Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
- Jirka Štolfa
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Mě z toho vyplývá, že nedohlédnem konce (nerozumíme tomu) a tudíž se držet myšlenkového konstruktu vegetariánství je nesmysl. Důležité je jak se chováme teď a tady. A z toho tedy vyplývá, že jíst mrtvé těla zvířat neznamená automaticky zabíjet je. To je jenom souvislost, kterou si vytvořila naše mysl !!! Realita se děje jenom teď a tady. Ivo, já se snažím rozbít ten konstrukt vegetariánství a tvá mysl se snaží na to místo automaticky dosadit jiný konstrukt, jinak by se zhroutila. Snažím se jenom říct, že ten koncept nepotřebujeme a snažím se ti nastavit zrcadlo k prolomení toho konceptu. Vykreslením obou extrémů zjistíš, jak jsou absurdní a tudíž nepotřebuješ následovat ani jeden z nich.
vegetarianství je extrém ? : ) to sem nevěděl sakra : )
- Jirka Štolfa
Z pohledu masožrouta určitě. 

Myslím že bojuješ spíše s vlastními umělými představami a svůj "konstrukt vegetariánství" sis vytvořil sámJirka Štolfa píše:držet myšlenkového konstruktu vegetariánství je nesmysl.
Důležité je jak se chováme teď a tady. A z toho tedy vyplývá, že jíst mrtvé těla zvířat neznamená automaticky zabíjet je. To je jenom souvislost, kterou si vytvořila naše mysl !!! Realita se děje jenom teď a tady. Ivo, já se snažím rozbít ten konstrukt vegetariánství a tvá mysl se snaží na to místo automaticky dosadit jiný konstrukt, jinak by se zhroutila. Snažím se jenom říct, že ten koncept nepotřebujeme a snažím se ti nastavit zrcadlo k prolomení toho konceptu. Vykreslením obou extrémů zjistíš, jak jsou absurdní a tudíž nepotřebuješ následovat ani jeden z nich.

A že se navíc snažíš něco "rozbít" a prolomit a "bojovat" proti něčemu, (mimochodem "my" - to je kdo ? ) to tak nějak dokresluje ... Zkus si při tom pletí záhonku trošku zarelaxovat

Pokud je nejezení zvířat "extrém" , pak musí být logicky úplně stejný extrém i nejezení lidí, nemyslíš ? (jinak by to nedávalo tak nějak smysl ?) Z pohledu kanibala určitě ...
To koneckonců zmínil už i Diogenes "Stejně dobře, jako jíme zvířecí těla, bychom mohli jíst i lidská."
Tu úvahu o "ted a tady" je asi zbytečné komentovat ... to už je trošku silné kafe ...
Pozdravuju mandelinky a myslím že další diskuse nebude už asi přínosná

Ale ja som uz niekde cital ze ludske maso vobec nieje dobre .. ani tepelne upravene, vraj je tuhe ani chutovo nic moc
Aj kanibali divosi to vraj zeru len z obradnych a nabozenskych dovodov a ked sa chcu naozaj najst tak si radsej ulovia nejake zviaratko v dzungli 

Cisto logicky - ked sa nieco vyskutuje u 0-5% populacie, tak JE TO extrem.
Navyse nechapem, co sa na tom furt riesi. Zuby, aj traviace ustrojenstvo mame ako vsezruti.
Cisto na mase fungovat nedokazeme, cisto na zelenine s miernymi tazkostami
= sme vsezravce s priklonom k bylinozravcom....
Navyse nechapem, co sa na tom furt riesi. Zuby, aj traviace ustrojenstvo mame ako vsezruti.
Cisto na mase fungovat nedokazeme, cisto na zelenine s miernymi tazkostami
= sme vsezravce s priklonom k bylinozravcom....
tento thread by sa mal presunut pod spravu psychiatrickej kliniky...
- Jirka Štolfa
Ivo: Jo, zkusím při tom vraždění mandelinek relaxovat.
A ty zkus relaxovat až ti někdo bude tvrdit, že na jezení masa není nic špatného. 

Aha, takže když se například 0,2 - 0,5 % populace zabývá prací v nahrávacím studiu (víc to asi nebude - asi ani to ne) apod. - to už musí být úplní extremisté ?MDudas píše:Cisto logicky - ked sa nieco vyskutuje u 0-5% populacie, tak JE TO extrem.

Jirka Stolfa: mně je naprosto a srdečně jedno co kdo jí a co si o tom myslí - to je každého věc, v tomto jsem naprosto relaxovaný . Občas jen považuju za dobré přivést na pravou míru poznámky a hodnocení něčeho, s čím dotyčný nemá zjevně žádnou vlastní zkušenost (například hodnocení vegetariánské stravy od někoho, kdo bez masa vydržel tak maximálně den dva

- Jirka Štolfa
Ivo, kdybych tě tady z příspěvků na fóru neznal, tak bych ti skoro věřil, že jsi v tomto ohledu relaxovaný. 

Ivo, mam v rodine zopar dospelych aj maloletych vegetarianov. Dari sa im fajn. Sam som to skusal. Mam uplne pozitivny vztah k vegetarianom. OK ?Ivo píše: Aha, takže když se například 0,2 - 0,5 % populace zabývá prací v nahrávacím studiu (víc to asi nebude - asi ani to ne) apod. - to už musí být úplní extremisté ?![]()
Ale... pri vsetkej ucte ... Ty statistiku radsej nechaj na pokoji.

Ked sa deli vzorka na skupiny ano/nie, z coho jedna skupina ma 2% a druha 98%, tak 2% su extrem.
Ak 0,2% populacie sedi v studiu, tak to neni extrem, pretoze pravnikov je tiez len 1%, a lekarov mozno 2% a akademickych maliarov je max. 0,05%.
Naposledy upravil(a) MDudas dne 05 črc 2013 18:40, celkem upraveno 1 x.
Ok, v pohodě
Ale jen pro představu. Jen v samotné Indii je cca 40% vegetariánů (viz oficiální survey z roku 2006), což je cca 500 milionů lidí. V ostatních zemích je cca 3-5-7-10% vegetariánů (záleží kde). Když vezmeme třeba průměrně 5%, tak to máme dalších cca 250 miliónů lidí. Při vší úctě a s přátelským poštouchnutím - dovolil by sis nazvat 750 miliónů lidi minoritními extremisty ?
)

- Jirka Štolfa
Hoši, moc jste se chytli toho slova extrémní. Já jsem to nemyslel úplně tak, jak jste to pochopili. Já jsem tím myslel spíš striktní dodržování určitého ideálu/myšlenky. Prostě extrémní lpění na určitém vzorci chování. Takže se omlouvám za výrazivo.
jinak mám z vegetariánstvím i raw bohaté zkušenosti !
jinak mám z vegetariánstvím i raw bohaté zkušenosti !
Mně se moc líbí a baví mě slovo "striktní"
Např. "striktní vegetarián"
(nikdy jsem moc nepochopil co to znamená - buď člověk je vegetarián nebo není ... ale striktní ? )
Striktní by bylo, kdyby člověk něco moc chtěl, tajně po tom toužil, ale nemohl (odpíral by si nebo by to neměl z nějakých externích důvodů dovoleno). Ale když má člověk na něco chuť asi jako na smažené hovínko (včetně vůně) - a nebude to proto jíst, je to striktní nebo ne ?
Striktní by bylo, kdyby ho někdo přesto nutil aby to jedl
Jinak je to pohoda a přirozený stav ...

Striktní by bylo, kdyby člověk něco moc chtěl, tajně po tom toužil, ale nemohl (odpíral by si nebo by to neměl z nějakých externích důvodů dovoleno). Ale když má člověk na něco chuť asi jako na smažené hovínko (včetně vůně) - a nebude to proto jíst, je to striktní nebo ne ?

Striktní by bylo, kdyby ho někdo přesto nutil aby to jedl

India je krajina s najväčším podielom vegetariánov na svete a asi 70% všetkých vegetariánov pochádza práve z Indie. India je považovaná za miesto vzniku vegetariánstva hlavne vďaka náboženstvu v oblasti. Hlavným smerom je lakto vegetariánstvo, ale časté je aj laktoovo vegetariánstvo. V Indii sa hlása k vegetariánstvu približne 30% obyvateľstva.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Vegetari%C ... o_vo_svete
http://sk.wikipedia.org/wiki/Vegetari%C ... o_vo_svete