to len aby sa tu nesirili bludy..
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Kravské mléko, pasterizované, chemizované ... Je to jedna z nejabsurdnějších věcí, které kdy lidé vymysleli (a bohužel nese své neblahé důsledky). Je snad kráva naše matka, teta nebo příbuzná ?peteness píše:mliko je pro dospeleho cloveka jed. Stalo se, ze poslali mliko jako humanitarni pomoc do oblasti, kde ho lidi nepiji a par lidi se otravilo.
Zase jen průmysl a superbyznys a úděsná dogmatická propaganda ("vápník" a podobné nepravdy), lidé a jejich skutečné potřeby jdou stranou
Těch 3950 roků to bylo o něco malinko lepší, protože to bylo aspoň čerstvé a neprůmyslové (i když zácpa a oslabené trávení bylo přítomno i tady). Ovšem s nástupem "mléčného průmyslu" se i v Indii stal farmaceutický průmysl a lékárny byznysem No1.kexik píše:ivo, moji oblubeni indovia ho zeru ako jediny zdroj bielkovin 4000 rokov a nezda sa mi ze by mali na kahanku.
"jediný zdroj bílkovin" ??? No to snad ne !
mimochodom co je zle na pasterizacii (ktora sa uz vo svete skoro nepouziva, no1 je dnes mikrofiltracia)? a zabudni na to ze sa do mlieka (dokonca aj do ceskeho) pridavaju nejake chemikalie... a tiez sa dost strasne kontroluje to mlieko co kupuje mliekaren, nemysli si ze tam funguje nejaka klika, farmari vs mliekarne su velky boj o to kto preda a sajrajt nepreda nik...
to sa dosahuje vysokym zahriatim a dobrym obalom... mozes mi verit, mam sesternicu ktora robila este nedavno qm v jednej mliekarenskej sieti na slovensku... to co kupis v krabici v obchode ma za sebou jedine fyzikalne operacie (odstredenie tuku, homogenizaciu a zahriatie). a v ramci starych krajin unie sa dost strasne striehne aj na povod mlieka... hormonmi krmene kravy su realita v cine a (mozno) u nas, v takom francuzsku by take mlieko vyvolalo nechutny skandal
Ale pořád to nic nemění na tom, že kravské mléko není lidská potrava ... pro lidskou fyziologii je to ET mimozemš?an ... Mládě každého savce požívá své mateřské mléko jen po nezbytně dlouhou dobu. Jen člověk ho cucá v kvantech celý život a ještě od úplně jiného živočišného druhu. Ty cizorodé látky, které lidský biosoftware vůbec nedokáže dekódovat, se pak ukládají a ukládají .... až někdy ... už není kam ... Kolik dětí/kojenců má těžké alergie na kravské mléko ...
ivo, to uz sme ale v semiracionalnej oblasti... spusta deti (a dospelych) ma alergiu aj na kokos, orechy a ine potraviny rastlinneho povodu. kravske proteiny sa od ludskych moc nelisia, genom vsetkych cicavcov je velmi podobny a kravy sa pouzivaju ako "nosice" pri priprave vakcin, co by neslo keby boli extra odlisne.
ja mam na mlieko vskutku kladny nazor. samozrejme ak ti je od mlieka zle, mas hnacku alebo zacpy, alebo alergiu, tak ho nepi, ale tak telo zareaguje na hocijaku potravinu (mne napriklad robi nedobre privela kapusty) a nemusi sa to generalizovat. minimalne s mliekom nemas moralny problem, a ak ano, tak odporucam "agrodovolenku" na statku s kravou, kde zistis ze je to mile zviera, s ktorym sa zachadza ako s clenom rodiny a ktore ked nepodojis tak viditelne trpi.
ja mam na mlieko vskutku kladny nazor. samozrejme ak ti je od mlieka zle, mas hnacku alebo zacpy, alebo alergiu, tak ho nepi, ale tak telo zareaguje na hocijaku potravinu (mne napriklad robi nedobre privela kapusty) a nemusi sa to generalizovat. minimalne s mliekom nemas moralny problem, a ak ano, tak odporucam "agrodovolenku" na statku s kravou, kde zistis ze je to mile zviera, s ktorym sa zachadza ako s clenom rodiny a ktore ked nepodojis tak viditelne trpi.
-
aum generator