Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
peteness

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od peteness »

Výsledek dnešní trojské cyklotrasy:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

Není to špatný, mě se asi nejvíc líbí mašinka, v čem děláš post?

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

rakos je supis

peteness

Příspěvek od peteness »

Delay: v Gimp, diky.

peteness

Příspěvek od peteness »

Obrázek
Obrázek
Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tome, ty prvni dve z tehle posledni serie se mi celkem libi, ale prijde mi, ze to obecne s tou postprodukci trochu, imho, prehanis. neco jak kdyz si objevil enhancer a nemuzes si pomoct :-)

taky neco prihodim, at jen nekecam..
Obrázek

peteness

Příspěvek od peteness »

biscuit: Vzdyt jste minule psali, ze to jsou jenom lepsi turisticke fotky, tak se ted snazim delat "umeni". Btw na tohle tema jsme se ted bavili s jednou vytvarne akademicky vzdelanou damou a rikala, ze prave tohle softwarove kouzleni degradovalo fotografii natolik, ze uz se fotky za umeni ani nepovazuji.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

nejaka chytra asi.

peteness

Příspěvek od peteness »

Jeste se trochu pochlubim. Koupil jsem levny smartphone Samsung Galaxy Young, ma to jen 3mpix fotak. Tohle z toho leze: ...docela gut za ty penize, ne?
Obrázek
Obrázek

Tahle fotka je z dnesniho koncertu Iron Maiden. Meli zaplachtovane svetla. Jak trochu prestalo chcat, sundavali ty plachty a takovyhle ukaz z toho vysel:
Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pete ness píše:biscuit: Vzdyt jste minule psali, ze to jsou jenom lepsi turisticke fotky, tak se ted snazim delat "umeni". Btw na tohle tema jsme se ted bavili s jednou vytvarne akademicky vzdelanou damou a rikala, ze prave tohle softwarove kouzleni degradovalo fotografii natolik, ze uz se fotky za umeni ani nepovazuji.
no mne prijdou jako lepsi turisticke hlavne proto, jak a jakym pristrojem jsou zachyceny... z fotografie se stala masova vec. foti kazdej, umeni se snazi delat kazdej druhej a kazdymu desatymu to docela jde... ale i tak jsou lidi, jejichz fotky je minimalne slusne za umeni povazovat, protoze jsou stale vyjimecne. navic si myslim, ze opravdu poradna fotka, plna zkusenosti a umu, se pozna hned a snadno. ja mam rad konkretnejsi veci:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

peteness

Příspěvek od peteness »

biscuit: 1., 3. a posledni bych bral (mit poradny fotak, zvladnul bych to taky). Zbytek je strasne pohadkoidni. Ma to neco do sebe, ale je to takovy moc jednoduchy (ta myslenka, ze timhle stylem to nekdo chce vylepsovat. Jinak remeslne dobry)

Settler

Příspěvek od Settler »

biscuit píše:no mne prijdou jako lepsi turisticke hlavne proto, jak a jakym pristrojem jsou zachyceny... z fotografie se stala masova vec. foti kazdej, umeni se snazi delat kazdej druhej a kazdymu desatymu to docela jde... ale i tak jsou lidi, jejichz fotky je minimalne slusne za umeni povazovat, protoze jsou stale vyjimecne. navic si myslim, ze opravdu poradna fotka, plna zkusenosti a umu, se pozna hned a snadno. ja mam rad konkretnejsi veci..
Ja se te ted nechci nejak dotknout, ale z meho pohledu je to o tom, ze co jsi napsal je svata pravda a tu jsi nam taky hned dolozil (bohuzel svymi) priklady.
Jedna vetsi omalovanka nez druha.. presne tyhle fotky, co jsi sem postnul, ukazuji ten internetovy trash, o kterem pises.. zadne umeni, kompo, nic.. jen HDR, preplacany barvy a retuse, pro jistotu jeste carohratky s focusem aby to, co ona technika o ktere pises, dokazala, slo do kopru uplne.. proste hnus, alias fotky o kterych za 3 sec nevim, ze jsem je videl.. v podstate vsechny ty snimky vyse jsou tak na bezny profil na insta a par set liku proto, jak hezky barevne z toho telefonu svitej.. v podstate jak jsi sam psal.. hned na prvni pohled jde videt, ze "zavrit a dal"..
K tomu, jak vsichni "fotografove" dbaji hlavne na ramecek a autogram, se vyjadrovat nebudu uz vubec.. :)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

na shledanou v oporto...
Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

settler: v podstate s tebou vubec nesouhlasim... ale nazor respektuju :-) btw. hdr neni z tech fotek ani jedna

Settler

Příspěvek od Settler »

biscuit píše:btw. hdr neni z tech fotek ani jedna
No to bylo psano spise obecne, jako kategorie tehle bezpohlavnich fotek o nicem.. jinak samozrejme nesouhlas je jasny.. jinak by jsi podobne fota ani nedelal, nevyhledaval apod.. (a to ted nemyslim nejak zle - a to zduraznuju.. nejde mi o to se hadat).. ono si staci treba na FB strcit do vyhledavani "fotograf" (specialni vyraz, ktery na FB specifikuje cloveka ktery postrada jakykoli cit pro fotku).. po 3 slozkach s fotkama nebudes vedet, ktera z nich je ta tvoje a ktera ne.. pripomina mi to skoro az kycovky, jako prednastavene plochy pro windows.. :)

Mozna tak nejak bych to upresnil.. ne ze by ty fotky byly odpad, to ne.. jde ale o kyc.. nic vic.. kdyz vezmu kompo a zamyslim se nad tim, co v obraze je, maj vyznam snad jen 7. (karty u stolu) a 11. (porsche).. zbytek je o nicem (tady poznamenam, ze na zapady slunce uz jsem alergicky - takze ty ignoruju automaticky - navic nejde o zadne umeni)..
..i ty dve jsem si ted u odpovedi musel prohlidnout, abych si vzpomel, co to vubec bylo za fotoserii (a to si bezne fotky z Insta apod. kanalu pamatuju).. takhle nejak bych vystihl, svuj nazor..
biscuit píše:..navic si myslim, ze opravdu poradna fotka, plna zkusenosti a umu, se pozna hned a snadno..
To mas zatracene pravdu.. ,)

Odpovědět