Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Oxyygen píše:Kdybych mel udelat zavod, kdo rychlejs rozkvrdla nejakou sracku ve vode a nebo normalni suroviny asi by jsme prisli snadno na to ze cas je prakticky stejnej a ja to udelam levneji a 1000x chutneji..
O co že ne ve všech bodech :wink:

biscuit
Příspěvky: 9626
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

jackies: nejakej vyrobce za kteryho das ruku do ohne? ty u vyroby tech veci asistujes? vidis ty vstupni suroviny? ja vim, ze nektery, hlavne ty francouzsky produkty jsou relativne kvalitni a jidlo s nima uvareny muze bejt chutove vynikajici. ale to pro me neni to jediny dulezity. nekdo namitne, ze mozna jde jen o pocit a ja na to odpovim, ze svejm pocitum a usudku podrizuju svoje chovani a povazuju to za spravny :-) takze kdyz nekde delaji ze sebe hogo fogo restauraci a vari z konvenienci, meli by to psat na prvni strance jidelniho listku.

jinak ja nemam namireno na konvenience typu konzervovana rajcata, cerstve oloupanej brambor... mam na mysli hotove jisky, vyvary nebo dokonce omacky, o bramborovych kasich z pytle radeji nemluve...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Pytkin »

ja som sa vcera vratil z turecka .. tam mozno varili super kvalitne .. ale co by som tam dal za taky mcdonald .. denne tak 40 druhov hlavnych jedal .. 95% veci sa tam nedalo vobec jest .. taky bigmac by bola pre mna absolutna lahuodka ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13816
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše:Kdybych mel udelat zavod, kdo rychlejs rozkvrdla nejakou sracku ve vode a nebo normalni suroviny asi by jsme prisli snadno na to ze cas je prakticky stejnej a ja to udelam levneji a 1000x chutneji..
dovolim si tvrdit ze to je nezmysel :-)) u nas doma sa na 99% vari vyhradne z cerstvych surovin nakupenych na trhu (bujon k nam do kuchyne nesmie :-))) a kedze este par rokov dozadu sme vo velkom ficali na polotovaroch musim konstatovat ze je to jednozancne DRAHSIE (varit zo surovin) a o case by sa tiez dalo diskutovat - je rozdiel ocistit, nakrajat a uvarit zeleninu na zeleninovy vyvar, a je rozdiel bachnut zeleninovy bujon do vody a a par minut ho vyvarit - o takom slepacom vyvare ani nehovoriac tam uz je ten casovy rozdiel "bujon vs. kus kurata" dost markantny ..

keby bolo varenie zo surovin lacnejsie, tak by cele CZ/SK varilo len zo surovin a polotovarov a prefabrikatovych sraciek by sa predalo 0.00% - lebo v nasich krajoch je pre 99% ludi primarna cena, najma ked niekto zije z ruky do ust za minimalnu mzdu ..

potom samozrejme je este rozdiel medzi surovinami z hypermarketu a surovinami s trhu - kvalita je umerna cene, proste kto chce varit zdravo z kvalitnych surovin musi na to mat, bohuzial viem si predstavit ze ludom co ziju od vyplaty do vyplaty z 200-300 eur mesacne asi nic ine ako tie polotovary a suroviny z hypermaketu nevalnej kvality neostava ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13816
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše: taky bigmac by bola pre mna absolutna lahuodka ..
fakt to skus nezrat tak pol roka - tristvrte roka - a potom uvidis co je to za sracka ked to ochutnas :-) a to ti hovorim s plnou vaznostou ako clovek co s velkym pozitkom na posedenie zozral 2 bigmacy, kopu hranoliek, k tomu na dorazenie 1 cheeseburger a este zo dve tasticky :-)))

... co sa tyka stravovania presiel som podobnou (re)voluciou ako v kompoch(OS) :-))))

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

biscuit píše:jackies: nejakej vyrobce za kteryho das ruku do ohne? ty u vyroby tech veci asistujes? vidis ty vstupni suroviny?
Ano na všechny tři otázky.
Nannerl GmbH & Co KG

Důležité je ale také rozlišovat různé výrobky v rámci výrobce.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Pytkin »

dendy : mozno je to sracka .. ale v tom turecku boli este vacsie .. size mozno kvalitne uvarene z vybornych surovin .. ale nedalo sa to jest .. aspon pre mna ..

biscuit
Příspěvky: 9626
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

jackies: budu ti verit, ale varit z toho nebudu... radeji si budu i dal pripravovat vlastni konvenience :-)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

Dendy: Polotovary jsou prece stasne drahy..napriklad testoviny z nejakou hnusnou omackou stoji cca 70 korun, ja se spagetama, cerstvou zeleninou udelam do 30 korun z mnohem vyssi vyzivnou hodnotou i chuti
Pizza to samy - mrazena sracka za 50-70 korun, doma ji udelas do 40 korun dve porce.

A tech jidel do 30-50 korun za porci je milion

O polevkach ani nemluvim.. polivka z pytliku stoji 20 korun a neni tam vubec nic... Z x zeleniny a lustenin za podobnou cenu udelam syty jidlo.
Vyvar je asi jedina vyjimka, pokud potrebuju do omacky 200ml, pouziju kvalitni prefabrikat... Ale vzdycky je v te omacce maso, takze tu chut jen umocni.

PS: Nakupuju zeleninu v Lidlu a je fakt ze ty ceny jsou uplne jinde
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

biscuit píše:jackies: budu ti verit, ale varit z toho nebudu... radeji si budu i dal pripravovat vlastni konvenience :-)
Nevař, ale když to nebudeš vědět, jíst to budeš, a budeš mlaskat a žadonit kuchaře o recept :wink:

Namátkou taková citrónovo máslová omáčka, liškový krém, vepřová šťáva nebo kuřecí vývar je opravdu pochoutka.
Rychle, kvalitně, chutně.
Vím, zní to jak z reklamy, ale v tomhle případě to fakt sedí.
Tyhle věci ale (zatím) nekoupíš v ČR v maloobchodě. Jsou určeny pro "gastro" segment.

pecka :
http://www.nannerl.at/index.php?pid=3&products_id=598

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3607
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od MDudas »

Oxyygen píše:Dendy: Polotovary jsou prece stasne drahy..napriklad testoviny z nejakou hnusnou omackou stoji cca 70 korun, ja se spagetama, cerstvou zeleninou udelam do 30 korun z mnohem vyssi vyzivnou hodnotou i chuti
Pizza to samy - mrazena sracka za 50-70 korun, doma ji udelas do 40 korun dve porce.
Ono to asi chce este realisticky pripocitat cas a ostatne naklady na vyrobu (lebo o tom su polotovary) ... a samozrejme aj cas a naklady na castejsie nakupovanie (lebo varit z cerstveho = nakupovat castejsie ako 1x tyzdenne). Varit z polotovaru znamena 1/3 casu, 1/3 energie a ovela menej nakupovat. Ano, fabricka predpriprava a balenie nieco stoja - takze je to drahsie...

Soudruzi. Tohlo vsechno musime videt.... tak nejak.... v tech... sirsich souvislostech. :D
Naposledy upravil(a) MDudas dne 30 srp 2013 13:14, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Tonysss »

Mě spíše zaujal ten první odstavec o tom pití.

To tvrdím také, že pokud tělo funguje tak jak má, tak si řekne o napití samo.
Netřeba se nalívat X litry vody deně. Jenom kvůli tomu že v časopisu žena a život nebo na Nově psali o 4 litrech deně.
Naopak netrénovaný člověk si tak akorád zadělá na problémy s ledvinama atd.
Piju vždy když mám žízeň. Pokud v létě hraju fotbal, nebo někde venku makám vypiju klidně 5-7litrů.
Pokud sedím celý den za komplem a nevytvořím kapku potu, vypiju třeba litr deně.

Potom takové vědecké články o nutnosti vypít 4 litry deně mě docela rozesmějí :-) a chudáci kancelářští se nalívají vodou hlava nehlava nehledě na výdej tekutin. Podle mého je to kontraproduktivní, tělo si zvykne na abnormální přísun tekutin a začne zmatkovat , začne se jí zbavovat hlava nehlava a poté neumí ideálně s tekutinou hospodařit. o náporu na ledviny nemluvě.

biscuit
Příspěvky: 9626
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

jackies: jak jsem rek, kdyz to nebudu vedet a nepoznam to, tak to snim a treba i kuchare pochvalim... na druhou stranu jsem docela gurman/gurmet (dnes uz se snazim byt jen to druhy) a na zadek me jentak neco neposadi. zvlast proto, ze jen opravdu ti velmi dobri, to umi lip nez ja :-) (ne ze bych byl takova extratrida, ale za prve varim v malym a nikam nespecham a za druhy dbam na suroviny a v podstate nic, jakoze musim uvarit porci rekneme do dvou stovek, abych taky neco vydelal, neznam - takze jsem samozrejme v obrovsky vyhode :-) )

k te vode: ono, kdyz si na to clovek mysli a vedome se opravdu trosku vic naliva, nez telo realne potrebuje, tak to pro nej muze mit pozitivni efekt. telo se trochu procisti, prijde mi, ze telo i lip spaluje.. treba pri ruznejch dietach je to myslim dulezity hodne pit. taky telo prirozene necejti potrebu vodu nejak umele zadrzovat.. ale samozrejme normalne asi je normalni poslouchat telo a to si rekne ;) clovek proste nesmi magorit - a to i tak, aby si rekl, ze se nebude nalejvat pres den vodou, aby mel vecer vetsi zizen na pivo - to uz jsem fakt slysel od hodne vocasu :-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3607
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od MDudas »

Pokial by sme zili sposobom, na aky sme boli vytvoreny, tak je vase tvrdenie spravne.
To ale znamena 90% casu stravit vonku a v pohybe. A jest ovela viac surovych potravin, ktore tie z obsahuju viac vody. Dneska takto absolutna vacsina ludi nezije. Vela ludi v praci sedi, metabolizmus sa spomaluje a v tele sa usadzuju latky, ktore by normalne odisli.
O tomto su tie clanky.
Tony, cize predpoklad "pokud tělo funguje tak jak má" je v dnesnej dobe VELMI OPTIMISTICKY !

Odpovědět