Jaké repro 5.1 ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

podla mna ten meraci mikrak je dost dolezity .. kym som to s nim neskalibroval to hralo nic moc .. po kalibracii , to zrazu bolo celkom fajn ..

zober radsej toto http://www.alza.cz/onkyo-ht-s6305-cerne-d162308.htm .. to ho ma ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

moje zkušenost je taková, že měřící mikrák je sice fajn pro pohodlné a rychlé nastavení, ale k čemu to je, když je mix zvuku dost často rozdílný a třeba centr v CZ 5.1 mixech je kolikrát vyloženě na samostatný ovladač hlasitosti, jednou to řve, že není slyšet zbytek, jindy zas utopený v efektech (samozřejmě najdou se i výjimky)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pelf : o to nejde .. problem rozdielnosti mixu si vyladis sam hlasitostou center repraku .. ale celkove vyladenie ekvalizerov ti ten mikrak poriesi sam ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

aha, tak ekvalizér při poslechu vůbec nepoužívám, ale myslel jsem, že mikrofon je u toho primárně na nastavení poměru vzdálenost/hlasitost
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PELF : no je tam system Audyssey , ktory riesi vsetko . jak vzdialenosti , velkosti , delay , ekvalizacie .. proste to samo naladi a hra to vyrazne lepsie , ako bez naladenia ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pytkin: díky za info, tak to asi budu muset upgradovat, když přicházím o takové zážitky :)
Studio ATLAS

kexik

Příspěvek od kexik »

to nastavenie s meranim poriesi hlavne nahukavanie subbasu v konkretnej miestnosti... dost to vycisti zvuk

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

a co prosím vás ještě říkáte na trochu levnější sestavy a sice tyto?
http://www.mall.cz/domaci-kino-bez-dvd/onkyo-ht-s3405

http://www.mall.cz/domaci-kino-bez-dvd/onkyo-ht-s5305-s

těch 12,5 už je na mě přece jen dost no. je mezi tou s6.. a těmahle velkej rozdíl?
např. připojova ipod a podobný já vůbec nepotřebuju

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

za tie peniaze to bude hrat dobre .. ta S6 ma tusim vyssi model receiveru .. repraky su mam pocit rovnake .. pokukaj na stranke onkyo , ake su v tom vlastne rozdieli .. v kazdom pripade za tie peniaze je to dobry kauf ..

pozrel som si popis oboch tebou nalinkovanych a neviem si vybrat .. pozri na oficialnej stranke aby si zistil rozdiely .. mozno je ta 390 novsi model a ma nejaku vychytavku ..

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

tak sice jsou oficiální stránky jen v EN, ale zdá se, že ten mikrofon má jen ta s3405. je to tohle že?
Audyssey DYNAMIC EQ+DYNAMIC VOLUME

jsou tam 3 komentáře a tam to ale píšou naopak..že ten kalibrační mikrofon má navíc ta S5 oproti S3...?
tak já nevím

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Audyssey je len system na korekcie .. ci ma mikrofon , to by tam realne museli napisat .. a nepisu to ani pri jednom .. idem to popozerat ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ta 548 ma AudiseyEQ room correction .. to ta 380 nema .. aspon nepisu .. ale inak pisu uplne vsetko statne rovnaqko .. mikrofon nema ani jedna .. neviem .. pripada mi to , ze je to viac menej to iste .. vybava vstupov / vystupov je uplne rovnaka ..

zamysli sa nad tou 6tkou za 12.000 .. ta ma asi lepsie repraky .. mam pocit ze su dvojpasmove .. aspon ta nova verzia 6405 ich ma .. 6305 uz neni na webe .. hmm .. hladam to na webe .. ale mam pocit ze 6305 nema 2oj pasmove repraky .. asi az 6405 ..

inak absolutna bomba bude toto http://www.alza.cz/onkyo-ht-s9305thx-cerny-d198386.htm
to uz ma aj digitalizaviu analogoveho videa , uspscaler .. a repraky mi pripadaju ze budu hrat velmi zodpovedne ..

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

jj na to jsem koukal, ale na to opravdu nemám.
navíc mám PS3, kterej zvládá upscale celkem dobře. co se týče toho cos psal původně za těch 12,5 někde jsem četl v diskuzi, že bývá problém se subwooferem a že je celkem i zbytečný mít do menších pokojů aktivní.
ale pokud ani jeden z těch co jsem postoval nemá ten kalibračním mikrofon, tak je to asi blbý ne? :-(
prostě pořád neviem vybrat. (někde jsem i četl, že je lepší pořídit od onkya jen receiver a mít lepší bedny, že tyhle nejsou dobrý)

jsem z toho vybírání už docela jelen a nerad bych přebral. je sice pravda, že když to koupím přes net a jakože jsem jinde onkyo neviděl, tak to můžu vrátit, ale to bych dělal nerad. v tuhle chvíli bych asi nejradši vzal toto:
http://www.mall.cz/domaci-kino-bez-dvd/onkyo-ht-s3405

ale jak píšeš, ten kalibrační mikrofon to asi nemá

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo tie receivery su super .. tak repraky mozes vzdy vymenit .. ked tam neni ten mikrofon , vies to naladit rucne vsetko .. bude s tym viac prace ..

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

jasně, ale nechci kupovat něco za 10 tisíc, abych u toho něco měnil. je škoda, že nový ne vždy znamená lepší.
pročítám recenze a vše co se dá, plus si beru k srdci tvoje rady a teda absolutně nevím. ted už zas tu 3405 nechci, prej na rockovou muziku je ten plast špatnej (avmania recenze)

Odpovědět