nesuhlasim uplne najhorsiu anglictinu maju Iri, tym nerozumiet ani hovnostamina píše:najhorsi resp. najviac foreign akcent maju napr. spanieli
Jazykový koutek
Re: Jazykový koutek
o stranku z5 jsem psal vlastne uplne to samy 
- ReaktoplazmAR
jj skor porozumieš činanovi hovoriacemu po anglicky než angličanovi hovoriacemu rodným nárečím
ale ja mám irske narečie rád, aj ked niekedy ozaj ani prd nerozumiem
čo mi reže uši je texaský akcent! a čo je niekedy úplná vražda sú jamajčania, tým niekedy nerozumiem jediné slovo !
čo mi reže uši je texaský akcent! a čo je niekedy úplná vražda sú jamajčania, tým niekedy nerozumiem jediné slovo !
Tohle je výborné 
Byli jsme před časem v odlehlých částech Walesu a manžel naší hostitelky byl takový poctivý domorodec. Anglicky umím myslím docela dobře, ale když na nás začal bodře halekat, nerozuměl jsem mu zpočátku ani slovo
Potěšilo mě že ani kolega, který je univerzitní angličtinářský profík (a prý to byla angličtina, ne velština 
Byli jsme před časem v odlehlých částech Walesu a manžel naší hostitelky byl takový poctivý domorodec. Anglicky umím myslím docela dobře, ale když na nás začal bodře halekat, nerozuměl jsem mu zpočátku ani slovo
Ivo: to je bezvadny klučina, už to tady ale bylo v minulosti taky 
Docela sympatický jev je imho rhyming cockney. Třeba cancel se řekne Nigel Mansel, nebo pivo Stella se řekne Nelson (zkrácenina od Nelson Mandela)
Docela sympatický jev je imho rhyming cockney. Třeba cancel se řekne Nigel Mansel, nebo pivo Stella se řekne Nelson (zkrácenina od Nelson Mandela)
dendy píše:nesuhlasim uplne najhorsiu anglictinu maju Iri, tym nerozumiet ani hovnostamina píše:najhorsi resp. najviac foreign akcent maju napr. spanieliaj anglani su na tom dost zle, tym je tiez obcas problem rozumiet
Obecne lahsie clovek porozumie ne-native speakerovi alebo aspon americanovi, nez anglanom alebo nedajboze irom alebo skotom
ja som myslel ne-nativnych speakerov
irsko, skotsko je fakt brutal niekedy rozumiet
23jka hahahahahahaIvo píše:Tohle je výborné
Byli jsme před časem v odlehlých částech Walesu a manžel naší hostitelky byl takový poctivý domorodec. Anglicky umím myslím docela dobře, ale když na nás začal bodře halekat, nerozuměl jsem mu zpočátku ani slovoPotěšilo mě že ani kolega, který je univerzitní angličtinářský profík (a prý to byla angličtina, ne velština
tak prosfistujeme!
- ridit se zavrenymi (oko)
- ridit se zavrenymi (oko)