Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ivo ; ta svickova na tanieri rozhodne nevyzera jak tie hovna , ci si sem dal prvne .. v kazdom pripade pit omacku z pohara je divne .. mat ju na tanieri mi pride normalne .. kazdy to citime inak ..
kurva ale ste mi spravili chut na svieckovu .. uz som dlho nemal nejaku dobru .. v nasej obedarni robia hroznu .. tu si radsej ani nedavam ..
kurva ale ste mi spravili chut na svieckovu .. uz som dlho nemal nejaku dobru .. v nasej obedarni robia hroznu .. tu si radsej ani nedavam ..
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Já většinu zeleniny a ovoce kupuju na místních farmářských trzích v Jablonci (jsou tady 3x týdně) a objevil jsem i skvělou , opravdu dedikovanou velikou bio "farmu" pár km odtud ... a kupodivu to tam není o nic dražší než v supemarketu nebo jinde ... Na vlastní pěstování (kromě bylinek) neaspiruju ... i když zahradu mám ...
Oxygen: tak se někdy stav a něco uvaříme
(můžeme i něco zvukového ve studiu
Já jinak jím uplně všechno, kromě jediné ingredience: maso ... a nemám rád česnek a syrovou cibuli. Toť vše ... a snažím se vyhýbat chemickým sladkostem s bílým cukrem, na nichž jsem byl dost "drogově" závislý ..
Oxygen: tak se někdy stav a něco uvaříme


-
- Příspěvky: 70
- Registrován: 16 říj 2008 11:58
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ivo, máš můj velký obdiv. Co se stravování a vůbec životního postoje týká, to mám hodně podobné. Já jsem ultraflegmatik a dokážu dlouho diskutovat i s naprostým zabedněncem. Ale na tvoji výdrž opravdu nemám. Stojí ti to za to? Takové energie! 

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Mě tahle oblast moc baví ... Je to moje velké hobby mnoho mnoho let a rád si o tom povídám
)
Pár nejnovějších experimentů:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... b62&type=1
(testuju mimo jiné zbrusu novou sušičku Sedona)

Pár nejnovějších experimentů:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... b62&type=1
(testuju mimo jiné zbrusu novou sušičku Sedona)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 20 zář 2011 11:13, celkem upraveno 1 x.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
na sladkostech jsem taky frcel :-/ Tuhle zavislost jsem si vybudoval v detstvi a rozhodne se budu snazit aby muj potomek tomu nepropadl, protoze rozhodne neni o co stat. Uz delsi dobu si sladkosti vyrabim sam (pecivo, kolace, dorty atd), pouzivam hnedej cukr (je mimimalne chutnejsi) a min to celkove sladim.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Myslím že bílý cukr je opravdu síla ... (nohy na ramena před tím ... je to opravdická droga a dost destruktivní ...). A přitom ta sladká chut (ještě mnohem lepší) se dá dosáhnout 100 jinými způsoby.
Téhle droze bohužel trochu propadl i synátor ... snažím se nabízet alternativy - a kupodivu úspěšně
Téhle droze bohužel trochu propadl i synátor ... snažím se nabízet alternativy - a kupodivu úspěšně

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Mam kamaradku, ta ma dva kluky a odmalicka jim dava sladkosti jen ve velmi malem mnozstvi. Treba tri bonbony BESIP, kdyz uz to musi bejt. Kdykoliv jsem byl u nich na navsteve, tak nikdy sladkosti nevyzadovali a co tak pozoruju ani je moc nezajimaj. Naopak muj trilety synovec jich zere desivy mnozstvi.
Myslis, ze to je vychovou a nepostrkovanim nebo tlak spolecnosti je tak velkej a sladkosti jsou vsude, ze stejne neodola?
Myslis, ze to je vychovou a nepostrkovanim nebo tlak spolecnosti je tak velkej a sladkosti jsou vsude, ze stejne neodola?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jasne to je len o tom, aby rodicia co najviac oddialili prvy kontak dietata so sladkostami a aj potom to velmi strazili... to je cele... daj dietatu cokoladu a uz nebude chciet nic ine... zial mnoho rodicov to tak riesi, aby im dalo dieta pokoj
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Je to myslím z velké části výchovou .. kdyby doma tyhle věci nebyly k mání a dítě by se těšilo z přirozených chutí, tak se k těmto věcem nepřipoutá ... V našem případě bohužel do něj manželka začala cpát velké množství sladkostí už od raného věku .. závislost vznikla strašně rychle. Někdy je to až hrozivé - vůbec nejde už o jídlo, hlad apod, jen mít tu drogu v puse (bonbon, žvýkačku, nějaké to chemické pitíčko apod.). K tomu ještě občas babičky a jejich zásobování bonbony, čokoládami atd., ve školce i ve škole přeslazené čaje - a je zaděláno ... Blbé trochu je když na to oba rodiče mají různý pohled. K tomu přijde ještě vrcholný argument: vždyt dítě potřebuje ke zdravé výživě i cukry
a není co dodat ...

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
cukr: bilej se prece od normalniho hnedyho lisi "jen" uplne odstranenou melasou ne? hnedej je tedy stejnej "humus" jako bilej, akorat obohacenej o zajimavy slozky z "odpadu" z vyroby cukru. myslim, ze se to medialne zase tak nejak prekroutilo v "pravdu", ze hnedej cukr je zdravej. je jen min skodlivej. mne osobne prijdou hnedy cukry chutove zajimavejsi - ale jedl jsem i dost hnusnej, ten uz mel snad vetsin u melasy - prakticky to bylo horky a osladit si tim kafe neslo.. kazdopadne rafinovanej cukr hnedej nebo bilej, trtinovej nebo repnej, neni idealni potravina
ale kafe bez cukru, je pro me nesmysl - jedine ultra kvalitni picollo dam bez cukru, ale i tak radeji s cukrem 
all: trochu mne na tyhle diskuzi vadi, ze nekteri lidi tady ohrnuji nos nad necim, co nikdy nezkusili a predem to zatracuji a tvrdi, ze jejich cesta je pro ne idealni. pripomina mi to vlastniho rodice, i dalsi lidi starsi generace. jak ale muzes zjistit, co je idealni, kdyz nevyzkousis zadnou zmenu? a jak muzes poznat rozdil, kdyz uz jsi dopredu presvedcenej o tom, ze to je k hovnu?
oxyygen: koukni na nejakej dokument o farmovanejch lososech.. dobrou chut. losos byl donedavna jedno z mejch nejoblibenejsich jidel, bohuzel dokument o farmovem chovu lososu, mi i docela otevrel oci v mym idealistickym pohledu na norsko - naivne jsem se domnival, ze tam asi lidi nejsou zkazeni penezma, nebo ze maj nejakou vyssi moralku... mozna v to stale lehce doufam, ale vim, ze velka korporace to jednoznacne semele..


all: trochu mne na tyhle diskuzi vadi, ze nekteri lidi tady ohrnuji nos nad necim, co nikdy nezkusili a predem to zatracuji a tvrdi, ze jejich cesta je pro ne idealni. pripomina mi to vlastniho rodice, i dalsi lidi starsi generace. jak ale muzes zjistit, co je idealni, kdyz nevyzkousis zadnou zmenu? a jak muzes poznat rozdil, kdyz uz jsi dopredu presvedcenej o tom, ze to je k hovnu?
oxyygen: koukni na nejakej dokument o farmovanejch lososech.. dobrou chut. losos byl donedavna jedno z mejch nejoblibenejsich jidel, bohuzel dokument o farmovem chovu lososu, mi i docela otevrel oci v mym idealistickym pohledu na norsko - naivne jsem se domnival, ze tam asi lidi nejsou zkazeni penezma, nebo ze maj nejakou vyssi moralku... mozna v to stale lehce doufam, ale vim, ze velka korporace to jednoznacne semele..

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Biscuit: tak zkus hroznovy cukr. Glukopur stoji 17,- Kc. Jinak ovocny cukr je drazsi.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jako ja si kafe uz osladim klidne i medem, ale v kavarnach to neni zvykem 
a diky za tip

a diky za tip

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
v Makru psali, ze je z more.
Losos se neda jist porad. A morsky ryby u nas jim jen vyjemecne, pouze kdyz mam na ne chut. Jinde nez v Makru bych si je koupit netroufl (aspon v ramci Ceskych Budejovic). Opravdu si nedelam iluze o zadne surovine, kterou si nevypestuju. Jediny co je v me moci je aspon logicky kombinovat a nedelat nesmyslny jidla.
Jinak co se tyce sladkosti, me trtinovej cukr chutna vic a hlavne mam kontrolu kolik ho tam je. Pro me to ma jen efekt, ze snizuju davky na unosnou mez.

Jinak co se tyce sladkosti, me trtinovej cukr chutna vic a hlavne mam kontrolu kolik ho tam je. Pro me to ma jen efekt, ze snizuju davky na unosnou mez.

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA


jdu si dat k obedu bajecnej domaci kureci vyvar ze zeleniny z farmy a z bio kurete (alespon to na nem bylo napsano

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Cukr (třtinový nebo řepný) je ingredience, která pusobí pro organismus trochu jako nepřirozená "bomba", monosacharid (třtinový nebo hnědý aspon nejsou tak chemizované a mají trochu minerálů navíc - ale jinak taky žádná velká výhra). Okamžitě se vstřebává do krve a paradoxně též způsobuje nedostatek cukru, vyvolává produkci určitých neurotransmiterů a stav lehké "euforie" = droga ... Působí destruktivně na spoustu orgánů a procesů v těle ((je to podrobně popsané v x odoborných knihách + si to každý může snadno na sobě vyzkoušet ...) - též díky jeho neskutečně velké konzumaci v dnešní době ... Je nacpaný skoro uplně do všeho, i tam kde by nás to nenapadlo ..
Perfektní sladidlo do komplexnějších jídel jsou třeba datle nebo jiné sušené ovoce ... Ze sladidel , která jsou přírodnější a ne tak destruktvní se mi osvědčily třeba sirup z agáve, sirup z yakka, datlový sirup, trošku i javorový, případně, obilné slady a sirupy, též i melasa ...
Jak se říká: dříve se sladilo ovocem, dnes se sladí ovoce
Perfektní sladidlo do komplexnějších jídel jsou třeba datle nebo jiné sušené ovoce ... Ze sladidel , která jsou přírodnější a ne tak destruktvní se mi osvědčily třeba sirup z agáve, sirup z yakka, datlový sirup, trošku i javorový, případně, obilné slady a sirupy, též i melasa ...
Jak se říká: dříve se sladilo ovocem, dnes se sladí ovoce
