vis co, to je tezky, kdyz dnesni i lepe situovani kuchari nepokryte pouzivaji konvenience a argumentuji pritom jednim hovnem vedle druheho. pro me proste i sebekvalitnejsi konvenience je jen naplast na kucharovu lenost, neschopnost a vychcanost. kdyz nemam na to pripravit si poradny demi-glace, tak se na to vyseru a varim jidla, ke kterejm to nepotrebuju. svou lenost vykoupim kreativitou a tu lidem nabidnu. hlavne varim z cistejch a kvalitnich surovin. jenze ta hovada umi jen varit vymyslene, v podstate z pytliku a jeste se pritom tvarit, jaci jsou mistri..
ja proste nikdy neuverim, ze nekdo dela konvenience z cistejch a cerstvejch surovin, z takovejch, jaky bych si nekde koupil a pouzil k priprave jidla. taky se ta vec musi nejak stabilizovat a konzervovat. proto to pro me proste vzdycky bude neco podradnyho a vedome to jist nikdy nechci - a je mi jedno, jestli to chuti poznam, nebo ne. krom chuti je pro me totiz dulezity, cim si svy telo svinim.
a za vegetu, za tu bych sekal kucharovi s vyucnim listem ruku, jako se to delalo ve stredoveku.
nejhorsi je, ze takhle lidi vubec nepremejslej a v podstate je zajima, aby se levne nazrali a melo to aspon nejakou chut... vsechno je dusledkem chovani trhu, takze mozna muj plac je uplne zbytecnej
