O co že ne ve všech bodechOxyygen píše:Kdybych mel udelat zavod, kdo rychlejs rozkvrdla nejakou sracku ve vode a nebo normalni suroviny asi by jsme prisli snadno na to ze cas je prakticky stejnej a ja to udelam levneji a 1000x chutneji..
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
-
jackies
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jackies: nejakej vyrobce za kteryho das ruku do ohne? ty u vyroby tech veci asistujes? vidis ty vstupni suroviny? ja vim, ze nektery, hlavne ty francouzsky produkty jsou relativne kvalitni a jidlo s nima uvareny muze bejt chutove vynikajici. ale to pro me neni to jediny dulezity. nekdo namitne, ze mozna jde jen o pocit a ja na to odpovim, ze svejm pocitum a usudku podrizuju svoje chovani a povazuju to za spravny
takze kdyz nekde delaji ze sebe hogo fogo restauraci a vari z konvenienci, meli by to psat na prvni strance jidelniho listku.
jinak ja nemam namireno na konvenience typu konzervovana rajcata, cerstve oloupanej brambor... mam na mysli hotove jisky, vyvary nebo dokonce omacky, o bramborovych kasich z pytle radeji nemluve...
jinak ja nemam namireno na konvenience typu konzervovana rajcata, cerstve oloupanej brambor... mam na mysli hotove jisky, vyvary nebo dokonce omacky, o bramborovych kasich z pytle radeji nemluve...
ja som sa vcera vratil z turecka .. tam mozno varili super kvalitne .. ale co by som tam dal za taky mcdonald .. denne tak 40 druhov hlavnych jedal .. 95% veci sa tam nedalo vobec jest .. taky bigmac by bola pre mna absolutna lahuodka ..
dovolim si tvrdit ze to je nezmyselOxyygen píše:Kdybych mel udelat zavod, kdo rychlejs rozkvrdla nejakou sracku ve vode a nebo normalni suroviny asi by jsme prisli snadno na to ze cas je prakticky stejnej a ja to udelam levneji a 1000x chutneji..
keby bolo varenie zo surovin lacnejsie, tak by cele CZ/SK varilo len zo surovin a polotovarov a prefabrikatovych sraciek by sa predalo 0.00% - lebo v nasich krajoch je pre 99% ludi primarna cena, najma ked niekto zije z ruky do ust za minimalnu mzdu ..
potom samozrejme je este rozdiel medzi surovinami z hypermarketu a surovinami s trhu - kvalita je umerna cene, proste kto chce varit zdravo z kvalitnych surovin musi na to mat, bohuzial viem si predstavit ze ludom co ziju od vyplaty do vyplaty z 200-300 eur mesacne asi nic ine ako tie polotovary a suroviny z hypermaketu nevalnej kvality neostava ..
fakt to skus nezrat tak pol roka - tristvrte roka - a potom uvidis co je to za sracka ked to ochutnasPytkin píše: taky bigmac by bola pre mna absolutna lahuodka ..
... co sa tyka stravovania presiel som podobnou (re)voluciou ako v kompoch(OS)
-
jackies
Ano na všechny tři otázky.biscuit píše:jackies: nejakej vyrobce za kteryho das ruku do ohne? ty u vyroby tech veci asistujes? vidis ty vstupni suroviny?
Nannerl GmbH & Co KG
Důležité je ale také rozlišovat různé výrobky v rámci výrobce.
dendy : mozno je to sracka .. ale v tom turecku boli este vacsie .. size mozno kvalitne uvarene z vybornych surovin .. ale nedalo sa to jest .. aspon pre mna ..
jackies: budu ti verit, ale varit z toho nebudu... radeji si budu i dal pripravovat vlastni konvenience 
Dendy: Polotovary jsou prece stasne drahy..napriklad testoviny z nejakou hnusnou omackou stoji cca 70 korun, ja se spagetama, cerstvou zeleninou udelam do 30 korun z mnohem vyssi vyzivnou hodnotou i chuti
Pizza to samy - mrazena sracka za 50-70 korun, doma ji udelas do 40 korun dve porce.
A tech jidel do 30-50 korun za porci je milion
O polevkach ani nemluvim.. polivka z pytliku stoji 20 korun a neni tam vubec nic... Z x zeleniny a lustenin za podobnou cenu udelam syty jidlo.
Vyvar je asi jedina vyjimka, pokud potrebuju do omacky 200ml, pouziju kvalitni prefabrikat... Ale vzdycky je v te omacce maso, takze tu chut jen umocni.
PS: Nakupuju zeleninu v Lidlu a je fakt ze ty ceny jsou uplne jinde
Pizza to samy - mrazena sracka za 50-70 korun, doma ji udelas do 40 korun dve porce.
A tech jidel do 30-50 korun za porci je milion
O polevkach ani nemluvim.. polivka z pytliku stoji 20 korun a neni tam vubec nic... Z x zeleniny a lustenin za podobnou cenu udelam syty jidlo.
Vyvar je asi jedina vyjimka, pokud potrebuju do omacky 200ml, pouziju kvalitni prefabrikat... Ale vzdycky je v te omacce maso, takze tu chut jen umocni.
PS: Nakupuju zeleninu v Lidlu a je fakt ze ty ceny jsou uplne jinde
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
-
jackies
Nevař, ale když to nebudeš vědět, jíst to budeš, a budeš mlaskat a žadonit kuchaře o receptbiscuit píše:jackies: budu ti verit, ale varit z toho nebudu... radeji si budu i dal pripravovat vlastni konvenience
Namátkou taková citrónovo máslová omáčka, liškový krém, vepřová šťáva nebo kuřecí vývar je opravdu pochoutka.
Rychle, kvalitně, chutně.
Vím, zní to jak z reklamy, ale v tomhle případě to fakt sedí.
Tyhle věci ale (zatím) nekoupíš v ČR v maloobchodě. Jsou určeny pro "gastro" segment.
pecka :
http://www.nannerl.at/index.php?pid=3&products_id=598
Ono to asi chce este realisticky pripocitat cas a ostatne naklady na vyrobu (lebo o tom su polotovary) ... a samozrejme aj cas a naklady na castejsie nakupovanie (lebo varit z cerstveho = nakupovat castejsie ako 1x tyzdenne). Varit z polotovaru znamena 1/3 casu, 1/3 energie a ovela menej nakupovat. Ano, fabricka predpriprava a balenie nieco stoja - takze je to drahsie...Oxyygen píše:Dendy: Polotovary jsou prece stasne drahy..napriklad testoviny z nejakou hnusnou omackou stoji cca 70 korun, ja se spagetama, cerstvou zeleninou udelam do 30 korun z mnohem vyssi vyzivnou hodnotou i chuti
Soudruzi. Tohlo vsechno musime videt.... tak nejak.... v tech... sirsich souvislostech.
Naposledy upravil(a) MDudas dne 30 srp 2013 13:14, celkem upraveno 1 x.
http://tech.sme.sk/c/6916780/pozrite-si ... -piti.html
hlavne na spodku, ten posledny odsek o varenom jedle
hlavne na spodku, ten posledny odsek o varenom jedle
Mě spíše zaujal ten první odstavec o tom pití.
To tvrdím také, že pokud tělo funguje tak jak má, tak si řekne o napití samo.
Netřeba se nalívat X litry vody deně. Jenom kvůli tomu že v časopisu žena a život nebo na Nově psali o 4 litrech deně.
Naopak netrénovaný člověk si tak akorád zadělá na problémy s ledvinama atd.
Piju vždy když mám žízeň. Pokud v létě hraju fotbal, nebo někde venku makám vypiju klidně 5-7litrů.
Pokud sedím celý den za komplem a nevytvořím kapku potu, vypiju třeba litr deně.
Potom takové vědecké články o nutnosti vypít 4 litry deně mě docela rozesmějí
a chudáci kancelářští se nalívají vodou hlava nehlava nehledě na výdej tekutin. Podle mého je to kontraproduktivní, tělo si zvykne na abnormální přísun tekutin a začne zmatkovat , začne se jí zbavovat hlava nehlava a poté neumí ideálně s tekutinou hospodařit. o náporu na ledviny nemluvě.
To tvrdím také, že pokud tělo funguje tak jak má, tak si řekne o napití samo.
Netřeba se nalívat X litry vody deně. Jenom kvůli tomu že v časopisu žena a život nebo na Nově psali o 4 litrech deně.
Naopak netrénovaný člověk si tak akorád zadělá na problémy s ledvinama atd.
Piju vždy když mám žízeň. Pokud v létě hraju fotbal, nebo někde venku makám vypiju klidně 5-7litrů.
Pokud sedím celý den za komplem a nevytvořím kapku potu, vypiju třeba litr deně.
Potom takové vědecké články o nutnosti vypít 4 litry deně mě docela rozesmějí
jackies: jak jsem rek, kdyz to nebudu vedet a nepoznam to, tak to snim a treba i kuchare pochvalim... na druhou stranu jsem docela gurman/gurmet (dnes uz se snazim byt jen to druhy) a na zadek me jentak neco neposadi. zvlast proto, ze jen opravdu ti velmi dobri, to umi lip nez ja
(ne ze bych byl takova extratrida, ale za prve varim v malym a nikam nespecham a za druhy dbam na suroviny a v podstate nic, jakoze musim uvarit porci rekneme do dvou stovek, abych taky neco vydelal, neznam - takze jsem samozrejme v obrovsky vyhode
)
k te vode: ono, kdyz si na to clovek mysli a vedome se opravdu trosku vic naliva, nez telo realne potrebuje, tak to pro nej muze mit pozitivni efekt. telo se trochu procisti, prijde mi, ze telo i lip spaluje.. treba pri ruznejch dietach je to myslim dulezity hodne pit. taky telo prirozene necejti potrebu vodu nejak umele zadrzovat.. ale samozrejme normalne asi je normalni poslouchat telo a to si rekne
clovek proste nesmi magorit - a to i tak, aby si rekl, ze se nebude nalejvat pres den vodou, aby mel vecer vetsi zizen na pivo - to uz jsem fakt slysel od hodne vocasu 
k te vode: ono, kdyz si na to clovek mysli a vedome se opravdu trosku vic naliva, nez telo realne potrebuje, tak to pro nej muze mit pozitivni efekt. telo se trochu procisti, prijde mi, ze telo i lip spaluje.. treba pri ruznejch dietach je to myslim dulezity hodne pit. taky telo prirozene necejti potrebu vodu nejak umele zadrzovat.. ale samozrejme normalne asi je normalni poslouchat telo a to si rekne
Pokial by sme zili sposobom, na aky sme boli vytvoreny, tak je vase tvrdenie spravne.
To ale znamena 90% casu stravit vonku a v pohybe. A jest ovela viac surovych potravin, ktore tie z obsahuju viac vody. Dneska takto absolutna vacsina ludi nezije. Vela ludi v praci sedi, metabolizmus sa spomaluje a v tele sa usadzuju latky, ktore by normalne odisli.
O tomto su tie clanky.
Tony, cize predpoklad "pokud tělo funguje tak jak má" je v dnesnej dobe VELMI OPTIMISTICKY !
To ale znamena 90% casu stravit vonku a v pohybe. A jest ovela viac surovych potravin, ktore tie z obsahuju viac vody. Dneska takto absolutna vacsina ludi nezije. Vela ludi v praci sedi, metabolizmus sa spomaluje a v tele sa usadzuju latky, ktore by normalne odisli.
O tomto su tie clanky.
Tony, cize predpoklad "pokud tělo funguje tak jak má" je v dnesnej dobe VELMI OPTIMISTICKY !