Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
Ivo:
Já bych se tak nedivil, ono totiž Pána prstenů pouštěj rodiče i prvňáčkům atd., takže dabing má svý opoctatnění (prodej - peníze), a navíc můj kamarád i bráchové, stejnětak kolegové v práci, všichni na DVD koukaj v češtině...
Speciální úchyl je kámoš, kterej si ode mne půjčuje jen ty filmy, který maj CZ dub. Chudáci... Nikdy se nekouknout na klenoty světové kinematografie a FK na ČT2 je kvůli titulkům? TO UŽ JE VRCHOL KONZUMU!
Já bych se tak nedivil, ono totiž Pána prstenů pouštěj rodiče i prvňáčkům atd., takže dabing má svý opoctatnění (prodej - peníze), a navíc můj kamarád i bráchové, stejnětak kolegové v práci, všichni na DVD koukaj v češtině...
Speciální úchyl je kámoš, kterej si ode mne půjčuje jen ty filmy, který maj CZ dub. Chudáci... Nikdy se nekouknout na klenoty světové kinematografie a FK na ČT2 je kvůli titulkům? TO UŽ JE VRCHOL KONZUMU!
Naposledy upravil(a) delay dne 23 kvě 2007 12:03, celkem upraveno 1 x.
teď jsem si vzpoměl na film s Jenifer Lopez (!!!)-myslel jsem, že to je herečka "rodinných" komedií nevalné úrovně, ALE tohle je jiná káva.
Myslím, že film se jmenuje CELA (bez záruky)
Džej Lou hraje dětskou terapeutku a ve výzkumném centru, kde mají spešl zařízení, se připojuje k/do mozku pacientů. Jedná se o případy dětí, co jsou nějak zablokované a ona s nimi tímto způsobem komunikuje. Klídek, pohoda, občas nějakýmu dítěti lítá v hlavě nějaký strašidýlko co dokáže vylekat i diváka u DVD. Mne tedy zaručeně )
Pak za ní přijdou z FBI, jelikož dostali masového vraha - jenom že - jeho duševní porucha mezitím dospěla do finálního stadia , úchylák se "vypnul" a jediná možnost komunikace dostat se mu do mozku/myšlenek je napojit se na něj. FBI totiž šlo o to zjistit, kde schovává pohřešovanou, kterou už nestačil zabít...
J.L. se samozřejmě "připojila" a co následovalo-to byla fakt soda.
Moc pěkně natočenej film. Asi lze zařadit mezi horory. (nejsem znalec).
Džej Lou hraje dětskou terapeutku a ve výzkumném centru, kde mají spešl zařízení, se připojuje k/do mozku pacientů. Jedná se o případy dětí, co jsou nějak zablokované a ona s nimi tímto způsobem komunikuje. Klídek, pohoda, občas nějakýmu dítěti lítá v hlavě nějaký strašidýlko co dokáže vylekat i diváka u DVD. Mne tedy zaručeně )
Pak za ní přijdou z FBI, jelikož dostali masového vraha - jenom že - jeho duševní porucha mezitím dospěla do finálního stadia , úchylák se "vypnul" a jediná možnost komunikace dostat se mu do mozku/myšlenek je napojit se na něj. FBI totiž šlo o to zjistit, kde schovává pohřešovanou, kterou už nestačil zabít...
J.L. se samozřejmě "připojila" a co následovalo-to byla fakt soda.
Moc pěkně natočenej film. Asi lze zařadit mezi horory. (nejsem znalec).
fuck you = "jebem ta" .. vystizne, strucne a timingovo/artikulacne velmi podobneIvo píše:A jak bys to p%u159elo%u17eil ?dendy píše:
yup ... "fuck you" prelozene ako "jdi do prdele" ma fakt pobavi vzdy
aj ked zase fakt je ze nie vsetky anglicke nadavky doslovnym prekladom vyniknu - prelozit "you asshole" ako "ty ritna diera" by posobilo asi skorej komicky a tiez je tu uz vela krat diskutovany podstatny rozdiel hrubosti slova "kokot" v cechach a naslovensku
a dost bolo vulgarit )
velvet: jo, jmenuje se to CELA (The Cell) http://www.imdb.com/title/tt0209958/
Vizuálně hodně dobrej film.
Vizuálně hodně dobrej film.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
ale len sa kludne zaruc .. The Cell masivny narez - horror s prvkami scifi (motiv prenosu mysle jedneho cloveka do mysle druheho) .. to je fakt ze KVALITA .. uplny ulet snad jediny fakt kvalitny film s JLo .. comu sa inac cudujem pretoze tato dama napriklad podla mna hra velmi dobre - len si nejak nevie vybrat v com hrat a v com nie co je na jej skodu...velvet píše:teď jsem si vzpoměl na film s Jenifer Lopez (!!!)-myslel jsem, že to je herečka "rodinných" komedií nevalné úrovně, ALE tohle je jiná káva.
-
- Profesionál
okay, dik.delay píše:Brooklyn / juanita juarez píše:
Taxikář od Scorseho je "dobrej" film, chtěl jsem ho pár let dozadu vidět, tak jsem si ho koupil, ale nijak vážně mě to neoslovilo, nemělo to pro mě takovou tu zásadní vypovídající hodnotu, náboj... Možná to bylo mým duševním rozpoložením, podruhý jsem na to zatím nekoukal...
-
- Profesionál
to je ve vetsine kontextu adekvatni preklad.dendy píše:yup ... "fuck you" prelozene ako "jdi do prdele" ma fakt pobavi vzdyCyril píše:Me sere kdyz sprosty slova prekladaj zmekcile. No ale i s mou chabou znalosti anglictiny jsem si vsiml, ze ve spouste filmech jsou titulky trosku jinde nez to co rikaj herci...
jako prekladatel se musite zamyslet nad frekvenci daneho lexika v tom kterem jazyku. snadno zjistite, ze fuck a shit najdete v anglickym korpusu daleko vic nez cesky [doplnte si prislusne doslovne ekvivalenty]. proto chapejte, ze pro jiste -- ve vasich ocich -- zjemneni existuje duvod.
na druhou stranu souhlasim, ze ve spouste pripadu se prekladatel drzi pri zdi, zejmena v prekladech pro televizi. ale ty byvaji obecne tak spatne, prospikovane anglicismy, ze se jima neda moc seriozne zabyvat.