Je to jednoduché, v podstate si napr. zástanca mlieka, pretože tvrdíš, že
"výživné hodnoty nejsou deklarované, ale objektivně snadno měřitelné (a změřené). Pro člověka je jistě výživnější a jedlejší dobré dnešní jablko než jeho nějaký drobounký prehistorický kyselý předchůdce ? Proč by to mělo být zdegenerované ? Spíše naopak - pozitivní přírodní vývoj v rámci vývoje člověka"
A objav posledných rokov -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19714206
allele first underwent selection among dairying farmers around 7,500 years ago in a region between the central Balkans and central Europe, possibly in association with the dissemination of the Neolithic Linearbandkeramik culture over Central Europe. Furthermore, our results suggest that natural selection favouring a lactase persistence allele was not higher in northern latitudes through an increased requirement for dietary vitamin D. Our results provide a coherent and spatially explicit picture of the coevolution of lactase persistence and dairying in Europe.
Podčiarkujem spojenie "natural selection favouring a lactase persistence" tj prírodná voľba podporujúca pretrvávanie laktázy" (lactose persistence znamená tvorbu enzýmu laktóza, kto ho má, trávi mlieko). Pred 7500 rokmi sa teda z ľudí vyselektovali tí, ktorým pretrval gén pre trávenie mlieka do dospelosti. Prečo by pitie mlieka malo byť zdegenerované ? Skor naopak - pozitívny prírodný vývoj v rámci vývoja človeka, naviac potvrdený odbornou citáciou.