Lucidne (vedome) sny

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Ivo
Moderátor

Re: Lucidne (vedome) sny

Příspěvek od Ivo »

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : a na zachod si chodil tiez v tme ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Samozřejmě, všechno je v absolutní tmě ... i když po nějakém čase ta tma začíná být relativní ...

STi

Příspěvek od STi »

o lucidnych snoch a astralnom cestovani sa uz zaujimam par rokov, toto je zatial najlepsi clanok a vysvetlenie ake som doteraz o tom cital

http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail ... ruchach-2/
FB | SC | T

dendy

Příspěvek od dendy »

len sa zaujimas alebo mas aj nejake realne skusenosti ? podel sa :)

STi

Příspěvek od STi »

zacal som sa zaujimat prave kvoli tym realnym skusenostiam :-) je toho naozaj vela, dokazal by som o tom hovorit hodiny.
v podstate snivanie = astralne cestovanie, ktore si nikto z nas neuvedomuje, a lucidny sen znamena len uvedomenie si ze si v astrali, co je dost o nahode. mensim/vacsim treningom sa da astralne cestovat uvedomele, dokaze to kazdy.
ak chcete tieto veci prezivat castejsie, zacnite jest RAW :)
FB | SC | T

dendy

Příspěvek od dendy »

no pockaj z toho co som cital to nieje take jednoznacne ze lucidny sen == astralne cestovanie .. astralne cestovanie je uz potom vyssi level .. vsetci (od castanedu az po modernu skolu) su v tomto celkom jendoznacni ... prvy krok je naozaj len sen odohravajuci sa v tvojej hlave ktory mas pod kontrolou :)

to ci ide o skutocne astralne cestovanie sa da velmi lahko otestovat - dohodni sa s niekym aby niekde nechal na papieri nakreslene nejake symboly - nebudes vediet ake, len ti povie kde su - a ty sa pokusis ich zistit a az sa prebudis porovnat s realitou :-) to je standardny blind-test ci ide o skutocny astral alebo len
'obycajny' sen ...

btw. ja som odpozoroval ze castejsie sa mi sny snivaju ked si pred spanim dam magneB6 :-)

STi

Příspěvek od STi »

precital si si ten clanok co som dal vyssie? tam je to vyborne vysvetlene ze v podstate sen sa neodohrava len v hlave ale je to sucast astralu :-) je tam len mnozstvo hladin, niektore su realnejsie a ine su uz uplne inde, ide len o to ako daleko sa dostane dusa po odpojeni od fyzickeho tela.
FB | SC | T

dendy

Příspěvek od dendy »

no ten clanok mi moc doveryhodny nepride :-) pridu mi to ako zlataniny bez hlavy a paty :-))) teda nic v zlom, len moj dojem, a to sa zdaleka na tieto veci nedivam len materialisticky... ale hento je uz na mna silna kava (ako vacsina clankov z tej stranky, sorry nemozem si pomoct :-)

ono je pravda ze striktne materialisticky vedci su extremisti a uplne odmietaju veci ktore su mimo toho co pozna sucasna veda, ale myslim si ze rovnaky extrem je uplne odmietat vedu a stavat len na fantasmagoriach,..

treba hladat rozumnu strednu cestu a vyberat si z kazdeho to co dava zmysel..

naprikald poslednu noc sa mi snivalo ze Svěrák bol u nas doma a chystal nam veceru :-))) normalne skrabal zemiaky a tak.. to uz sa naozaj neda pokladat za nejake astralne cestovanie, to su proste fantasmagorie spiaceho mozgu :-)))

STi

Příspěvek od STi »

ano, ono je vela veci vyplodom fantazie mozgu ale stale sa to deje vsetko v astralnej rovine. niektorym astralnym cestovatelom sa podarilo stretnut ludi ktory v tom momente snivali. sice sa tam pohybovali ale vyzerali ako na drogah, nevnimali, boli ako omameni - sice sa nachadzali v astralnej rovine ale ich mozog si vytvaral vlastne veci.
FB | SC | T

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

:) aká téma ?!
ked chce človek mat vo svojich snoch nejakú vôlu, tak moja rada je:
- dlho dlho spávat, aspon týždnový maraton tak po 10-12 hodín..
- ked sa mi niečo snívalo a zobudím sa, tak hned (idealne ešte pred tým než otvorim oči) si v hlave čo najpodrobnejšie preopakujem čo sa mi snívalo, viac krát.., rozhodne sa s nikým nerozprávam, nepozerám do zrkadla/monitoru/telefonu/okna/atd.. kým som si neni istý že si dobre pamatám čo sa mi snívalo..
- ked mám zo sna nejaký zvláštny pocit, nejaký silný vnem, tak sa snažím prísť na to čo v tom sne ten pocit sposobilo a počas dna si to pripomínam.. samozrejme ideálne nejaký pozitívny/povznášajúci vnem, niekedy to je celkom zrejmé napr. sa mi sníva že som sa zamiloval a ona mi nakonec dala :mrgreen: , ale niekedy sú tie veci menej zrejmé, napr nejaký detail v tom sne ktorý vyvolá (snovo-realne teda intenzivne) nejakú nostalgickú spomienku..
- ked idem spat tak myslím na to že sa mi bude niečo snívat a na to aby som bol pripravený v tom sne konat, teda myslím na to že aj v tom sne "ked niekde som a niečo robím" mám myšlienky a pocity ktoré mi v tom sne prechádzajú myslou, že v tom sne sú neni len moje činy ale aj myšlienky.. a tiež je dobré si zasa zopakovat čo sa mi naposledy snívalo, hladat spojitosti v tom sne, lebo imho sny majú tiež svoje zákonitosti, neni úplný random..
..proste sažit sa čo najviac prepojit myšlienky zo snov s myšlienkami počasd na
- ale uplne asi najhlavnejšie a zlomové je nejakým sposobom zachytit tie myšlienky v tom sne a uvedomit si to, už potom konat na popud tých nápadov imho neni také tažké..

dendy

Příspěvek od dendy »

celkom pomaha zapisovat si sny - mam pri posteli ipad a ked sa zobudim ako prve si v skratke zapisem sen - sustredim sa hlavne na lokalitu sna - zistil som totiz velmi zaujimavu vec - vela lokalit sa mi stale dokola opakuje.. rozni ludia, rozne deje ale tie iste miesta - co je este vacsia haluz - tie miesta sa pomaly medzi sebou zacinaju prepajat - pomali si okrem dennika zacnem zakreslovat aj mapu !! celkom huste

delay

Příspěvek od delay »

dendy

Příspěvek od dendy »

fajn typek .. taky rozumny a triezvy nadhlad ma .. moc dobre sa ho pocuva, a vo vela veciach ma fakt hlboku pravdu ..

tical

Příspěvek od tical »

Hm, zajmave co tady clovek nenajde za temata. Ma zkusenost co se sneni tyce je tato: prvni mensi intro: o lucidnim sneni sem se docetl po prve pred hodne lety v nejake cisle maximu ( a to jakoze fakt ), byl sem v zahranici a tento casak si tam vozil kazdy, tak sem se obcas do toho zalistoval. No paak prisly, ale duchovni knihy a tam nem se o tom docetl vic. No a ted k veci: i kdyz se mi staly uz podobne veci vicekrat, tak tohle je pro me to co mi nejvic utkvelo v pameti. S nejakou bandou lidi ( 3 :D ) sme se dostali pred mou zakladni skolu kde sem chodil ( tato cast snu se mi zjevovala vicekrat ). Jednoho dne kdy se mi o5 zjevila skola ve snu tak pre tim nez sem usnul sem zrovna docetl lobzanga rampu ( duchovni pohadka ) tam o tom byla zminka( o tom sneni ). Mam vcelku dloudobou pamet dobrou a sny si docela dobre pamatuju. U te skoly to vetsinou koncilo tak, ze sme se tam nemohli dostat, jeomze tentokrat ne ja se ve snu probudil a scela vedome sem vsem rekl, ze muzem projit zdi jelikoz to ve snu mozne je a tak sme prosli. Byla to vedoma manipulace snu. Nevim jak byste to nazvali vy :). Sorry za chyby apod. Pisus ipadu :)

Odpovědět