ivo: vune a chut nejdou vzdy ruku v ruce.. jsou i smrdute druhy ovoce, videl jsem nejakou thajskou specialitku a myslim, ze roquefort je proti tomu navonena slecinka

turisti maji zakaz si to kupovat a nosit do hotelu

ale chapu te.. nicmene kdo prekona pocatecni stud a odpor, vetsinou podlehne

jinak kdo ma rad smradlavejsi syry, doporucuju reblochon - jeden z nejdokonalejsich (smrdi min nez romadur, ale chutna daleko lip - minimalne o dve tridy)
konzumace plisnovych syru pry neni vhodna, kdyz ma clovek problemy s plisnemi - napr. candida albicans, coz je velmi casto zpusobeno aplikaci penicilinu atd.

zdravemu cloveku urcite neuskodi, kdyz se jimi necpe denne (nejsem doktor, ale jsem o tom presvedcenej). a taky myslim, ze z obilovin do sebe dostaneme plisni daleko vic a daleko mene kultivovanych.