Patřím mezi ně, protože tyhhle shnilé, plesnivé, smradlavé hmoty bych do ust nevzal i kdyby mě mučilibiscuit píše: jsou lidi co nepoznaj nivu od roquefortu, danablue, nebo gorgonzoly
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Mne naopak plisnove syry chutnaji a mel jsem na ne i trochu zavislost. Ale jelikoz jako osviceny clovek vim, ze plisne do zaludku nepatri, uz je nejim vubec 
patřím taky mezi závislé. Těstoviny se sýrovou omáčkou (200g niva + smetana) můžu 4x do týdne.
Ale Romadůr jsem taky začal jíst až před časem
Ale Romadůr jsem taky začal jíst až před časem
docela by me zajimalo, jak jsi na to prisel? plisne jsou prirozene antibiotika a podle me konzumace v rozumne mire muze byt jen prospesna.pete ness píše:...jako osviceny clovek vim, ze plisne do zaludku nepatri...
Konzumace antibiotik zdravym clovekem nemuze byt prospesna 
-
jackies
Já si myslím, že z té kulturní plísně ze sýra toho moc nezbyde po ataku žluči a dělá se to hlavně kvůli chuti sýra.
Tyhle plísně asi žádné patogenní a nezdravé látky sebou nenesou.
Tyhle plísně asi žádné patogenní a nezdravé látky sebou nenesou.
ivo: vune a chut nejdou vzdy ruku v ruce.. jsou i smrdute druhy ovoce, videl jsem nejakou thajskou specialitku a myslim, ze roquefort je proti tomu navonena slecinka
turisti maji zakaz si to kupovat a nosit do hotelu
ale chapu te.. nicmene kdo prekona pocatecni stud a odpor, vetsinou podlehne 
jinak kdo ma rad smradlavejsi syry, doporucuju reblochon - jeden z nejdokonalejsich (smrdi min nez romadur, ale chutna daleko lip - minimalne o dve tridy)
konzumace plisnovych syru pry neni vhodna, kdyz ma clovek problemy s plisnemi - napr. candida albicans, coz je velmi casto zpusobeno aplikaci penicilinu atd.
zdravemu cloveku urcite neuskodi, kdyz se jimi necpe denne (nejsem doktor, ale jsem o tom presvedcenej). a taky myslim, ze z obilovin do sebe dostaneme plisni daleko vic a daleko mene kultivovanych.
jinak kdo ma rad smradlavejsi syry, doporucuju reblochon - jeden z nejdokonalejsich (smrdi min nez romadur, ale chutna daleko lip - minimalne o dve tridy)
konzumace plisnovych syru pry neni vhodna, kdyz ma clovek problemy s plisnemi - napr. candida albicans, coz je velmi casto zpusobeno aplikaci penicilinu atd.
v tomto sa naprosto zhodnemeIvo píše:Patřím mezi ně, protože tyhhle shnilé, plesnivé, smradlavé hmoty bych do ust nevzal i kdyby mě mučilibiscuit píše: jsou lidi co nepoznaj nivu od roquefortu, danablue, nebo gorgonzoly(odmalička mi bylo na blití když se někde poblíž objevily tvarůžky nebo romadůr) .
som jest) taku bielu omacku na cestoviny - nebolo mi oznamene ze v tom je aj niva - lebo sa myslelo ze mam len predsudky a ked nebudem vediet tak si pochutnam... prd, zobral som to do ust raz, skoro ma natiahlo hovorim fuj co v tom je to chuti hnusne... potom sa priznali ze niva... blee *vomit*
este syr co ma priserne sklamal bol parmezan ... tolko
som o nom pocul basenit gurmanov, kedze na klasicke syry som uchyl, neodolal som a kupil som taky, oficialne vraj spickovu odrodu (drahe to bolo jak fras
dendy to si jako ani nedas quattro formaggi? ani raclette? ani fondue? nebo ti vadi jen modra plisen?
no a s tim parmigianem to uz vubec nechapu..
tak to vlastne by me zajimalo, na jaky syry jsi uchyl? na bryndzu? vzdyt ta smrdi taky jako zvratky, kdyz pujdeme do detailu
no a s tim parmigianem to uz vubec nechapu..
tak to vlastne by me zajimalo, na jaky syry jsi uchyl? na bryndzu? vzdyt ta smrdi taky jako zvratky, kdyz pujdeme do detailu
Naposledy upravil(a) biscuit dne 25 zář 2011 02:26, celkem upraveno 1 x.
no nedam no
akakolvek... proste mi to
smrdi a ked to dam do ust napina ma z toho
a to bovorim - syry inak mozem akekolvek ja som syromaniak
ale plesnive (a ten parmezan tiez) to nemozem ani vidiet
zena ma strasne rada encian - no ani pusu jej nemozem dat ked to zje, musi si ist najpr umyt zuby
))
bryndza mi chuti moc:) aj ostatne typicky slovenske produkty - ostiepok, parenica.. klasicke tvrde a polotvrde syry v podstate akekolvek... aj mozarrelu ta je super... ale jak je tam plesen (plus ten parmezan) tak to nemozem proste
smrdi a ked to dam do ust napina ma z toho
bryndza mi chuti moc:) aj ostatne typicky slovenske produkty - ostiepok, parenica.. klasicke tvrde a polotvrde syry v podstate akekolvek... aj mozarrelu ta je super... ale jak je tam plesen (plus ten parmezan) tak to nemozem proste
a co je zase encian? predpokladam, ze slovenska varianta camembertu, neco jako u nas hermelin ne?
a jinak, co to je za talianske cestoviny, kdyz nejsou posypane parmigianem, pecorinem, nebo aspon granou.. ty snad vubec nemuzes jist italsky jidla
a jinak, co to je za talianske cestoviny, kdyz nejsou posypane parmigianem, pecorinem, nebo aspon granou.. ty snad vubec nemuzes jist italsky jidla
Naposledy upravil(a) biscuit dne 25 zář 2011 02:36, celkem upraveno 1 x.
ano (ten encian)
chute su fakt zvlastna vec.. co je pre jedneho lahodne pre ineho je hnus:)
chute su fakt zvlastna vec.. co je pre jedneho lahodne pre ineho je hnus:)
Tak ona bryndza taky dost smrdí 
mam vyzkouseno, ze syry, hlavne mazlave, dokazou dost zkomplikovat zazivani. Jedine, co obcas dam, je balkansky, protoze je s nim vzdycky nazdobeny sopak nebo recky salat. Ale znam dobre a rychle jidlo, sice plne cholesterolu, jedi to Bulhari. Rajcata, paprika, cibule trochu podusit - zamichat vejce, takova smazenice - nakonec tam nahazet kostky balkanskeho syra, aby se uplne neroztopily. Vsem to strasne chutnalo, co to zkusili.
Ani tohle uz ale radsi nekonzumuju. Mozna by sla udelat nejaka variace s tofu a bez vajec i kdyz ty jsou tam zasadni.
Ani tohle uz ale radsi nekonzumuju. Mozna by sla udelat nejaka variace s tofu a bez vajec i kdyz ty jsou tam zasadni.
dendy : ja mam rad syry ktore maju chut .. trebars spominany nivu/rokfort a obdobne .. naproti tomu mozarela ma nudi .. kym to nejes s rajcinami a bazalkou je to absolutne hmota bez chuti ..