiely. Niekto si proste vyrazi fotit mesiac do Afriky....
http://ryanmarciniak.com/wp-content/upl ... server.jpg
a/ jak z ruky ? kde bola ta ruka opreta ? alebo si skamenel ? aky cas udrzis v ruke ?
b/ teraz uz nikdy nebudes moct odfotit mesiac, aby sa slecna neurazila ?
c/ pan fotograf je niekde z Californie - to je sice vyrazne juznejsie, ale stale severna pologula. Takto by mal mesiac vypadat az na rovniku. Cize OK, zabudol som zohladnit kulturne rozdiely. Niekto si proste vyrazi fotit mesiac do Afriky....
http://ryanmarciniak.com/wp-content/upl ... server.jpg
tak jackies ak chceš zabodovať u mna nielen u slečny vystriehni nejaký nevysvetlitelný úkaz osvetlenia mesiaca popri romantických prechádzkach , najlepšie so statívom v baťohu netreba sa nahliť len pozorovať ..maš na to rok aj niečo
ton, vyvazeni svetla i ostrost, to mas ode me skoro vzdycky na jednicku (i kdyz nekdy jdes uz vic do cerny, nez je uplne moje osobni nastaveni), ale ta kompozice mi prijde jak do atlasu zivocichu. snad jen u ty prostredni mi to nejak vylozene nevadi, i kdyz i tam bych to dal trochu jinak. nejsem zadnej zastance tretin ani jinejch sablon, kazda fotka je jina, ale tady me ten stred proste trochu unavuje.
jeej jackies - pomohol si mi prekonat moj mesacny mentalny blok !
ja som stale zil v presvedceni, ze nocny mesiac je "malo svetla", t.j. treba malu clonu, dlhsi cas, vyssie ISO... co bola ale poriadna blbost. skusal som to len kratko asi 2x a vzdy z toho liezli 6- a 8-uholniky.
Ved je to jasne ako facka - zdroj svetla na ciernom pozadi - pozadie ignorujeme, zdroj svetla chceme so strukturou - t.j. expozicne poriadne ubrat.
Dik clovece !!!
ja som stale zil v presvedceni, ze nocny mesiac je "malo svetla", t.j. treba malu clonu, dlhsi cas, vyssie ISO... co bola ale poriadna blbost. skusal som to len kratko asi 2x a vzdy z toho liezli 6- a 8-uholniky.
Ved je to jasne ako facka - zdroj svetla na ciernom pozadi - pozadie ignorujeme, zdroj svetla chceme so strukturou - t.j. expozicne poriadne ubrat.
Dik clovece !!!
mdudas: aneb exponujeme na highlighty pro mírně pokročilé
btw. co to je malá clona?
btw. co to je malá clona?
jo, lenze highlighty su obycajne celkom slusne osvetlene, kdezto v noci je tma...
a mala clona ... je taka clonka, ktora este nevyrastla. Ale aj napriek tomu uz ma v strede velku dieru...
a mala clona ... je taka clonka, ktora este nevyrastla. Ale aj napriek tomu uz ma v strede velku dieru...
není začMDudas píše: ↑28 úno 2019 02:12jeej jackies - pomohol si mi prekonat moj mesacny mentalny blok !
Dik clovece !!!
muzikant
Tohle bylo spíš " co umí foťák" měl jsem na to chvilku, svátečně oblečen, cesta k doktorce, zahlédl jsem zvěř!, zastavil, jasně že tohle musíš dát v úrovni hladiny, takže vyválení v blátě a sněhu, bunda, kalhoty, boty na odpis , k doktorce jsem přijel jak největší vágus, ale spokojenýbiscuit píše: ↑28 úno 2019 00:19ton, vyvazeni svetla i ostrost, to mas ode me skoro vzdycky na jednicku (i kdyz nekdy jdes uz vic do cerny, nez je uplne moje osobni nastaveni), ale ta kompozice mi prijde jak do atlasu zivocichu. snad jen u ty prostredni mi to nejak vylozene nevadi, i kdyz i tam bych to dal trochu jinak. nejsem zadnej zastance tretin ani jinejch sablon, kazda fotka je jina, ale tady me ten stred proste trochu unavuje.
muzikant
ja vim - omamen megazoomem uhel jo, ale i takhle je to fajn, jen kdyby meli vic prostoru kolem, ti tvoreckove. a samozrejme ve vetsi sirce je potreba to neprdnout uplne doprostred a je vyresena bezbolestne i kompozice.
jinak ja chodim jako vagus furt a spokojenej jsem taky
jinak ja chodim jako vagus furt a spokojenej jsem taky