Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše: jsou lidi co nepoznaj nivu od roquefortu, danablue, nebo gorgonzoly :|
Patřím mezi ně, protože tyhhle shnilé, plesnivé, smradlavé hmoty bych do ust nevzal i kdyby mě mučili :) (odmalička mi bylo na blití když se někde poblíž objevily tvarůžky nebo romadůr) . :)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Mne naopak plisnove syry chutnaji a mel jsem na ne i trochu zavislost. Ale jelikoz jako osviceny clovek vim, ze plisne do zaludku nepatri, uz je nejim vubec :)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od komasix »

patřím taky mezi závislé. Těstoviny se sýrovou omáčkou (200g niva + smetana) můžu 4x do týdne.
Ale Romadůr jsem taky začal jíst až před časem

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3563
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od hombrefeo »

pete ness píše:...jako osviceny clovek vim, ze plisne do zaludku nepatri...
docela by me zajimalo, jak jsi na to prisel? plisne jsou prirozene antibiotika a podle me konzumace v rozumne mire muze byt jen prospesna.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Konzumace antibiotik zdravym clovekem nemuze byt prospesna :wink:

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Já si myslím, že z té kulturní plísně ze sýra toho moc nezbyde po ataku žluči a dělá se to hlavně kvůli chuti sýra.
Tyhle plísně asi žádné patogenní a nezdravé látky sebou nenesou.

biscuit
Příspěvky: 9712
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

ivo: vune a chut nejdou vzdy ruku v ruce.. jsou i smrdute druhy ovoce, videl jsem nejakou thajskou specialitku a myslim, ze roquefort je proti tomu navonena slecinka ;) turisti maji zakaz si to kupovat a nosit do hotelu :-D ale chapu te.. nicmene kdo prekona pocatecni stud a odpor, vetsinou podlehne ;)
jinak kdo ma rad smradlavejsi syry, doporucuju reblochon - jeden z nejdokonalejsich (smrdi min nez romadur, ale chutna daleko lip - minimalne o dve tridy) ;)

konzumace plisnovych syru pry neni vhodna, kdyz ma clovek problemy s plisnemi - napr. candida albicans, coz je velmi casto zpusobeno aplikaci penicilinu atd. :-( zdravemu cloveku urcite neuskodi, kdyz se jimi necpe denne (nejsem doktor, ale jsem o tom presvedcenej). a taky myslim, ze z obilovin do sebe dostaneme plisni daleko vic a daleko mene kultivovanych.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13848
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:
biscuit píše: jsou lidi co nepoznaj nivu od roquefortu, danablue, nebo gorgonzoly :|
Patřím mezi ně, protože tyhhle shnilé, plesnivé, smradlavé hmoty bych do ust nevzal i kdyby mě mučili :) (odmalička mi bylo na blití když se někde poblíž objevily tvarůžky nebo romadůr) . :)
v tomto sa naprosto zhodneme :))) tfuj :) a viem ze to nieje len nejaky predsudok - nedavno som nieke jedol (teda mal
som jest) taku bielu omacku na cestoviny - nebolo mi oznamene ze v tom je aj niva - lebo sa myslelo ze mam len predsudky a ked nebudem vediet tak si pochutnam... prd, zobral som to do ust raz, skoro ma natiahlo hovorim fuj co v tom je to chuti hnusne... potom sa priznali ze niva... blee *vomit*

este syr co ma priserne sklamal bol parmezan ... tolko
som o nom pocul basenit gurmanov, kedze na klasicke syry som uchyl, neodolal som a kupil som taky, oficialne vraj spickovu odrodu (drahe to bolo jak fras :)) ale to chuti jak zvratky... hnus, celu porciu paradnych talianskych cestovin so super omacku som vykydal koli tomu do zachodu...

biscuit
Příspěvky: 9712
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

dendy to si jako ani nedas quattro formaggi? ani raclette? ani fondue? nebo ti vadi jen modra plisen?
no a s tim parmigianem to uz vubec nechapu.. :shock:
tak to vlastne by me zajimalo, na jaky syry jsi uchyl? na bryndzu? vzdyt ta smrdi taky jako zvratky, kdyz pujdeme do detailu :-D
Naposledy upravil(a) biscuit dne 25 zář 2011 02:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13848
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

no nedam no :) akakolvek... proste mi to
smrdi a ked to dam do ust napina ma z toho :) a to bovorim - syry inak mozem akekolvek ja som syromaniak :) ale plesnive (a ten parmezan tiez) to nemozem ani vidiet :) zena ma strasne rada encian - no ani pusu jej nemozem dat ked to zje, musi si ist najpr umyt zuby :)))

bryndza mi chuti moc:) aj ostatne typicky slovenske produkty - ostiepok, parenica.. klasicke tvrde a polotvrde syry v podstate akekolvek... aj mozarrelu ta je super... ale jak je tam plesen (plus ten parmezan) tak to nemozem proste :)

biscuit
Příspěvky: 9712
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

a co je zase encian? predpokladam, ze slovenska varianta camembertu, neco jako u nas hermelin ne?
a jinak, co to je za talianske cestoviny, kdyz nejsou posypane parmigianem, pecorinem, nebo aspon granou.. ty snad vubec nemuzes jist italsky jidla :-)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 25 zář 2011 02:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13848
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

ano (ten encian)

chute su fakt zvlastna vec.. co je pre jedneho lahodne pre ineho je hnus:)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Tak ona bryndza taky dost smrdí :wink:

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

mam vyzkouseno, ze syry, hlavne mazlave, dokazou dost zkomplikovat zazivani. Jedine, co obcas dam, je balkansky, protoze je s nim vzdycky nazdobeny sopak nebo recky salat. Ale znam dobre a rychle jidlo, sice plne cholesterolu, jedi to Bulhari. Rajcata, paprika, cibule trochu podusit - zamichat vejce, takova smazenice - nakonec tam nahazet kostky balkanskeho syra, aby se uplne neroztopily. Vsem to strasne chutnalo, co to zkusili.
Ani tohle uz ale radsi nekonzumuju. Mozna by sla udelat nejaka variace s tofu a bez vajec i kdyz ty jsou tam zasadni.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Pytkin »

dendy : ja mam rad syry ktore maju chut .. trebars spominany nivu/rokfort a obdobne .. naproti tomu mozarela ma nudi .. kym to nejes s rajcinami a bazalkou je to absolutne hmota bez chuti ..

Odpovědět