Lucidne (vedome) sny

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
dendy

Lucidne (vedome) sny

Příspěvek od dendy »

mate niekto skusenosti ? vediete si niekto dennik snov, pripadne zakreslujete mapu snov ? tipy, rady, skusenosti, zazitky.. cokolvek suvisiace s touto temou :)

zaujimave zdroje:

http://www.dreamviews.com/
http://thedreamhacker.com/dreamguide.html

biscuit

Re: Lucidne (vedome) sny

Příspěvek od biscuit »

dendy, hlavne pozor, aby se ti to nezvrtlo polucidni sneni ;)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Chce to míň sledovat Final Fantasy: Esence života 8)

K tématu: slyším tento termín poprvé, ale obvykle se mi nepovede navázat na sen při jeho přerušení, takže občas akorát nadávám, že jsem "to nedokoukal do konce", ale jinak to neřeším.

P.

dendy

Příspěvek od dendy »

final fantasy : esence zivota nepoznam ..

lucidne sny su vedome - pocas snu vies ze sa ti sniva a cielene v sne ostavas a pripadne ho 'ovladas' .. ako ked si daco prestavujes len je to podsattne realnejsie :)

mne sa par krat podarilo pocas snu si uvedomit ze sa mi sniva a pokracovat v sne a 'riadit ho' :-) Normalne mi proste doslo 'toto je sen' a zacal som 'blbnut' - proste cielene riadit to co sa v sne deje ..

to bolo uz davnejsie a vtedy som este netusil ze je okolo toho cela teoria a navody a postupy ako si to upevnit a cielene sa to naucit ..

zaujimave je ze vtedy som si nejak intuitivne sam od seba dosiel na niektore postupy ako 'ostat v sne' a pripadne ho 'stabilizovat' (zabranit tomu klasickemu rozmazavaniu a 'stracaniu' sa) ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Podla mna lucidne sny sa uz daju klasifikovat aj ked citas neskoro vecer knihu a pomaly ta texty uspavaju, leda ze stihnem dat zalozku ale v podstate si uz vizualizujem to, co citam tak polovicato. Zaujimave je, ze napriklad Aphex Twin zlozil SAW II udajne v stave lucidnych snov a to by som mu aj veril, ta hudba evokuje take zvlastne hladiny. Prirovnal by som to napriklad k nejakemu zvlastnemu zajatiu, nieco ako pribeh Sestricky z Elurie od Kinga, kde sa nejako mentalne hrdina snazi dostat z ich vplyvu, alebo nejako tak.

dendy

Příspěvek od dendy »

demsky to nie su lucidne sny .. lucidny sen je proste ze plnohodnotne spis, riadne natvrdo, a mas klasicky sen s tym rozdielom z si si vedomy toho ze to je sen .. to je zaklad - to uvedomenie si toho ze snivas ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

To mas skade? Doteraz som vedel, ze lucidne sny su v nejakej hladine alfa, ktora sa da privodit a je to tesne pred spankom, ked este vnimas svoju identitu. Potom este je mozne, si prides zo zurky, alebo svadby a myslis si, ze spis, ale realne nespis a akoze sa ti "sniva", ze ta nahanaju po ulici nejake cerviky.

dendy

Příspěvek od dendy »

http://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dream

proste normlany klasicky sen.. hovorim mam par takych zazitkov, ze som naozaj spal a v ramci uplne standardneho snu som si uvedomil ze to je sen :) len nikdy to nebolo cielene - ale teraz som zistil ze existuju techniky ako sa to da naucit robit cielene .. tak ma to vcelku prekvapilo

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Fuha, ja este nic... iba obcas citam v iPhone Dream psychology alebo Psychoanalysis od Sigmunda Freuda, da sa to zadarmo stiahnut...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Lucid dreams jsou součástí velmi dávné tradice a je to jedna z velice náročných "6 yogas of Naropa", gurua největšího tibetského jogína Milarepy ... http://en.wikipedia.org/wiki/Dream_yoga (vedle Tumo - jóga psychického tepla atd.)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ivo: No vidis, Dendy tu yogu nepotrebuje, ide to samo :) staci skladat psytrance a kukat sa na tie spiralovite fraktaly, kde sa meni cele RGB spektrum na obrazovke :)

dendy

Příspěvek od dendy »

no nemozem za to.. akoze nehovorim ze sa mi to deje casto ale par krat sa podarilo.. mimochodom zatial co o tom citam tak zase az take narocne to nieje, len to chce cielavedomost, trpezlivost a venovat sa tomu.. uvidime, mozno sa za par rokov dopracujem :))

Inak ako som sa k tomu to vlastne dostal - najprv som cital Castanedu 'Umeni snit' ale to uz je riadny mazec, skorej take fantasy :)) No ale potom som si o tom zacal daco hladat .. napriklad ta linka hore co som dal 'thedreamhacker.com' tam je v celku zaujimavo znejuci navod ako sa k tomu dopracovat

hlavne ma zaujimalo ci ma niekto dalsi este s tymto skusenosti, ci to niekto obcas zazije aj takto 'sam od seba' ...

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

dendy, je take otazkou, kdyz uz jsi "v tom", zda se ti neco velmi intenzivniho, budis se z toho normalne do uplneho vedomi, ale hned jak usnes tak to zase pokracuje a nemuzes se toho zbavit!

dendy

Příspěvek od dendy »

hah no to sa mi nastastie este nestalo :-)

Odpovědět