
Jinak čistě bez jídla , jen "ze vzduchu" žije x let třeba tento člověk, který mimochodem bude na podzim v CR a tuším že i v SK
http://www.moje-pravdy.cz/index.php?opt ... &Itemid=62
Podle toho článku, když se vezme v ůvahu, že tam i chovali slepice, je jasné že to byli Vietnamci - schopní všeho.Ivo píše:Já tyto věci s důvěrou odebírám z tohoto zdroje ... http://www.sunfood.cz/vyrobky.phtml Kromě toho v tom článku se píše, že to byla jakási nelegální výrobna
Ivo ja by som bol zvedavý ako by si podobný jedálniček pre decká zložil ty, úprimne. je mi jasné že akým smerom.. že menej masa viac zeleniny atd.. ale myslím konkrétne jedlá, ako by ten týžden vyzeral podla teba (ak by si mal čas a chcelo by sa ti to sem napísat).Ivo píše:BS: školní jídelny jsou bohužel dost horor:
Mateřské školy ještě horší (tam to ještě prokládají podobnými svačinkami atd.)
Tak pod to se tisíckrát podepisuju, bojujeme s nima už druhým rokem a je to fakt ZLO! Když si stěžujeme, tak koukají jak nechápavý kravky a argumentujou tím, že se tak vaří roky, že to tak mají schválené "odborníky" a HLAVNĚ si NIKDO kromě nás nestěžuje! Jen se nám holka párkrát poblila, nebo onemocněla hmm ... takže bohužel, když je to podporováno i v samotných rodinách, tak je to boj s větrnými mlýny.Ivo píše:To je jasné ... Problém je že ty postsocialistické kuchařky často ani nemají tušení co by to bezmasé jídlo mohlo být: je to bud žemlovka nebo buchtičky s krémem (s předcházející gulášovou nedo drštkovou polévkou.
vidis a toto ja napriklad nemozem . .tieto rajcatovo gebuziny .. v turecku z 50 pripravenych jedal na obed/veceru bolo 40 takychto .. preto mi tam asi nic nechutilo ...Oxyygen píše:jde to jeste obycejneji
Paprika, cibule, rajcata, olej (olivy),cesnek, testoviny
Orestujes cibuli, cesnek, papriku, podusis na oloupanejch rajcatech (klide z plechu). Jidlo za 15 min vcetne pripravy. A pomerne laciny. Tenlhe princip se da pouzivat do mrte, pritom je jednoduchej levnej, chutnej a dobrej. Me jenom dostava, ze plno tzv "italskych pizzerii atd" nevi ani zakladni princip, ze se testoviny za tepla vmichavaji do omacky v panvi. Polejou to vzdycky jak kolinka gulasem. tohle je mi fakt zahadou. Ja kdybych si otevrel restauraci, kde varim italska jidla, tak se minimalne podivam aspon na zaklady.
podla mna je to scifi .. ale zavisi na skolke .. mozno v nejakej sukromnej , kde je do 10 deti na ucitelku by to vedeli robit .. ale 400-500 EUR/ mesiac ja za skolku nedam ..Oxyygen píše:Vy co mate deti ve skolce. S manzelkou si do prace varime denne a rad bych tohle aplikoval i u sveho jeste nenarozeneho ditete. Nechci aby si kurvilo vkus, zaludek. Je to technicky realne, abych diteti pribalil krabicku s obedem a ucitelka mu ji ohrala v mikrovlnce? Nebo je to naprosty scifi?