Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
som nesmierne vdacny, ze som sa narodil do rodiny, kde sa jedlo vsetko a nerobili sa okolo jedla ziadne zakazy alebo dogmy. asi nebudem zdravotne a psychicky tak dokonaly ako niektori tunajsi, ale vobec mi to neprekaza...
presne!!!rastis píše:som nesmierne vdacny, ze som sa narodil do rodiny, kde sa jedlo vsetko a nerobili sa okolo jedla ziadne zakazy alebo dogmy. asi nebudem zdravotne a psychicky tak dokonaly ako niektori tunajsi, ale vobec mi to neprekaza...
ja len ze...
Aby sme zbytocne nefilozofovali tam kde netreba
Dano: homer vie co je dobre.. Aj moj syn zaradil slaninu na popredne miesto vo svojom jedalnicku..
ono iste veci proste netreba robit zlozitejsie ako su. a ako sme sa minule bavili na Skype - co z toho ma clovek ze zije zdravo, ked je kokot jak rampa?
Tak predpokladam, ze ten clovek zije zdravo nie kvoli tomu, aby nebol kokot.. Tieto veci existuju paralelne ..
To jsou úvahy asi na stejné úrovni jako - jsem rád že mě doma nikdo nenutil nahrávat hudbu na nějaké kvalitní mikrofony, preampy, syntáky a poslouchat na kvalitních monitorech atd., nahrávám a poslouchám si to na svém walkmanu a jsem happy ... a je to tak nejlepší a v ničem mě to neomezuje ...
Však v pohodě ...
Však v pohodě ...
Ivo pockaj preco myslis ze jest maso a ine klasicke potraviny = pocuvat hudbu na shitnom walkmane? trochu divny automaticky predpoklad nie?
jasne, len Tvoj nazor je spravny a pravdivy a toto prirovnanie valcuje vsetko, co v tejto teme este niekto mozno napiseIvo píše:To jsou úvahy asi na stejné úrovni jako - jsem rád že mě doma nikdo nenutil nahrávat hudbu na nějaké kvalitní mikrofony, preampy, syntáky a poslouchat na kvalitních monitorech atd., nahrávám a poslouchám si to na svém walkmanu a jsem happy ... a je to tak nejlepší a v ničem mě to neomezuje ...
Však v pohodě ...
To ne , ale záleží na záměru a účelu ... pokud člověk apiruje na lepší výkonnost (fyzickou nebo mentální), v krátkodobém nebo dlouhodobém horizontu, pracuje na sobě (ve smyslu nějakého hlubšího osobního tréninku), řeší dlouhodobé zdravotní problémy apod., je zřejmé že strava má na to vše dost velký vliv a případné optimální vyladění a přizpůsobení stravy k danému účelu může velmi pomoci a je v podstatě nezbytné. A není v tom nic omezujícího - naopak, člověka to hodně transformuje, nabije energií a vitalitou ... čili ta analogie s "high end" technikou není úplně od věci ... ale někoho to nezajímá a je zatím spokojený s consumer level, což je v pořádku. Ale neznamená to že to nefunguje a že to něco nepřináší ...dano píše:Ivo pockaj preco myslis ze jest maso a ine klasicke potraviny = pocuvat hudbu na shitnom walkmane? trochu divny automaticky predpoklad nie?
To určitě ne, stále se jen učím ... ale myslím že tvůj názor by měl větší váhu, kdyby sis sám různé možnosti nejdřív sám na sobě vyzkoušel. Takhle mluvíš o něčem, co jsi sám zatím nikdy nevyzkoušel a ani blíže nezkoumal ... Já jsem si během života prošel v této oblasti lecčím, takže můžu srovnávat a mám s tím nějakou praktickou zkušenost ...rastis píše:
jasne, len Tvoj nazor je spravny a pravdivy a toto prirovnanie valcuje vsetko, co v tejto teme este niekto mozno napise
Mimochodem kdyby to někoho náhodou zajímalo:
O víkendu 12.-13.ledna 2013 proběhne u nás v Jablonci nad Nisou dvoudenní tvůrčí praktický kurz Živé stravy pod osobním vedením Mistrů z bratislavské raw restaurace Bemba (Robert Horváth a Zuzana Boehmová) http://www.restauraciabemba.sk/
Společně během dvou dnů připravíme různé druhy raw snídaní, obědů a večeří (včetně skvělých salátů a dezertů, raw sushi, pizzy, burgerů atd atd), to vše samozřejmě i sníme , budeme si povídat o všem co s tím souvisí a co vás bude zajímat a nebudou chybět ani případné povznášející pasáže malých hudebních i jiných meditací a cvičení. Prostě krásné setkání se vším všudy.
Jídla budeme připravovat z bohaté škály surovin i za použití špičkové techniky (mixer Blendtec, sušička Sedona, odštavnovač, špagetovač atd). Přesvědčíte se, že nevařená jídla jsou nejen nesmírně chutná a chuťově bohatá a dají se vytvářet v obrovském spektru luxusních variací, ale jsou i velmi životodárná a energizující
Podrobná pozvánka na kurz bude vytvořena brzy. Kapacita kurzu je omezena (max. 10 lidí), případní vážní zájemci hlaste se co nejdříve Předpokládaná cena 1300 Kč za osobu za celý víkend (bude sloužit k pokrytí dopravních, ubytovacích a dalších nákladů lektorů a též nákupu všech potřebných surovin)
O víkendu 12.-13.ledna 2013 proběhne u nás v Jablonci nad Nisou dvoudenní tvůrčí praktický kurz Živé stravy pod osobním vedením Mistrů z bratislavské raw restaurace Bemba (Robert Horváth a Zuzana Boehmová) http://www.restauraciabemba.sk/
Společně během dvou dnů připravíme různé druhy raw snídaní, obědů a večeří (včetně skvělých salátů a dezertů, raw sushi, pizzy, burgerů atd atd), to vše samozřejmě i sníme , budeme si povídat o všem co s tím souvisí a co vás bude zajímat a nebudou chybět ani případné povznášející pasáže malých hudebních i jiných meditací a cvičení. Prostě krásné setkání se vším všudy.
Jídla budeme připravovat z bohaté škály surovin i za použití špičkové techniky (mixer Blendtec, sušička Sedona, odštavnovač, špagetovač atd). Přesvědčíte se, že nevařená jídla jsou nejen nesmírně chutná a chuťově bohatá a dají se vytvářet v obrovském spektru luxusních variací, ale jsou i velmi životodárná a energizující
Podrobná pozvánka na kurz bude vytvořena brzy. Kapacita kurzu je omezena (max. 10 lidí), případní vážní zájemci hlaste se co nejdříve Předpokládaná cena 1300 Kč za osobu za celý víkend (bude sloužit k pokrytí dopravních, ubytovacích a dalších nákladů lektorů a též nákupu všech potřebných surovin)
Plutonium - 2 mikrogramy ...
to neviem, plutonium jedava len Homer Simpson ten obrazok je super, akurat jedna vec je nevyhoda - to kura vydrzi par hodin, po zelenine som hladny za pol hodku... takze ked idem v praci na obed davam urcite vydatnejsie (nielen masove) jedla prave z toho dovodu....