Oxygen: nejsi vůbec v obraze ... Divoké bylinky nebo divoká zelenina (pampelišky, řebíček, kopřivy atd atd - prostě většina toho co roste na louce) jsou dlouhodobě považovány za mimořádně prospěšné, zdravé a léčivé ingredience ve stravě, obsahující nesrovnatelně více vitamínů, minerálů, chlorofylu a dalších látek ... (mezinárodní termín - "wild edibles"), čili blahodárný "plevel". Každý kdo se o trochu zdravější a vitálnější jídlo aspon trochu zajímá, to ví, takže název restaurace je velmi dobrý, profesionální a pro zákazníky atraktivní. Kromě toho specialitou této restaurace je to, že tam saláty apod. z divokých bylin skutečně nábízejí. Má to logiku, je to domyšlené, není to ani trochu pejorativní. Jenom je třeba mít trochu větší přehled o věcech ...
http://www.osud.cz/markus-rothkranz-sila-syrove-stravy atd atd
Jinak v Praze jsou už momentálně 3 raw food restaurace - Secret of Raw na Seifertově (není to špatné, ale doma občas dělám chutově trošku sofistikovanější delikatesy) + je to dost drahé, Plevel (tam se chystám) a Jelica - to je pro mě 0 bodů, arogantní majitel, předražené jídla, málo na talíři, tam už nikdy více. Ale zdaleka nejlepší asi pořád zůstává bratislavská Bemba ...