Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Před nedávnem tady byly otázky ohledně správné kombinace potravin ... Tady je jeden celkem komplexní pohled:
http://www.oslikuv.net/skola/cl059.htm
http://www.oslikuv.net/skola/cl059.htm
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ta tabulka je fajn. Je zajimave, ze nektere veci podle ni delam nejak podvedomne, instinktivne.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Takové přehledy se hodí. Podle mě nejhorší a nejzáludnější jsou kombinace typu müesli nebo třeba rajčata s bramborama. Tohle je všechno jakože zdravé, jenže ty kombinace pekelně kvasí dlouhé hodiny. Z tohoto mě nejvíc bolí pak klouby a šlachy.
Kombinace a přejídání - dvě největší násrtrahy, které se objeví, když se člověk zbavil mléka, fast foodů, sladkostí...
Kombinace a přejídání - dvě největší násrtrahy, které se objeví, když se člověk zbavil mléka, fast foodů, sladkostí...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
bohuzel s tema kombinacema je to velkej problem a vcera jsem si to zase overil. kureci paella, povedla se mi, jen z tech nejlepsich surovin. ale po tejdnu co jsem temer nejedl sacharidy a silne si ulevil, jsem vcera timhle docela lehkym a "zdravym" stredomorskym jidlem mohl opet zjistit, jak narocny je travit bezna jidla, ktera kombinuji bilkoviny, tuky i sacharidy hlava nehlava. a to jsem jeste vypustil fazole, to uz by me asi opravdu zabilo. musim dodat, ze k tomu padlo i par piv, coz traveni asi oproti poveram moc nepomaha... samozrejme to zvelicuju, je mi dobre, dalo by se rict normalne, ale po tom, co jsem mel nejakou dobu jidelnicek lehci a jednoduchej, tu zmenu pocituju docela silne. vzhledem k mymu gurmanstvi je mi jasny, ze tahle jidla asi nedokazu uplne vypustit ze svyho zivota, ale na druhou stranu jsem rad i za to uvedomeni si rozdilu na vlastni kuzi..
-
- Profesionál
- Příspěvky: 3559
- Registrován: 06 úno 2005 01:03
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
mne prijde, ze si tam plete hrusky s jablkama (sic)... mluvi tam o 'kyselejch' potravinach ve smyslu 'kyselinotvornejch', ale uz nezminuje zasadotvorny. a potom treba zmini citrony jako 'kysely', coz je z hlediska chuti pravda, ale jinak jsou citrony zasadotvorny. mozna jsem to necetl dost pozorne, ale zda se mi to chaoticky.Ivo píše:Před nedávnem tady byly otázky ohledně správné kombinace potravin ... Tady je jeden celkem komplexní pohled:
http://www.oslikuv.net/skola/cl059.htm
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
proste v tom ma gulas! 

my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
dano píše:
Samozrejme ak niekomu vyhovuje raw strava alebo veganstvo, tak ok. len podla mna to nebude uplne v pohode...
Realita je bohužel mnohem jednoznačnější než tyto domněnky .... Nespočtem výzkumů a hlavně praktickými výsledky je více než dostatečně doloženo, že živočišné potraviny (maso, mléko, vejce) nejsou nějaké normální OK potraviny (natož v něčem potřebné, zdravé a důležité), ale jsou hlavním a zásadním zdrojem a důvodem naprosté většiny civilizačních onemocnění - rakovin, srdečních chorob, diabetes, obezity, zažívacích chorob atd. A zároveň jejich úplné vynechání je téměř jediným účinným lékem na tyto choroby. Není to individuální ... Oficiální medicínou velmi nevítaná fakta, protože jsou ohrožením lékového megabyznysu ... který ve většině případů člověka naprosto zdevastuje ... Konzumace živočišných produktů rapidně zvyšuje rizika těchto závažných onemocnění ... To je realita - a dost alarmující ... Návrat k přirozené rostlinné stravě vrací lidem zdraví ... Praxe je bohužel taková, že člověku je odmalička naplno sugerováno, že tyto věci potřebuje, že je to "základ výživy" (a nedej bože kdyby mu snad chyběly - poškodí si zdraví !! ) a je jimi ze všech stran přecpáván (byznys) a když z toho onemocní, cpou se do něj drahé chemické léky a procedury (byznys), které ho ve většině případů zničí ... Bohužel jsem v poslední době ted toho byl vícekrát bezmocným a smutným svědkem (i v okruhu nejbližší rodiny)bassline píše:Soimmo: Presne, presne...super si to napisal, vidim to uplne rovnako ako Ty. Tiez s tou zeleniou som chcel dat priklad, ze niekomu nemusi byt zdraviu prospesna. Tak isto maso. Alebo proste cokolvek ine. Strava je strasne individualna zalezitost zavisla na x premennych, ako pises.
soimmo_two píše: Velice často jsou názory na stravu v absolutním protikladu s tím, že na každé straně najdem x "jedniců", kteří se dožili vysokého věku. Já vím, že je důležité poslouchat své tělo, ale to co sním dneska mi může vlivem různých kombinací za týden udělat zle. Prostě mi příjde, že je tam tolik proměnných, že se bojím zodpovědně říct jezte hlavně tohle, nebo tamto, budete po tom zdraví.
Docela podrobně a komplexně je o tom pojedáno například v těchto dokumetech (myslím, že přinášejí mnohem podstatnější, faktičtější a serioznější informace než naše plkání ...

Forks over knives http://www.savitamusic.com/radeji.avi
Léčba rakoviny zevnitř [vimeo]http://www.mixcloud.com/28617527[/vimeo]
Food Matters atd. atd. - je toho spousta
-
- Příspěvky: 70
- Registrován: 16 říj 2008 11:58
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
• Odhadem před 10.000 lety se naše strava s příchodem zemědělství mění a novým prvkem je obilí (pšenice, ječmen)
• Před 9000 lety se objevují první známky využití mléka v potravě
• Před 7000 lety jsme objevili pivo a víno
• Sůl se stává součástí našeho jídelníčku před 6000 lety
• Cukr (stolní cukr) byl objeven teprve před 2500 lety
• Posledních několik desetiletí - nárůst průmyslově vyráběných jídel (většina toho, co najdete v supermarketu)
• Před více než 10.000 lety jsme se primárně stravovali masem, rybami, zeleninou, ovocem, ořechy v přírodní kvalitě bez zásahu člověka do výroby jídla. Vše bylo de facto v "bio kvalitě". Zde je důležité zmínit, že nejde primárně o poměr bílkovin / tuků / sacharidů, který se mohl geograficky lišit.
Při studování domorodých kmenů, které žili tradičním způsobem (lovci / sběrači) do dnešní doby a byly zkoumány se lišilo procento potravy živočišného původu (maso a tuky) a to tak, že z 229 kmenů
• u 45 kmenů činila živočišná složka 76 - 100 procent (např. eskimáci)
• u 87 kmenů činila živočišná složka 56 - 75 procent
• u 88 kmenů činila živočišná složka 26 - 55 procent
• u 8 kmenů činila živočišná složka 6 - 25 procent
žádný ze zkoumaných kmenů nebyl vegetariánský
http://petrmara.posterous.com/paleo-lowcarb-hype-okolo
• Před 9000 lety se objevují první známky využití mléka v potravě
• Před 7000 lety jsme objevili pivo a víno
• Sůl se stává součástí našeho jídelníčku před 6000 lety
• Cukr (stolní cukr) byl objeven teprve před 2500 lety
• Posledních několik desetiletí - nárůst průmyslově vyráběných jídel (většina toho, co najdete v supermarketu)
• Před více než 10.000 lety jsme se primárně stravovali masem, rybami, zeleninou, ovocem, ořechy v přírodní kvalitě bez zásahu člověka do výroby jídla. Vše bylo de facto v "bio kvalitě". Zde je důležité zmínit, že nejde primárně o poměr bílkovin / tuků / sacharidů, který se mohl geograficky lišit.
Při studování domorodých kmenů, které žili tradičním způsobem (lovci / sběrači) do dnešní doby a byly zkoumány se lišilo procento potravy živočišného původu (maso a tuky) a to tak, že z 229 kmenů
• u 45 kmenů činila živočišná složka 76 - 100 procent (např. eskimáci)
• u 87 kmenů činila živočišná složka 56 - 75 procent
• u 88 kmenů činila živočišná složka 26 - 55 procent
• u 8 kmenů činila živočišná složka 6 - 25 procent
žádný ze zkoumaných kmenů nebyl vegetariánský
http://petrmara.posterous.com/paleo-lowcarb-hype-okolo
- soimmo_two
- Příspěvky: 294
- Registrován: 27 dub 2012 17:00
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Něco málo o cukrech:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 241900013/
Zítra v tom samém pořadu bude moc zajímavé téma o éčkách.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... 241900019/
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 241900013/
Zítra v tom samém pořadu bude moc zajímavé téma o éčkách.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... 241900019/
Jirka Štolfa
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
mam takovou prosbu. Manzelka je bohuzel na rizikovym v nemocnici a co jim tam podavaji je naprosto tristni. Tehotne zeny tam dostavaj porad dokola eidam rohlik tavenak, potom nejaky rozvareny testoviny a pak zase rohlik atd. Dneska jim dokonce dali kureci "pochoutku", ktera obsahovala 25 procent separatu.
Rad bych ji pobyt zprijemnil aspon k veceri slusnym jidlem, bohuzel jsem limitovan tim, ze musi byt studene a jednoduche na pripravu (nemam kuchyni, delame rekonstrukci bytu). Byl bych velice vdecen za nejake jednoduche RAW recepty, ktere jsou i nenarocne na suroviny.
Dekuji moc
Rad bych ji pobyt zprijemnil aspon k veceri slusnym jidlem, bohuzel jsem limitovan tim, ze musi byt studene a jednoduche na pripravu (nemam kuchyni, delame rekonstrukci bytu). Byl bych velice vdecen za nejake jednoduche RAW recepty, ktere jsou i nenarocne na suroviny.
Dekuji moc
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
- ReaktoplazmAR
- Příspěvky: 2412
- Registrován: 04 srp 2008 14:25
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ja som mojej vždy nosil (miluje sladké) rozne sladké buchty, osie hniezda atd.. a k tomu dobrý čaj.. inak samozrejme ovocie-zeleninka.. v tomto horku čo tu teraz máme by ju možno potešil dobre zachladený čerstvý melon, možno orechy a horká čoko.. aj ked to si asi zrovna počut nechcel.. nejaku brokolicovu tortu ti skor doporučí Ivo 
btw k tomu obrázku: nejak sa mi tam triešti pointa.. ten kto to "kolažoval" asi moc nepoberá o čom je saudkovo umenie a tato fotka špecialne..

btw k tomu obrázku: nejak sa mi tam triešti pointa.. ten kto to "kolažoval" asi moc nepoberá o čom je saudkovo umenie a tato fotka špecialne..
- mario.severin
- Příspěvky: 127
- Registrován: 02 úno 2007 14:08
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Možná to sem až zase tak moc nepatří, ale zkusím se zeptat
. Jde se nějak "naučit jíst zeleninu"??? Abych to vysvětlil. Jsem absolutní masožrout (oběd bez masa pro mě neexistuje) a zelenina v syrovém stavu je pro mě absolutně nestravitelná a nedokážu ji pozřít. Uvedu příklad: přítelkyně dávala pětileté dceři po večeři takové ty malé rajčata a mrňousek to moc nechtěl, tak jsem řekl úžasnou větu: „Když to sníš ty, tak já si dám taky“. Ovšem jsem si naběhl a po rozkousnutí (naštěstí nespolknutí) onoho rajčete se mi udělalo tak zle, že jsem musel odběhnout na záchod vyplivnout obsah úst a v mžiku se mi udělalo tak zle, že jsem se málem pozvracel (měl jsem takové to zběsilé škubání žaludku) a zelý zezelenal. Bohužel u mě je zelenina nejspíše spojena s obdobím socialistického stravování a nucení jíst něco co dítěti nechutná. Syrovou zeleninu nepozřu vůbec žádnou (ani papriku nebo čerstvý hrášek) a z ovoce si dám tak párkrát do roka jabko a pár jahod a možná sem tam broskev, ale radši si dám čokoládu
. Ovšem nemám problém se zeleninou převařenou společně s jídlem. Taková domácí salsa a jiné věci mě nevadí (i když to vyloženě nevyhledávám, ale občas si to uvařím). Hodně mám rád luštěniny, ale do každýho jídla se to nehodí.
Přítelkyni to přijde hodně divný a pořád mě do toho nutí a začíná mě to i celkově trápit. Mám kvůli tomu i zdravotní potíže, ale nedokážu to nijak potlačit a připadám si divnej a pro okolí jako pozér, který „nežere zeleninu“. Kdysi mě napadlo, jestli by se nedala použít hypnóza, ale nevím jak to funguje a jestli by se tím dalo na něco přijít. Alespoň kde je onen důvod.
Je nějaká rada?
Děkuji


Přítelkyni to přijde hodně divný a pořád mě do toho nutí a začíná mě to i celkově trápit. Mám kvůli tomu i zdravotní potíže, ale nedokážu to nijak potlačit a připadám si divnej a pro okolí jako pozér, který „nežere zeleninu“. Kdysi mě napadlo, jestli by se nedala použít hypnóza, ale nevím jak to funguje a jestli by se tím dalo na něco přijít. Alespoň kde je onen důvod.
Je nějaká rada?

Děkuji