Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14109
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

posledny rok skolky pred skolou je tak ci tak povinny zo zakona nie ?

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3612
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od hombrefeo »

jaky mate nazor na houby? ja dnes delal omacku prevazne z boletus erytrophus a to je tedy "posusnanicko" (alebo akoby povedali bratia "nebicko v papuli")

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2119
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od PELF »

dendy píše:posledny rok skolky pred skolou je tak ci tak povinny zo zakona nie ?
Není, ale předškolák má na to právo a úřad je povinen mu školku zajistit.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3612
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od hombrefeo »

ve skole, kam chodi nase deti, minuly rok dostal kazdy zadani vypracovat za domaci ukol s pomoci rodicu jedno jidlo, aby ho potom mohli pripadne zaradit do oficialniho jidelnicku. my jsme treba pouzili nas rodinny recept na "espinacas real" (bezmase).

takto nejak by k tomu skolni jidelny mely pristupovat asi...

biscuit
Příspěvky: 10453
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

hombrefeo píše:jaky mate nazor na houby? ja dnes delal omacku prevazne z boletus erytrophus a to je tedy "posusnanicko" (alebo akoby povedali bratia "nebicko v papuli")
osobne mam houby rad a to mi staci :-) akorat myslim jsem nekde cetl neco o vstrebavani tezkych kovu.. ale to si ani nejsem jistej, ani to nechci hledat..
ale nedalo mi to.. :-)
http://www.houbar.cz/default.aspx?show=1&text=245

Těžké kovy v houbách - bakalarska prace - pdf

http://www.vulhm.cz/index.php?p=monitor ... te=default

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

hombrefeo píše:jaky mate nazor na houby? ja dnes delal omacku prevazne z boletus erytrophus a to je tedy "posusnanicko" (alebo akoby povedali bratia "nebicko v papuli")
Názor mám kladný. Ten kovář jde.
Sám si je pěstuji pro vlastní potřebu už několik let (žampiony, hlíva).

Takový lanýž taky není k zahození :wink:

Jinak pro mě je asi nejchutnější houba masák (muchomůrka růžovka) a bedla.
Loni jsem kápl na kotrče a taky velmi dobrý.

Pamatuji si také, že jsme měli doma vždy šušený namletý pestřec obecný.
Je sice jedovatý, ale jako špetka koření na maso perfektní.
Sebral bych ho také, ale už není vůbec vidět :( (alespoň tam, kam chodím)

btw ot : právě dnes jsem stočil mé víno :wink: . To bude (a už je, podle první ochutnávky) luxus na zimní večery.

biscuit
Příspěvky: 10453
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

jackies: a co mas za vino? chablis, nebo pinot noir, nebo snad riesling? :-)

jinak neco o kuratech, kdyz je tolik lidi porad povazuje za nejaky lepsi maso.. ja bych uz jiny kure, nez bio (napr. www.biokureci.cz), nebo doma vypestovany do huby nestrcil :-(
http://life.ihned.cz/c1-40613210-pravda ... ujeme-vodu
Naposledy upravil(a) biscuit dne 23 zář 2011 15:22, celkem upraveno 1 x.

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

biscuit píše:jackies: a co mas za vino? chablis, nebo pinot noir, nebo snad riesling? :-)
Nobles Vins de Cassis
(versant sud) :)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3293
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

biscuit píše:jackies: a co mas za vino? chablis, nebo pinot noir, nebo snad riesling? :-)

jinak neco o kuratech, kdyz je tolik lidi porad povazuje za nejaky lepsi maso.. ja bych uz jiny kure, nez bio (napr. http://www.biokureci.cz), nebo doma vypestovany do huby nestrcil :-(
http://life.ihned.cz/c1-40613210-pravda ... ujeme-vodu
Vybornou chut maji pulkilovy kuřátka z francie z makra. Stoji cca 70 kč, dva se z toho naji. Je jednak dobry, ze je mladinky a jednak asi i nesizeny a dobre krmeny a nevypada nahonene. A jeste jedna velka vyhoda - v jedny porci si das prsa, stehno, kridlo..:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Oxyygen píše:Vybornou chut maji pulkilovy kuřátka z francie z makra.
jj, párkrát jsem je vyzkoušel, a není to vůbec špatné.
Ale raději se nepídím jak to pěstují abych neměl nějaký blok :wink:

biscuit
Příspěvky: 10453
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

ty cesky jsou taky bezvadny, doporucuju vyzkouset. staci ho na zkousku jen lehce nasolit a dat pect - da se i bez pridani tuku nebo vody, nejdriv priklopene a po "poduseni" a pusteni stavy odklapim na propeceni a kurku - i takhle sproste upravene je chutove vyborne.
libi se mi taky, ze jsem se vratil k normalni spotrebe celyho kurete - z prsou jedno jidlo (kdyz je kure pres 1,5kg) ze stehen a kridel neco jinyho, z kostry a toho co na ni zustane vybornej vyvar pro risotta nebo omacky, nebo rovnou udelam polivku.. staci nam to ve dvou na hromadu jidla a na dulezitej vyvar pro dalsi jidla ;)

jackies - tak takovy vino jsem jeste nepil ;)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3293
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

Jinak k tomu krehceni atd.Vodnansky kure, kachna - nejvetsi blitka siroko daleko. Driv asi mozna platilo, ze domaci, ceske vyroby = kvalitni.(Ja teda tu dobu nepamatuju.:-))
Dneska je uplne napoak. Ceske potravinarske firmy zkurvily total i to malo co umely. Vsechno nechutne sidi, podvadi, je to hnusny na chut, predrazeny, zadnej napad. Takze jakmile vidim na nejakem vyrobku "Vyrobeno v cesku" mam k tomu jeste vetsi despekt nez kdysi na "Made in Poland".:) Cesi asi plosne vyrabi nejhnusnejsi a nejvic nekvalitni jidlo z cely evropy.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit
Příspěvky: 10453
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

nekde jsem cet, ze vodnansky kure muze bejt klidne brazilsky..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3293
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

To samy tak zakladni surovina jako je maslo. Najit maslo ze smetany je kolikrat nadlidskej ukol.
V tejhle kurvarne ma zase prsty pry EU. Podle EU normy je maslo vsechno co ma 82 procent tuku. V Albertu zase z nejakyho popudu oznacuji nahrazky z rostlineho tuku. Vyjma farmarskeho masla od Tatry je vsechno pajcly. I slavne a predrazene maslo od madety.
Ja pouzivam dost maslo na vareni a opravdu jsem vzdycky hodne nasranej, kdyz rozbalim margarin
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Co ti brání si ho utlouct sám ? Je to otázka 5 minut.

Odpovědět