Skoda ze nectes (nebo nechces), ale veskera reakce je na tento prispevek.Je pouze vyvracim to, ze jist syrove = zdrave a varene ci jinak tepelne zpracovane = skodlive. Vzdyt je to blbost. Vsechno co koupis, je chemicky, neroste v prirozenych podminkach, jsou to stejny fabriky jako na maso. Takze jestli je to realne zdravy, je uz velmi diskutabilni. A ne se vsim syrovym si telo dobre poradi.Ivo píše:Pravda je že vařením se ničí spousta základních věcí v potravinách (enzymy atd.) a jídlo je často celkově dost mrtvé a zatěžující ... Kromě toho je to v rámci přírody něco naprosto nepřirozeného Přechod na živou přirozenou stravu u spousty lidí vyléčil věci, které byly už skoro beznadějné (cukrovka apod.) plus je přivedl do neuvěřitelné celkové kondice ... . To jak se člověk cítí třeba po green smoothie vs. běžné těžké vařené jídlo - to je nebe a dudy ... http://greensmoothierecipes.org/ apod.
Já jsem ted byl skoro 3 měsíce na živé stravě a tak dobře jsem se ještě v životě necítil po všech stránkách ...
A malý je sice trochu zmlsaný, ale green smoothie (v nekonečných variantách) vysloveně miluje a vyžaduje )
To ze jidlo tepelne zpracovavas, tak i eliminujes skodlive latky. A navic je x druhu zeleniny, obilnin a jinych surovin, ktere jsou bud za syrova nestravitelne nebo je jejich potencial nevyuzit. Tepelne se zpracovava uz od doby mamutu, ale Ivo prisel na to, ze je to vlastne nejvetsi picovina. Ty jidla co maj bejt syrovy at se ji syrovy, ty co maj bejt vareny ci jinak tepelne zpracovany at se tak ji.Neni horsi ani lepsi. Je pouze kvalitni jidlo a nekvalitni. A od nekvalitniho jidla se odviji cukrovky atd.
Proste jen demagogicky srovnavas vegetarianstvi (a syrove nejlepe) a nejvetsi zumpu (aby to bylo hezky kontrastni). Ale tak to na tomhle svete nechodi.