Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ono stačí se podívat na to jak se tyhle "sýry" dělají a co se do nich všechno doopravdy dává a člověka nadosmrti přejde chut
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
no zalezi o jakych syrech se bavime.. treba gruyere aoc - nepasterizovane mleko, syr. kultury, sul; boursin - pasterizovane mleko a smetana, syridla, cesnek a bylinky, sul, pepr - thats all
u kvalitnich syru to neni problem
i presto syry vnimam spis jako hrich ve strave

i presto syry vnimam spis jako hrich ve strave

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Myslím sýry běžně dostupné v obchodech (eidam, ementál, hermelín, o tavených sýrech se raději nezminuju, i ty balené parenice a spol) - to jsou neuvěřitelné chemikálie co se do toho dávají, siřidla atd atd ...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
bez syridla by nebyl syr ale..to nema se sirou nic spolecneho
syridla mohou byt i prirodni - zaludky
kupuju comté vyrabenej tradicnim zpusobem ve francii v klastere, kde se jako syridlo pouzivaji prave bachory a knihy
jsou i syridla rostlinna (i synteticka)
a treba i ten gruyere, kterej jsem popisoval je takovej komercnejsi od firmy entremont - tzn. vyrabenej hodne masove - najdou se i daleko lepsi gruyery
problem je, ze v kramech jsou za syry casto prodavany uplny sracky z polska apod. jinak emental je kvalitni syr, ty sragory jsou oznacovany "syr ementalskeho typu" nebo ementaler (ten nemusi bejt uplne shit), ceska kradez s nazvem eidam - to je uplna legenda
to treba nechapu, ze unie vubec povoli, je to znetvoreni edamu strasnyho rozmeru - rozdily v kvalite nekdy mezi uchazejicim syrem a slanou bilou hrudkou nejake hmoty - to jsou takovy ty "v akci" 



a treba i ten gruyere, kterej jsem popisoval je takovej komercnejsi od firmy entremont - tzn. vyrabenej hodne masove - najdou se i daleko lepsi gruyery

problem je, ze v kramech jsou za syry casto prodavany uplny sracky z polska apod. jinak emental je kvalitni syr, ty sragory jsou oznacovany "syr ementalskeho typu" nebo ementaler (ten nemusi bejt uplne shit), ceska kradez s nazvem eidam - to je uplna legenda


-
- Profesionál
- Příspěvky: 3559
- Registrován: 06 úno 2005 01:03
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
to myslis asi obyc rybi omacku, ta se pouziva vpodstate misto soli, vyborna, ale v koncentrovany podobe muze docela smrdet; mam pocit, ze se ani do letadla nesmi brat (jsou dva typy - thajska a vietnamska; vietnamska je jeste aromatictejsi). dalsi pukavec je krevetova pasta, tu musim mit na balkone (k dostani v SAPe).biscuit píše:ivo: vune a chut nejdou vzdy ruku v ruce.. jsou i smrdute druhy ovoce, videl jsem nejakou thajskou specialitku a myslim, ze roquefort je proti tomu navonena slecinkaturisti maji zakaz si to kupovat a nosit do hotelu
ale chapu te.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ne, myslim fakt nejakej druh thajskyho ovoce..
rybi omacku mam doma samozrejme na curry pripravenou v litrovy lahvi - smrdi solidne
to ovoce jsem nikdy nemel, jen to videl v nejakym dokumentu, ale podle toho, jak se vsichni chovali, to musel bejt megasmrad
zkusim to najit
edit: durian
rybi omacku mam doma samozrejme na curry pripravenou v litrovy lahvi - smrdi solidne

to ovoce jsem nikdy nemel, jen to videl v nejakym dokumentu, ale podle toho, jak se vsichni chovali, to musel bejt megasmrad

edit: durian
Naposledy upravil(a) biscuit dne 25 zář 2011 16:07, celkem upraveno 1 x.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
To ovoce je Durian ... Smrdí nepopsatelně ... je to kultovní plod a prý "král ovoce". Děkuji, nechci 



Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ha, si me predbehnul 

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
pekne 
http://kultura.denik.cz/festivaly/porad ... 00824.html
...Prozraďte, jaké mají rockové hvězdy mířící za týden pod Říp požadavky? Třeba takový Ozzy Osbourne?
Sám Ozzy Osbourne – tím že je v plné kondici a ve svém seniorském věku – se stává absolutním vegetariánem. Tomu je také podřízena veškerá strava při koncertě. Dokonce ani nevyžaduje kapku nějakého alkoholu. Spíše vše postavené na ovocné bázi....

http://kultura.denik.cz/festivaly/porad ... 00824.html
...Prozraďte, jaké mají rockové hvězdy mířící za týden pod Říp požadavky? Třeba takový Ozzy Osbourne?
Sám Ozzy Osbourne – tím že je v plné kondici a ve svém seniorském věku – se stává absolutním vegetariánem. Tomu je také podřízena veškerá strava při koncertě. Dokonce ani nevyžaduje kapku nějakého alkoholu. Spíše vše postavené na ovocné bázi....
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
No pěkné - čili raw food veganpete ness píše:pekne
http://kultura.denik.cz/festivaly/porad ... 00824.html
...Prozraďte, jaké mají rockové hvězdy mířící za týden pod Říp požadavky? Třeba takový Ozzy Osbourne?
Sám Ozzy Osbourne – tím že je v plné kondici a ve svém seniorském věku – se stává absolutním vegetariánem. Tomu je také podřízena veškerá strava při koncertě. Dokonce ani nevyžaduje kapku nějakého alkoholu. Spíše vše postavené na ovocné bázi....


Muller je skvělý ... Ale koneckonců to samé platí i tady - jsou to čistí vegetariáni/vegani:
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Myslíš Muller-Thurgau?
Ono to tady s tím topikem uplně nesouvisí, ale klidně by jsme mohli podebatovat o vegetariánství vs. alkohol. Jestli třeba vůbec nepít je zdravé a když ne, tak kolik teda? Jako jasně, alkohol se nevyrábí ze zvířat, takže je v tomhle směru košer.
Teď byl v rozhlase rozhovor s nějakým českým kardiochirurgem, asi nějaká kapacita v oboru, a říkal, že ideální a zdraví prospěšné je vypít denně 4dl vína. To už se trošku motám a řezat člověka s přesností na desetiny milimetru si neumím představit
btw k těm třiceti banánům denně, hned první topik Your favorite fruits - chápu mango, ale avokado. Možná tomu ještě moc nerozumím, ale co to je za ovoce? Měl jsem ho jednou a bylo to jak máslo
Ono to tady s tím topikem uplně nesouvisí, ale klidně by jsme mohli podebatovat o vegetariánství vs. alkohol. Jestli třeba vůbec nepít je zdravé a když ne, tak kolik teda? Jako jasně, alkohol se nevyrábí ze zvířat, takže je v tomhle směru košer.
Teď byl v rozhlase rozhovor s nějakým českým kardiochirurgem, asi nějaká kapacita v oboru, a říkal, že ideální a zdraví prospěšné je vypít denně 4dl vína. To už se trošku motám a řezat člověka s přesností na desetiny milimetru si neumím představit

btw k těm třiceti banánům denně, hned první topik Your favorite fruits - chápu mango, ale avokado. Možná tomu ještě moc nerozumím, ale co to je za ovoce? Měl jsem ho jednou a bylo to jak máslo

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Vzdycky se rikalo, ze vino se ma pit navecer (pred spanim), ne pred praci. A pokud bys opravdu pil kazdy den 4dcl, tak to s tebou nic nedela. Ja teda slysel 2dcl.pete ness píše:ideální a zdraví prospěšné je vypít denně 4dl vína. To už se trošku motám a řezat člověka s přesností na desetiny milimetru si neumím představit
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
No nevím nevím, jestli to není míněno spíš tak že ty 2 dcl denně ještě nejsou úplně průšvih, když už tedy někdo musí ... V čem by měl být alkohol a omamné, k smrti zkvašené ovoce zdraví prospěšné, je otázka 

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ivo ty si proste exot s tymi extremnymi nazormi
))) ja uz sa len smejem ked das daku hlasku .. ani nic v zlom, pohoda.. to uz je jediny zasadny dovod preco si nenecham ujst tento thread vzdy ked vidim ze tam je nieco nove od teba 

