Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
rastis

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od rastis »

som nesmierne vdacny, ze som sa narodil do rodiny, kde sa jedlo vsetko a nerobili sa okolo jedla ziadne zakazy alebo dogmy. asi nebudem zdravotne a psychicky tak dokonaly ako niektori tunajsi, ale vobec mi to neprekaza...

dano

Příspěvek od dano »

rastis píše:som nesmierne vdacny, ze som sa narodil do rodiny, kde sa jedlo vsetko a nerobili sa okolo jedla ziadne zakazy alebo dogmy. asi nebudem zdravotne a psychicky tak dokonaly ako niektori tunajsi, ale vobec mi to neprekaza...
presne!!!

ja len ze...

Obrázek

Aby sme zbytocne nefilozofovali tam kde netreba :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dano: :D homer vie co je dobre.. Aj moj syn zaradil slaninu na popredne miesto vo svojom jedalnicku..

dano

Příspěvek od dano »

ono iste veci proste netreba robit zlozitejsie ako su. a ako sme sa minule bavili na Skype - co z toho ma clovek ze zije zdravo, ked je kokot jak rampa? :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tak predpokladam, ze ten clovek zije zdravo nie kvoli tomu, aby nebol kokot.. Tieto veci existuju paralelne ..

dano

Příspěvek od dano »

to rozhodne :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To jsou úvahy asi na stejné úrovni jako - jsem rád že mě doma nikdo nenutil nahrávat hudbu na nějaké kvalitní mikrofony, preampy, syntáky a poslouchat na kvalitních monitorech atd., nahrávám a poslouchám si to na svém walkmanu a jsem happy ... a je to tak nejlepší a v ničem mě to neomezuje ...

Však v pohodě ...

dano

Příspěvek od dano »

Ivo pockaj preco myslis ze jest maso a ine klasicke potraviny = pocuvat hudbu na shitnom walkmane? trochu divny automaticky predpoklad nie?

rastis

Příspěvek od rastis »

Ivo píše:To jsou úvahy asi na stejné úrovni jako - jsem rád že mě doma nikdo nenutil nahrávat hudbu na nějaké kvalitní mikrofony, preampy, syntáky a poslouchat na kvalitních monitorech atd., nahrávám a poslouchám si to na svém walkmanu a jsem happy ... a je to tak nejlepší a v ničem mě to neomezuje ...

Však v pohodě ...
jasne, len Tvoj nazor je spravny a pravdivy a toto prirovnanie valcuje vsetko, co v tejto teme este niekto mozno napise :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

dano píše:Ivo pockaj preco myslis ze jest maso a ine klasicke potraviny = pocuvat hudbu na shitnom walkmane? trochu divny automaticky predpoklad nie?
To ne , ale záleží na záměru a účelu ... pokud člověk apiruje na lepší výkonnost (fyzickou nebo mentální), v krátkodobém nebo dlouhodobém horizontu, pracuje na sobě (ve smyslu nějakého hlubšího osobního tréninku), řeší dlouhodobé zdravotní problémy apod., je zřejmé že strava má na to vše dost velký vliv a případné optimální vyladění a přizpůsobení stravy k danému účelu může velmi pomoci a je v podstatě nezbytné. A není v tom nic omezujícího - naopak, člověka to hodně transformuje, nabije energií a vitalitou ... čili ta analogie s "high end" technikou není úplně od věci ... ale někoho to nezajímá a je zatím spokojený s consumer level, což je v pořádku. Ale neznamená to že to nefunguje a že to něco nepřináší ...

rastis píše:
jasne, len Tvoj nazor je spravny a pravdivy a toto prirovnanie valcuje vsetko, co v tejto teme este niekto mozno napise :)
To určitě ne, stále se jen učím ... ale myslím že tvůj názor by měl větší váhu, kdyby sis sám různé možnosti nejdřív sám na sobě vyzkoušel. Takhle mluvíš o něčem, co jsi sám zatím nikdy nevyzkoušel a ani blíže nezkoumal ... Já jsem si během života prošel v této oblasti lecčím, takže můžu srovnávat a mám s tím nějakou praktickou zkušenost ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mimochodem kdyby to někoho náhodou zajímalo:

O víkendu 12.-13.ledna 2013 proběhne u nás v Jablonci nad Nisou dvoudenní tvůrčí praktický kurz Živé stravy pod osobním vedením Mistrů z bratislavské raw restaurace Bemba (Robert Horváth a Zuzana Boehmová) http://www.restauraciabemba.sk/

Společně během dvou dnů připravíme různé druhy raw snídaní, obědů a večeří (včetně skvělých salátů a dezertů, raw sushi, pizzy, burgerů atd atd), to vše samozřejmě i sníme :) , budeme si povídat o všem co s tím souvisí a co vás bude zajímat a nebudou chybět ani případné povznášející pasáže malých hudebních i jiných meditací a cvičení. Prostě krásné setkání se vším všudy.

Jídla budeme připravovat z bohaté škály surovin i za použití špičkové techniky (mixer Blendtec, sušička Sedona, odštavnovač, špagetovač atd). Přesvědčíte se, že nevařená jídla jsou nejen nesmírně chutná a chuťově bohatá a dají se vytvářet v obrovském spektru luxusních variací, ale jsou i velmi životodárná a energizující

Podrobná pozvánka na kurz bude vytvořena brzy. Kapacita kurzu je omezena (max. 10 lidí), případní vážní zájemci hlaste se co nejdříve :) Předpokládaná cena 1300 Kč za osobu za celý víkend (bude sloužit k pokrytí dopravních, ubytovacích a dalších nákladů lektorů a též nákupu všech potřebných surovin)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Plutonium - 2 mikrogramy ...

dano

Příspěvek od dano »

to neviem, plutonium jedava len Homer Simpson :-) ten obrazok je super, akurat jedna vec je nevyhoda - to kura vydrzi par hodin, po zelenine som hladny za pol hodku... takze ked idem v praci na obed davam urcite vydatnejsie (nielen masove) jedla prave z toho dovodu....

Odpovědět