Existuje nespočet možných úprav jídel, včetně ovoce a zeleniny a každému něco vyhovuje a chutná více nebo méně ... je třeba zkoušet, tvořit, případně jít někam kde to umějí ... Ale dělat něco jenom proto, abych někomu "vyhověl" to obvykle moc nefunguje. Naznačuješ, že už máš nějaké zdravotní potíže, což není překvapivé ... obávám se že při tomhle způsobu stravování to může být časem ještě mnohem horší ... Nebyl bys zdaleka první, kdo dospěje k nějakému opravdu závažnému zdravotnímu problému a ovoce a zelenina mu pak začne chutnat ze dne na den - protože to bude jediná cesta, aby přežil ... Snad ale nedojdeš až do této fáze ...mario.severin píše: Přítelkyni to přijde hodně divný a pořád mě do toho nutí a začíná mě to i celkově trápit. Mám kvůli tomu i zdravotní potíže
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jako to ses teda docela pripad 
moje rada je zmenit pohled na jidlo. uvedom si v prvni rade, ze jidlo je neco, co nam dava ziviny. dle myho nazoru, bez zeleniny a vitaminu vubec nejde zit. nechapu jak treba vypada tvoje imunita, kdyz jis tak jak pises... i kdyz mel jsem kolegu a ten jedl asi dost podobne jako ty a k tomu jeste pres den vubec nepil a za deset let jsem ho videl trikrat kejchnout a jednou mu nebylo dobre od zaludku
jinak mel imunitu asi dost silnou.. ja jsem rikal, ze smrdi tak, ze i na bacilum neni prijemny
ale to jsem odbocil.
zkus zacit s druhama zeleniny, ktery jsou ti sympaticky. zkus si kupovat opravdu kvalitni, nejlip domaci zeleninu. treba si ji krajej na kousky. zkus salaty, treba i s kouskem masa, nebo peciva. ale fakt se hlavne stimuluj. ja jsem naucil jist nektery veci, ktery jsem driv nejedl - kdyz jsem se o nich dozvedel, cim jsou pro telo zajimavy, zacaly mi vic chutnat. hodne o stravovani cti.. a jinak, kdyz by ti to porad neslo, tak se drz pravidla, ze porad lepsi varena zelenina, nez zadna - takze aspon jez hodne ty vareny, kdyz ti pujde aspon tohle
drzim palce

moje rada je zmenit pohled na jidlo. uvedom si v prvni rade, ze jidlo je neco, co nam dava ziviny. dle myho nazoru, bez zeleniny a vitaminu vubec nejde zit. nechapu jak treba vypada tvoje imunita, kdyz jis tak jak pises... i kdyz mel jsem kolegu a ten jedl asi dost podobne jako ty a k tomu jeste pres den vubec nepil a za deset let jsem ho videl trikrat kejchnout a jednou mu nebylo dobre od zaludku

zkus zacit s druhama zeleniny, ktery jsou ti sympaticky. zkus si kupovat opravdu kvalitni, nejlip domaci zeleninu. treba si ji krajej na kousky. zkus salaty, treba i s kouskem masa, nebo peciva. ale fakt se hlavne stimuluj. ja jsem naucil jist nektery veci, ktery jsem driv nejedl - kdyz jsem se o nich dozvedel, cim jsou pro telo zajimavy, zacaly mi vic chutnat. hodne o stravovani cti.. a jinak, kdyz by ti to porad neslo, tak se drz pravidla, ze porad lepsi varena zelenina, nez zadna - takze aspon jez hodne ty vareny, kdyz ti pujde aspon tohle

drzim palce
- mario.severin
Ivo: Já bych chtěl, ale u mě je ten problém už nejspíše hodně hluboko a určitě ze dne na den to nepůjde, i když by "šlo do tuhého" (např. otec je silný cukrovkář a píchá si inzulín a jí co ho napadne, vč. čokolád, piva, hromady jídla a prostě všeho). Mám pocit, že jsem něco jako narkoman naopak, že ta (syrová) zelenina je v mém mozku tak hluboko odmítaná, že když třeba jenom cítím rozkrojené rajče, udělá se mi fyzicky zle a je mi opravdu na zvracení. Na druhou stranu jsem byl v ašrámu (teda mám pocit, že se to tak jmenuje) na obědě, kde vařili samozřejmě vegetariánsky a protože miluju indickou kuchyni, tak mi to moc chutnalo, ale nedokázal bych to jíst pořád. Mám pocit, že ve třiceti letech už je načase s tím něco dělat.
Ovšem pořád to neřeší ten problém syrové zeleniny, kterou tělo potřebuje, ale nedokážu ji tam dostat. I když jedna "vyjímka" je:

Ovšem nevím, jak moc je to "košer" (třeba z tvého pohledu), ale je fakt, že jsem tohle dokázal vypít. Neříkám, že mi to nějak chutná, ale dám to
A neporadil by psycholog?
MS
Ovšem pořád to neřeší ten problém syrové zeleniny, kterou tělo potřebuje, ale nedokážu ji tam dostat. I když jedna "vyjímka" je:

Ovšem nevím, jak moc je to "košer" (třeba z tvého pohledu), ale je fakt, že jsem tohle dokázal vypít. Neříkám, že mi to nějak chutná, ale dám to

MS
- mario.severin
biscuit: To je zajímavý - taky mám hodně silnou imunitu - za sedm let v práci jsem ani jednou nemarodil (když nepočítám artroskopii kolene). Přes zimu jsem občas nachladlý, ale nic vážnýho - příznaky chřipky jsou za dva dny fuč. To s těma menšíma kouskama zkusím. Snad to půjde.
Jo a vlastně jednu zeleninu vyloženě miluju - kysaný zelí.
Jo a vlastně jednu zeleninu vyloženě miluju - kysaný zelí.

a je to len v hlave ? neni tam aj daka alergia ? mam znamu , co ked zje len centimeter z paradajky , tak musia volat sanitku ..
Já třeba rajčata taky nemám moc rád, je to moje skoro nejméně oblíbená zelenina. Podle mě už je tvoje tělo tak otrávené všemi těmi jedy, že už nejsi ani schopen normálního trávení (nemluvě o psychice). Prospěl by ti malý půst na vzpamatování a pak zeleninové štávy, to je základ ... ale ne ty z krabičky
čerstvé. To by pro tvé tělo byl životodárný nektar ...
A možná jedna podnětná myšlenka: "Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci."

A možná jedna podnětná myšlenka: "Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci."
ivo, to je skoro jako kdyby ti nekdo rekl, ze jestli chces zacit jist maso, je nejlepsi maly pust a pak zacit pit vyvar.. prijde mi to stejne extremni. podle me clovek musi nejdriv v tom danym jidle najit nejaky zalibeni, aspon takovy, aby se mu z nej nezvedal zaludek.. ja jsem treba nikdy nemohl ani videt skraloup, jako malej jsem se z toho treba taky poblil, kdyz mi nutili(y - ty kravy
) teply mliko ve skolce. no a dneska, protoze vim, co skraloup je, mi to nijak nevadi a zaludek nezveda (i kdyz samozrejme u nekoho zase naopak az to vedeni muze zpusobit odpor - treba vedeni o podminkach, ve kterych dana potravina "vznikla"). nastesti mne to takhle funguje, kolegovi mariovi treba ne a to uz by mozna na toho chocholouska pak mohlo bejt
mozna je dulezity definovat co vlastne je to "co vadi" (chut, vune, konzistence, puvod..) 

Biscuit: tak to není ... jde o to, že to tělo je po takovém dlouhodobém způsobu stravování už tak zanešené, pasivní, nefunkční, závislé na jedech atd., že bez nějakého aspon malého pročištění a impulsu k regeneraci nemá skoro nic smysl. To jako kdybys měl nějakou místnost plnou bordelu a špíny se zarezlými trubkami a potrhanými kabely, tak než tam dáš pěkný nový nábytek, koberce atd, tak tam předtím musíš trochu uklidit a ten bordel někam vyhodit ... 

ivo, ja sice v pohledu na stravovani zastavam nazory blizsi tobe, nez "ceskym knedlikum", ale nebyl bych si tak jistej tim, ze to je pravda. jak jsem psal o tom kolegovi, je proste neuveritelny, ze nekteri jedinci takhle fungujou celej zivot (kolega byl v predduchodovym veku), k tomu chlastaji a huli jednu za druhou a jsou cely zivot bez zdravotnich problemu. samozrejme jednoho dne se system "posere" a oni jdou mozna rovnou do penalu, ale to se stava i raw veganum... podle me je to duvod minimalne k tomu, abychom si nebyli tak jisti tim, ze cesta zeleninovych stav, je cestou idealu pro vsechny. a opet tim nechci spekulovat o tom, co je dle myho nazoru pro cloveka obecne lepsi, spis jen vyjadrit urcitou miru pochybnosti 

Není člověka na světě (i včetně pohodových zdravých lidí), kterému by velmi neprospěl kratší nebo delší půst, očistná perioda ... I trávicí ústrojí potřebuje občas klid, regeneraci atd. ... To jak kdybys řekl, že není třeba se občas umýt, osprchovat atd. ... i bez toho to jde, ale jak to pak po čase vypadá 
Dieta na zeleninových štávách a dalších věcech je v podstatě jediná reálná možnost jak vyléčit rakovinu atd. (a funguje to - viz Gersonova terapie, Breussova dieta atd.) -jeno oficiální medicína na to dští síru, protože by jim to mohlo vzít rakovinový megabyznys ...

Dieta na zeleninových štávách a dalších věcech je v podstatě jediná reálná možnost jak vyléčit rakovinu atd. (a funguje to - viz Gersonova terapie, Breussova dieta atd.) -jeno oficiální medicína na to dští síru, protože by jim to mohlo vzít rakovinový megabyznys ...
asi je to dany moji podstatou. vidim veci stejne/podobne jako ty, jen jim tolik neverim (ted nemluvim o pustu, ten by opravdu nemel uskodit nikomu
)
odjinud: http://www.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/1089918

odjinud: http://www.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/1089918

Vzhledem k tomu že dlouhodobější štávová období jsem sám absolvoval, nemusím tomu věřit nebo nevěřit, ale můžu potvrdit že je to skvělé
Více podrobných informací např. zde http://www.juicefeasting.com/
V této souvislosti VELMI doporučuji shlédnout skvělý film Fat, Sick and Nearly Dead (i autorovi otázky). Je to přesně o lidech jako on ,kteří se dostali na hranu a jak to vyřešili. Myslím že tohle je něco, co by Mario Severinovi mohlo velmi pomoct a inspirovat ho:
http://inuru.com/index.php/video/532-tl ... koro-mrtvi
a též Forks over the knives ... taky skvělý, hodně věcí odhalující film:
http://www.youtube.com/watch?v=sIVj5SkWyjA
Více podrobných informací např. zde http://www.juicefeasting.com/
V této souvislosti VELMI doporučuji shlédnout skvělý film Fat, Sick and Nearly Dead (i autorovi otázky). Je to přesně o lidech jako on ,kteří se dostali na hranu a jak to vyřešili. Myslím že tohle je něco, co by Mario Severinovi mohlo velmi pomoct a inspirovat ho:
http://inuru.com/index.php/video/532-tl ... koro-mrtvi
a též Forks over the knives ... taky skvělý, hodně věcí odhalující film:
- ReaktoplazmAR
tento film je imho to najzaujímavejšie zo všetkých dokumentov a filmov spomenutých v tomto vlákne a filmov, ktoré som ja na túto tému videl..Ivo píše: a též Forks over the knives ... taky skvělý, hodně věcí odhalující film:
Mario severin: taky je ožné, že más porušenou sliznici žaludku. Tidíž vařené jídla líp snášíš. A to co píšeš, že ses snažil konzumovat, tzn. rajče, hrášek, paprika jsou z tohohle pohledu docela dráždivé druhy zeleniny. Můžu ti doporučit začít postupně s něčím neškodným, listovou zeleninou, např. ledový salát je uplně neškodný. Nejdřív si dělat čťávy nebo rozmixovat a přepasírovat ať tam není moc vlákniny a postupně přidávat i tu vláknitou složku. Pomalu a dlouhodobě.
ivo, ja mluvil o leceni rakoviny, ne o tom, jestli ti to dela dobre
ale nema cenu to rozmazavat. ty jsi proste presvedcenej a ja ne (prestoze to nepovazuju za nemozne).