Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Dendy, rozhodně ... to už jsme ale trošku jinde než v našem denním procesu pokročilého kapitalismu :) ano, vše je jen představa a síla myšlenky. Akorát abychom to realizovali (jako x starých joginů, světců, mystiků) to bychom museli sakra trénovat a věnovat se tomu ...

Jinak čistě bez jídla , jen "ze vzduchu" žije x let třeba tento člověk, který mimochodem bude na podzim v CR a tuším že i v SK

http://www.moje-pravdy.cz/index.php?opt ... &Itemid=62

biscuit
Příspěvky: 9626
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

dendy: prosimte nemuzes srovnavat nekoho, kdo je nemocnej a nema v jidle absolutne zadnej rad a pracuje na sebedestrukci a zdravyho cloveka, kterej drzi pust z jakyhokoliv duvodu a zna zasady, ktery by se meli dodrzovat - pust neni nerizena hladovka.

nazory, ze se ma jist kazdy ctyri hodiny, nebo ze hlad je zdravi nebezpecnej jsou hlouposti uplne strasny a je smutny, ze tomu lidi veri. tuhle stranku mi tady kdysi pastnul brooklyn a je fakt moc zajimava:
http://pust.cz/ kazdej si muze udelat obrazek o zdravi toho pana a o tom, co tam pise.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2090
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od PELF »

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Ivo píše:Já tyto věci s důvěrou odebírám z tohoto zdroje ... http://www.sunfood.cz/vyrobky.phtml Kromě toho v tom článku se píše, že to byla jakási nelegální výrobna
Podle toho článku, když se vezme v ůvahu, že tam i chovali slepice, je jasné že to byli Vietnamci - schopní všeho.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2412
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Ivo píše:BS: školní jídelny jsou bohužel dost horor:
Obrázek
Mateřské školy ještě horší (tam to ještě prokládají podobnými svačinkami atd.)
Ivo ja by som bol zvedavý ako by si podobný jedálniček pre decká zložil ty, úprimne. je mi jasné že akým smerom.. že menej masa viac zeleniny atd.. ale myslím konkrétne jedlá, ako by ten týžden vyzeral podla teba (ak by si mal čas a chcelo by sa ti to sem napísat).
mám 2 deti tak ma to zaujíma, rád by som sa nechal inšpirovat

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Normy pro přípravu stovek bezmasých jídel pro školní a školkové kuchyně byly vypracovány už dávno. Myslím tím skutečné profesionální normy se vším všudy, ne nějaké "lidové" recepty. Hodil jsem to ke stažení: http://www.savitamusic.com/normy.zip takže můžeš mrknout ... Věnoval jsem to loni vedoucí naší školní kuchyně ... a ejhle, letos koukám už jsou tak 3 bezmasé jídla týdně :) Můžeš případně věnovat i vaší kuchyni :wink:

Nemyslím že by bylo nutné dělat najednou ze školních kuchyní vegetariánské jídelny, no ale skončit s podobnými hrůzami jako na tomto typickém jídelníčku, nebo aspon poskytnout alternativy. Jak by se asi lidi tvářili kdyby ve školních jídelnách byla k jídlu 5x týdně celý rok třeba vařená čočka ? Asi by si s hrůzou klepali na čelo . A stejně by si měli klepat i ted - at maso jedí nebo nebo ne. Tohle je prostě docela choré a zároven i dost destruktivní pro zdravý vyvážený vývoj dětí ... tahle stupidní nesmyslná mrtvá masová monodieta ... Představte si kdybyste se stravovali tak že na snídani máte koláče, na oběd dort, na večeři buchtičky s krémem, zítra zase pro změnu palačinky, potom žemlovku, pak zase dortíček se šlehačkou a tak dál pořád. Jak by to asi dopadlo ? A tyhle jídelníčky - to je úplně stejně nesmyslné a nikdo se nad tím nepozastavuje ...

biscuit
Příspěvky: 9626
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

me desi, ze kdyz se rekne bezmasy jidlo, tak ve skolni jidelne to vetsinou predstavovalo a prave ze stale casto predstavuje, nejakou megasladkou sracku. jako kdyby treba neumeli udelat nekolik zakladnich receptu s testovinami. jen variaci s omackou z rajcat je x. navic to muze bejt levny jidlo i z relativne kvalitnich surovin.. vubec italska kuchyne ma tehle jednoduchej a skvelejch receptu nepreberny mnozstvi. proste bezmasy primi piatti jako hlavni jidlo a je to vymysleny. a harantum by to urcite chutnalo ;)
Obrázek

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

To je jasné ... Problém je že ty postsocialistické kuchařky často ani nemají tušení co by to bezmasé jídlo mohlo být: je to bud žemlovka nebo buchtičky s krémem (s předcházející gulášovou nedo drštkovou polévkou. To ač nerad, musím říct že nějaké decentní masité jídlo je asi zdravější než tyhle úděsné šlichty :wink: Jsou stovky bezmasých jídel, které když se dobře vymyslí a udělají - budou se nad nimi s požitkem oblizovat i ti nejvíc hardcore masojedlíci :) Problém je že to , co se občas jako bezmasé dělá je spíš odstrašující příklad ...

biscuit
Příspěvky: 9626
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

a pritom je to naprosto jednoduchy a uzasny jidlo, treba to na fotce:
Ingredienti:
400 gr. i pasta (possibilmente sedani o rigatoni)
700 gr. di pomodori (rajcata)
4 melanzane (lilek)
100 gr. di olio (olej)
Mezza cipolla (cibule)
Uno spicchio d’aglio (cesnek)
50 gr. di ricotta stagionata grattugiata (syr)
Qualche foglia di basilico (bazalka)
Sale, pepe (sul, pepr)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Reaktoplazmar: ted koukám že v těch normách (dokument pro MS) jsou i ukázkové celotýdenní jídelníčky - takže to je vlastně i úplná odpověd na tvoji otázku :wink:

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

jde to jeste obycejneji

Paprika, cibule, rajcata, olej (olivy),cesnek, testoviny

Orestujes cibuli, cesnek, papriku, podusis na oloupanejch rajcatech (klide z plechu). Jidlo za 15 min vcetne pripravy. A pomerne laciny. Tenlhe princip se da pouzivat do mrte, pritom je jednoduchej levnej, chutnej a dobrej. Me jenom dostava, ze plno tzv "italskych pizzerii atd" nevi ani zakladni princip, ze se testoviny za tepla vmichavaji do omacky v panvi. Polejou to vzdycky jak kolinka gulasem. tohle je mi fakt zahadou. Ja kdybych si otevrel restauraci, kde varim italska jidla, tak se minimalne podivam aspon na zaklady.
Naposledy upravil(a) Oxyygen dne 23 zář 2011 11:03, celkem upraveno 1 x.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2090
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od PELF »

Ivo píše:To je jasné ... Problém je že ty postsocialistické kuchařky často ani nemají tušení co by to bezmasé jídlo mohlo být: je to bud žemlovka nebo buchtičky s krémem (s předcházející gulášovou nedo drštkovou polévkou.
Tak pod to se tisíckrát podepisuju, bojujeme s nima už druhým rokem a je to fakt ZLO! Když si stěžujeme, tak koukají jak nechápavý kravky a argumentujou tím, že se tak vaří roky, že to tak mají schválené "odborníky" a HLAVNĚ si NIKDO kromě nás nestěžuje! Jen se nám holka párkrát poblila, nebo onemocněla hmm ... takže bohužel, když je to podporováno i v samotných rodinách, tak je to boj s větrnými mlýny. :evil:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

Vy co mate deti ve skolce. S manzelkou si do prace varime denne a rad bych tohle aplikoval i u sveho jeste nenarozeneho ditete. Nechci aby si kurvilo vkus, zaludek. Je to technicky realne, abych diteti pribalil krabicku s obedem a ucitelka mu ji ohrala v mikrovlnce? Nebo je to naprosty scifi?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Pytkin »

Oxyygen píše:jde to jeste obycejneji

Paprika, cibule, rajcata, olej (olivy),cesnek, testoviny

Orestujes cibuli, cesnek, papriku, podusis na oloupanejch rajcatech (klide z plechu). Jidlo za 15 min vcetne pripravy. A pomerne laciny. Tenlhe princip se da pouzivat do mrte, pritom je jednoduchej levnej, chutnej a dobrej. Me jenom dostava, ze plno tzv "italskych pizzerii atd" nevi ani zakladni princip, ze se testoviny za tepla vmichavaji do omacky v panvi. Polejou to vzdycky jak kolinka gulasem. tohle je mi fakt zahadou. Ja kdybych si otevrel restauraci, kde varim italska jidla, tak se minimalne podivam aspon na zaklady.
vidis a toto ja napriklad nemozem . .tieto rajcatovo gebuziny .. v turecku z 50 pripravenych jedal na obed/veceru bolo 40 takychto .. preto mi tam asi nic nechutilo ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Pytkin »

Oxyygen píše:Vy co mate deti ve skolce. S manzelkou si do prace varime denne a rad bych tohle aplikoval i u sveho jeste nenarozeneho ditete. Nechci aby si kurvilo vkus, zaludek. Je to technicky realne, abych diteti pribalil krabicku s obedem a ucitelka mu ji ohrala v mikrovlnce? Nebo je to naprosty scifi?
podla mna je to scifi .. ale zavisi na skolke .. mozno v nejakej sukromnej , kde je do 10 deti na ucitelku by to vedeli robit .. ale 400-500 EUR/ mesiac ja za skolku nedam ..

Odpovědět