A potom prisli Cinania a posunuli to este dalej - vyrobili sojovo-glutamatovu chut.... a ked ides do cinskej restauracie, tak je uplne vsade.... A v mnozstvach, ze z toho ocervenies. Uplne zdraviu neskodne...
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
"Japonci si ho postupne obľúbili natoľko, že jeho príchuť osobitne pomenovali ako umami (v preklade to znamená pochúťka, delikatesa, lahôdka), teda okrem štyroch základných chutí (slaná, sladká, horká, kyslá) v japonskej kuchyni existuje piata glutamátová."
A potom prisli Cinania a posunuli to este dalej - vyrobili sojovo-glutamatovu chut.... a ked ides do cinskej restauracie, tak je uplne vsade.... A v mnozstvach, ze z toho ocervenies. Uplne zdraviu neskodne...
A potom prisli Cinania a posunuli to este dalej - vyrobili sojovo-glutamatovu chut.... a ked ides do cinskej restauracie, tak je uplne vsade.... A v mnozstvach, ze z toho ocervenies. Uplne zdraviu neskodne...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
http://www.novinky.cz/domaci/311710-nej ... sliny.html
Nejvíc mě pobavila věta:
Podle organizátorů má každá jídelna zásobu receptů chutných a zdravých pokrmů a umí je upravit tak, aby nadchly leckdy vybíravé a nespokojené děti.
kéž by každá...
Nejvíc mě pobavila věta:
Podle organizátorů má každá jídelna zásobu receptů chutných a zdravých pokrmů a umí je upravit tak, aby nadchly leckdy vybíravé a nespokojené děti.
kéž by každá...
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
https://maps.google.cz/maps?q=Coronado+ ... =5%2C0%2C0
aha ako sa maju pekne kravky chovane pre mcdonalds .. ziadne ze zavrete v boxoch, pekne vo vybehu .. (treba si to riadne nazoomovat, tie 'mravce' su kravy)
aha ako sa maju pekne kravky chovane pre mcdonalds .. ziadne ze zavrete v boxoch, pekne vo vybehu .. (treba si to riadne nazoomovat, tie 'mravce' su kravy)
- ReaktoplazmAR
- Příspěvky: 2413
- Registrován: 04 srp 2008 14:25
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
aj zoom out je zaujimavy
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
dendy: jj, uplna biofarma... az na detail, ze jsou chudery na pousti a zerou kukurici namocenou ve vode. a nedivil bych se, kdyby jim do toho primichavali i dalsi "šmakulády", jak rika kolega vanek
je to sila 
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
nj to je pravda ze tam nieje moc zelenej to ma nanapadlo
) ale furt lepsie ako keby boli zavrete na retazi v kravine no ..
este zaujimave je to hnede 'jazierko' nalavo.. ani nechcem vediet co to je
))
inak ten zoom-out je fakt fascinujuci.. obrovske ..
este zaujimave je to hnede 'jazierko' nalavo.. ani nechcem vediet co to je
inak ten zoom-out je fakt fascinujuci.. obrovske ..
- ReaktoplazmAR
- Příspěvky: 2413
- Registrován: 04 srp 2008 14:25
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
to jazierko bude zrejme nejaká koloidná zmes e-coli
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ta zavlažovací kruhy jsou nezkutečné....obrovské
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
dendy: ano, aspon na ne narozdil od tech kurat sviti slunicko, ale jestli jsi videl food inc. tak netreba nic psat... veskery pozitivni iluze stranou, tohle ja proste jist nechci a nebudu. mam rad maso, ale jeste vic mam rad jidlo, ktery neni nemocny a tohle podle myho je, uz jen proto, ze krava proste kukurici neji
a verim, ze hormony a antibiotika by taky dobrovolne nespasla...
reaktoplazmar: jeden punkt przyznany
reaktoplazmar: jeden punkt przyznany
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ale jasme mcdonalds je sracka prvej triedy - najhorsie je ze ked to clovek zere pravidlene tak si to neuvedomuje - asi je telo na ten prisun pravidelny sraciek tak zvyknute ze uz ani moc nebojujue... ja som to kedysi jedol (tak 2x 3x do mesiaca bigmac) .. potom som s tym prestal.. a ked som si cisto zo zvedavosti ako experiment po roku dal zase - normalne mi potom bolo z toho zle, tazko .. uz to viac nechcem dat do huby, teraz mi uz staci ist okolo mcdonalds a ked zacitim ten smrad tak ma napina ..
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
mcdonald je neco jako cinska polivka. Ta plastova chut je tam priznana a namichana dobre, je to styl a obcas na to zvracenou chut mam.
Mnohem vic me irituje, kdyz se do normalniho jidla cpe chemie a tvari se to jako prirodni.. Z toho je mi vzdycky blbe.
Naposledy na dovolene ve Znojme ve 4 hvezdickovem !!!!!! hotelu Prestige "polevka" jejiz slozeni byla vegeta, rajcata v prasku a susena zelenina - tuto zahustenou sracku nazyvali jako "ZELENINOVY KREM"
vetsi sracku jsem v zivote nevidel! A ty lidi to tam jedli. Ani nechci vedet co si "vari" doma. Fuj
Mnohem vic me irituje, kdyz se do normalniho jidla cpe chemie a tvari se to jako prirodni.. Z toho je mi vzdycky blbe.
Naposledy na dovolene ve Znojme ve 4 hvezdickovem !!!!!! hotelu Prestige "polevka" jejiz slozeni byla vegeta, rajcata v prasku a susena zelenina - tuto zahustenou sracku nazyvali jako "ZELENINOVY KREM"
vetsi sracku jsem v zivote nevidel! A ty lidi to tam jedli. Ani nechci vedet co si "vari" doma. Fuj
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
vis co, to je tezky, kdyz dnesni i lepe situovani kuchari nepokryte pouzivaji konvenience a argumentuji pritom jednim hovnem vedle druheho. pro me proste i sebekvalitnejsi konvenience je jen naplast na kucharovu lenost, neschopnost a vychcanost. kdyz nemam na to pripravit si poradny demi-glace, tak se na to vyseru a varim jidla, ke kterejm to nepotrebuju. svou lenost vykoupim kreativitou a tu lidem nabidnu. hlavne varim z cistejch a kvalitnich surovin. jenze ta hovada umi jen varit vymyslene, v podstate z pytliku a jeste se pritom tvarit, jaci jsou mistri..
ja proste nikdy neuverim, ze nekdo dela konvenience z cistejch a cerstvejch surovin, z takovejch, jaky bych si nekde koupil a pouzil k priprave jidla. taky se ta vec musi nejak stabilizovat a konzervovat. proto to pro me proste vzdycky bude neco podradnyho a vedome to jist nikdy nechci - a je mi jedno, jestli to chuti poznam, nebo ne. krom chuti je pro me totiz dulezity, cim si svy telo svinim.
a za vegetu, za tu bych sekal kucharovi s vyucnim listem ruku, jako se to delalo ve stredoveku.
nejhorsi je, ze takhle lidi vubec nepremejslej a v podstate je zajima, aby se levne nazrali a melo to aspon nejakou chut... vsechno je dusledkem chovani trhu, takze mozna muj plac je uplne zbytecnej
ja proste nikdy neuverim, ze nekdo dela konvenience z cistejch a cerstvejch surovin, z takovejch, jaky bych si nekde koupil a pouzil k priprave jidla. taky se ta vec musi nejak stabilizovat a konzervovat. proto to pro me proste vzdycky bude neco podradnyho a vedome to jist nikdy nechci - a je mi jedno, jestli to chuti poznam, nebo ne. krom chuti je pro me totiz dulezity, cim si svy telo svinim.
a za vegetu, za tu bych sekal kucharovi s vyucnim listem ruku, jako se to delalo ve stredoveku.
nejhorsi je, ze takhle lidi vubec nepremejslej a v podstate je zajima, aby se levne nazrali a melo to aspon nejakou chut... vsechno je dusledkem chovani trhu, takze mozna muj plac je uplne zbytecnej
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Jako abych nebyl uplnej fasoun, taky obcas pouziju "bujon" - jako doplnek ne jako zakladni surovinu, nebo se neloupu s rajcatama a pouziju je z plechovky, hranolky taky kupuju mrazeny.
Nejsmutnejsi na tom vsem je, ze jidlo ze surovin neni ani drazsi ani vyrazne pracnejsi...jen se naucit ten grif (a to se maj naucit ve skole)
Kdybych mel udelat zavod, kdo rychlejs rozkvrdla nejakou sracku ve vode a nebo normalni suroviny asi by jsme prisli snadno na to ze cas je prakticky stejnej a ja to udelam levneji a 1000x chutneji..
Takze to neni ani tak o lenosti, ale o blbosti a praci naprosto nekvalifikovanych lidi
Nejsmutnejsi na tom vsem je, ze jidlo ze surovin neni ani drazsi ani vyrazne pracnejsi...jen se naucit ten grif (a to se maj naucit ve skole)
Kdybych mel udelat zavod, kdo rychlejs rozkvrdla nejakou sracku ve vode a nebo normalni suroviny asi by jsme prisli snadno na to ze cas je prakticky stejnej a ja to udelam levneji a 1000x chutneji..
Takze to neni ani tak o lenosti, ale o blbosti a praci naprosto nekvalifikovanych lidi
Naposledy upravil(a) Oxyygen dne 29 srp 2013 14:54, celkem upraveno 1 x.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
-
jackies
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Klidně tě o tom přesvědčím.biscuit píše:ja proste nikdy neuverim, ze nekdo dela konvenience z cistejch a cerstvejch surovin, z takovejch, jaky bych si nekde koupil a pouzil k priprave jidla
Sice nevím jak bych to technicky udělal, ale měl bys věřit, že se to tak dělá.
Tedy abych byl přesný, tak jsou výjimky kde jsou výrobky z konvenience opravdu luxus.




