Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Typická demagogie: Jednoznačný titulek článku a ke konci textu vlastně vyplyne že to vlastně není nijak doloženo :)

---

Obrázek

Obrázek

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

Ivo píše:Není mnohem moudřejší a reálnější pohlédnout směrem k přírodě a k přirozenosti věcí jak fungují od nepaměti ? Příroda říká že savci se vyznačují tím že než jsou jako mládata schopni jíst normální stravu, požívají mateřské mléko (tj. své svlastní speficicky složené mléko druhově závislé) - pak už nikdy.
Od kdy se počítá "od nepaměti"? Podle archologických nálezů se konzumace mléka dospělými lidmi datuje už od mladší doby kamenné [1]. Něco podobného platí i o konzumaci masa. Je to dost "od nepaměti" nebo ne? :lol:

[1] Bellwood, Peter (2005). "Early Agriculture in the Americas". First Farmers: the origins of agricultural societies. Malden, MA: Blackwell Publushing. pp. 146–179.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Rozmysli si jestli to chceš řešit teoreticky a spekulativně (a v opozici) anebo prakticky ted a tady pro sebe ... V tom prvním případě se obrat někam jinam, vůbec nemám už zájem tím jakkoliv ztrácet čas a reagovat na to, to je všechno jen zbůhdarmé mlácení prázdné slámy (pokud tě něco opravdu zajímá, snadno si všechny informace najdeš sám, nebo pokud si myslíš že to víš, nemáš důvod se ptát. Mě přesvědčovat nemusíš ... a co si o něčem myslíš s nějakými knížkami v ruce, je mi opravdu úplně jedno). Ve druhém případě se rád o praktické zkušenosti podělím. Ale o tom co bylo, bude, nebo možná teoreticky je nebo není, nebo nějaké papíry, sorry :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo, nechci z toho delat frasku, ale co kdyz najdes nejakou vysilenou kocku a budes ji chtit pomoct (nebo mozna ne ty, ale 99% lidi). co myslis, ze ji daji ti lide jako prvni a co myslis, ze by si kocka sama vybrala, kdyby tech misticek treba dostala vic? hlavne nerikej whiskas, nebo me to roztrha :-)
neni to jistej dukaz prirozenosti? prirozenyho vyberu? jasne, taky zastavam nazor, ze mliko je pro kojence, ale neni tohle duvod k zamysleni? myslim, proc to ta kocka tak udela?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

na vlastne oči som niekolko krát videl ako fenka kojí malú mačku.. no problem

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit: Kočky máme doma 2 ... a každý kdo kočkám aspon trochu rozumí, ti řekne že nic horšího než mlíko kočce dát nemůžeš (průjmy atd.). To je jakási absurdní urban legend dávat kočkám kravské mlíko. Kočka je šelma nastavená na jezení a trávení masa jiných živočichů .. a ano - myslím že naprostá většina koček by se vrhla na whiskas a mlíko by nechala nepovšimnuté kdyby měly na výběr :) (naše určitě)

raketoplazmar: a velkou taky ? :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo: no dobre, sice nevim jestli je to urban legend, spis mi to prijde jako village legend, ale budu ti verit :-D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já bych mnohem radši kdyby pily mlíko , jedli pomeranče a tak ... dávat jim ty whiskas a spol je pro mě dost nepříjemné (smrdí to atd) - granule jsou lepší ...

rastis

Příspěvek od rastis »

Ivo píše:... a každý kdo kočkám aspon trochu rozumí, ti řekne že nic horšího než mlíko kočce dát nemůžeš (průjmy atd.). To je jakási absurdní urban legend dávat kočkám kravské mlíko. ...
no neviem... su macky, ktore mlieko bezne piju, chuti im a ziadne prujmy nemaju. a su macky, ktorym mlieko nechuti a nepiju ho. mal som aj take, aj take... ale je jasne, ze v tejto debate su vsetky fakty na Tvojej strane :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo: ja zadny zvire nemam, takze to ber jako moje teoreticky kecy, ale jsem nazoru, ze bych svoje zvire nikdy nekrmil nejakou prumyslovou stravou, nemel bych na to zaludek ani srdce :-(

rastis

Příspěvek od rastis »

biscuit píše:ivo: ja zadny zvire nemam, taklze to ber jako moje teoreticky kecy, ale jsem nazoru, ze bych svoje zvire nikdy nekrmil nejakou prumyslovou stravou, nemel bych na to zaludek ani srdce :-(
ono je to u maciek velmi individualne co im chuti. pokial nie su odkazane od hladu na hocico, tak si velmi vyberaju... moja macka nezere surove maso. kuracie vobec, bravcove velmi obcas a hovadzie tiez len obcas. mlieko nepije tiez. konzervy z obchodu jej chutia, ale len znackove, najdrahsie. granole zere vsetky bezohladu na cenu... zradlo sme jej od malicka prisposobovali podla nej, ake si sama vybere a co je ochotna zozrat... viac ako surove maso jej chutia surove zemiaky...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Rastis: tvoje myslím že celkem zbytečné osobní poznámky (o faktech) jsou humorné jen do určité míry:

http://www.kskbono.cz/vyziva/vyziva-kocek.htm

Pozor na krmení koček mlékem! Mléko kočkám chutná, ale neprospívá. Působením žaludečních šťáv se mléko v žaludku kočky srazí a stane se nestravitelným. Proto kočkám podáváme k pití raději čistou vodu.

Tohle najdeš víceméně ve všech zdrojích týkajících se výživy koček ...

http://www.plna-miska.cz/zajimavosti-o- ... -predstava

http://www.yorika.cz/mleko.htm

http://www.prozeny.cz/magazin/deti-a-ro ... leko-proc-

atd :wink:

No ale v nouzi se snaží sníst kočky leccos

biscuit: a to myslíš že jim mám chodit lovit myši ? :) Mají nepřirozený komfort, tak i strava je taková ... (ale granule, whiskas a spol jim chutnají ..)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Od dětství jsem měl kočky a ano, všechny si rády dají mléko, ale taky se po nich většina dříve nebo později posrala. Co jim vždycky nejvíc prospívalo bylo syrové maso a k pití voda. Maso si naše kočka loví sama, zrovna teď je sezóna a z pole nosí denně úlovky (můžu kdyžtak dodat fotodokumentaci). Voda jí víc než čistá ze studánky chutná třeba z kaluže. :) A to podotýkám, že všechny miciny byly vždycky s láskou opečovávány, přes zimu doma v teplém pelechu, kvalitní značkové granule a konzervy (souhlasím, že jsou v tomhle ohledu někdy mlsnější než koza), občas jako mlsání nějaké kuřátko nebo rybička, v létě na lízání bílý jogurt nebo tvaroh. Ale myši jsou odjakživa prostě první liga. Jsou to prostě šelmy! Jo a mluvím o běžné české kočce domácí, žádnej drahej značkovej model z importu!
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zajímavé a typické jak se tyhle mediální "hoaxy" šíří a "vylepšují" ... Na začátku byl článek, kde se zminovalo že kdesi kdosi něco zkoumal ale k ničemu konkrétnímu moc nedošel a ted už se dovídáme natvrdo že "Bio zelenina nemá vitamíny :shock: V příštím článku se dozvíme že je jedovatá, radioaktivní a šíří epidemie :)
http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny ... vedci.html

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Tak ale "jedovata" obcas je vic nez ta nebio, to je pravda ;) (i kdyz samozrejme v mire pro cloveka neskodne, pokud ji nesni tunu)

Odpovědět