Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od dendy »

biscuit: vyborne fotky co si sem pastol.. pre mna hlavne 1 (to je uplna bomba), 3 (zapady nemusim ale tento je moc vydareny), zena v lese (super napad), zena v bielom (mysticke), predposledne porsche

ono odpisat nieco ako gyc je lahke, vyrobit nieco podobne (alebo lepsie) to uz je o nieco vacsi problem :-) ale to plati vsade, ako pri fotke tak pri hudbe... aj "mainstream" je vec ktoru treba vediet a zdaleka nie kazdy na to ma...

peteness

Příspěvek od peteness »

Žena v lese mi přijde z toho nejtragičtější, to je koláž jak prase, ty světla uplně nesmyslné. Ještě jak tam prosvítá ostré světlo mezi stromama, vypadá to jako když se na tu nebohou ženskou řítí SS komando se psama :)

jackies

Příspěvek od jackies »

Ty si taky koláž :wink:

c9000

Příspěvek od c9000 »

Fotíme cca půl roku, teda spíš se o to pokoušime, fotíme na analog Canon. První film:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) c9000 dne 31 črc 2013 13:37, celkem upraveno 2 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

ten dom v lese tam sa nenatacala nejaka rozpravka ?? zname mi to je .. kde to je ? inak to + ta skala - parada!

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Rozhodne nechci shazovat neci praci, jak psal Dendy, i vyrobit kyc se musi umet. Proto ale neprestava byt kycem. Myslim, ze v tomhle by se ty fotky, co posilal biscuit, daly prirovnat k nejakymu 80s eurodance nebo vytvorum karikaturistu na Karlove moste.
Umel bych neco takovyho? Ne. (teda krome ty holky na moste, ta je jak z prirucky "zaklady sviceni a kompozice v sedmi dnech", kde ctenar nedaval uplne pozor)
Chtel bych neco takovyho umet? Ano, proc ne, kazdy takovy um znamena, ze clovek dokaze na svet pohlizet jinym spusobem.
Pustil bych si takovou muziku/povesil karikaturu na zed? Ne.

V tomhle sdilim nazor se Settlerem, podobnych fotek je plnej net, kazdej kdo ma fotak a trochu vytvarnyho citu neco podobnyho dela. O to prijemnejsi je v ty hromade pozlatka najit neco, co je originalni a je z toho citit individualita fotografa. Abych nemusel chodit daleko, treba tady z ezone me hodne zaujaly nektery starsi fotky od delaye. Ze zminenych fotek se mi docela libi to Porsche a chlapi u pokeru jsou imho profesionalne nasviceni, ale pro me to totalne zabiji ten postprocessing; na druhou stranu serie hrady a zamky mi s prominutim prijde vylozene hnusna, ale je to samozrejme jen muj osobni nazor, na ktery mam doufam pravo ;)

Opakuju ze tim nijak neshazuju praci lidi, kteri ty fotky delali. Hlavni je, kdyz to cloveka bavi a jak vidno, spouste lidem se to i libi. Ja si taky fotim sam pro sebe do supliku, vim, ze ty fotky za nic nestoji, ale bavi me to, tak proc ne. Ale... no, pred par tydny jsem si prohlizel knihu s fotkama Gregoryho Crewdsona. Do toho se na me sypu na twitteru fotky z iphone od Alzbety Jungrovy. A kdyz pak proti tomu postavim tuhle serii fotek, musim si rict, ze fakt ne...

c9000

Příspěvek od c9000 »

dendy píše:ten dom v lese tam sa nenatacala nejaka rozpravka ?? zname mi to je .. kde to je ? inak to + ta skala - parada!
Ten dum v lese, to je starý mlýn v Českem Svýcarsku, jestli se tam něco točilo nevím, ta skála je Pravčická brána.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

c9000: pekny! muzu si pujcit tu fotku z botama? Chtel bych zkusit selektivni odbarveni a nechat jenom tkanicky, jak by to vypadalo.

c9000

Příspěvek od c9000 »

jasně, dík. :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Super, ja dekuju :)

xxman

Příspěvek od xxman »

c9000 píše:
dendy píše:ten dom v lese tam sa nenatacala nejaka rozpravka ?? zname mi to je .. kde to je ? inak to + ta skala - parada!
Ten dum v lese, to je starý mlýn v Českem Svýcarsku, jestli se tam něco točilo nevím, ta skála je Pravčická brána.
Dolský mlýn - Pyšná princezna :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

settler, kermitak: ja vim co myslite a hlavne to jak to napsal kermitak je asi opravdu trefny a citlivy posouzeni. ano, casto jsou takovy fotky tak trosku omalovanky, i kdyz ja nemam nic proti fotce, co nema vylozene prepalenou saturaci. podobne s kontrastem.. ale chapu, ze mira vkusu je u kazdyho jinde... co je jednoznacny, ze na vystavu tohohle typu fotek bych asi nesel, na druhou stranu do nejakyho baru, klubovny apod. mi tenhle styl zase hodne sedi a klidne bych tam takovou fotku povesil. vyjimkou jsou ty fotky, ktery kermitaka vylozene nebavej. pro toho cloveka ja mam slabost, protoze fotil spoustu stejnejch veci jako ja a jeho fotky mi z tech mist prijdou o hodne lepsi a hlavne si najde vzdycky vyborny misto a taky si ceka na svuj cas.. je to zajimavy jak to kazdej vnimame jinak. vic jeho fotek je tady:
http://unexperienced.deviantart.com/gallery/
a ja jeho praci proste mam hrozne rad a obdivuju :-)

c9000: nepadam na zadek, ale bavi me to :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

no co ja mam rad gyce, ja saza to nehanbim :-) keby mi to zena dovolila zaplacam si celu zahradu hlinenymi zabami a trpaslikmi :-))!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja si na kyce nepotrpim.. (teda myslim si to, objektivne kyc asi nedokazu posoudit). na druhou stranu u vizualu nehledam myslenku. hledam jen potechu pro oko. samozrejme kdyz vidim napad, resp. kdyz ho "dekoduji", potesi to. ale unyla fotka se sebelepsi myslenkou me nebavi..
navic jsem laik a spoustu teoretickejch veci ohledne techniky svetla napr., neznam. i proto me treba nektery fotky nepoburujou.. mozna zacnou, az mi nekdo vysvetli patricnou chybu - clovek si pak zacne uvedomovat veci, ktery predtim "nevidel".

peteness

Příspěvek od peteness »

biscuit: doufam, ze ses neurazil :) Mne se tenhle typ fotek proste nelibi, vzdycky v tom hledam neco jako nejaky vkus (Kdo si kazi smysl pro krasu at s tou a nebo s tou, tyhle ruze z Texasu.....znas to :) ) Kdybych chtel, tak tomu dam ten cas, naucim se poradne delat s Photoshopem a dokazal bych to takhle dotvaret ty fotky, chapu estetickej prinos techhle hodne vylepsenejch fotek pro urcite lidi, ale nebavi me to. Vzdycky ve fotkach hledam neco cisteho, ziveho, a aspon zdanlive noveho, nadejneho, i kdyz to tam treba nikde neni, proste to takhle mam. Tim netvrdim, ze moje fotky jsou americka krasa. Je to tady fotokoutek clenu eZone, nic vic bych v tom nehledal.

Odpovědět