
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Je možné že je to jen jeden z varovných hoaxů 

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
no i Nina a neurons by ti jako malemu diteti vysvetlila co to je mikrovlny ohrev.
Je to jen fyzika, kdy dojde k rozkmitu molekul, diky kteremu vznikne teplo.... a ve vysledku je jedno, jestli ti to rozkmitava okolni teplo (voda, trouba, sporak) nebo mikrovlny - vysledek e stejnej

Je to jen fyzika, kdy dojde k rozkmitu molekul, diky kteremu vznikne teplo.... a ve vysledku je jedno, jestli ti to rozkmitava okolni teplo (voda, trouba, sporak) nebo mikrovlny - vysledek e stejnej
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
No já normálně nepoužívám ani normální ani mikrovlnnou troubu. Ale vzpomínám si že když se dá třeba rohlík se sýrem do normální trouby, výsledek je příjemně křupavý, když do mikrovlnky, je výsledek spíš guma. Nevím jestli je to potom principiálně stejné ..
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
bavime se o ohrevu nikoliv o peceni - to je trochu neco jineho.

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
zaujimave citanie, diky !
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
k mikrovlnce: myslim si ze vytvareni tepla zarenim (mikrovlnou) muze vest k jinym zmenam uvnitr molekul, nez beznym ohrevem. je to jen muj laicky nazor, nikomu ho necpu. mikrovlnku nemam, a prakticky ji nepouzivam, neni mi sympaticka. elektrickou troubu miluju a pouzivam porad (rostbeef na plotne neudelas
)

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
biscuit : rostbeef
Do prčic, ten se chystám udělat už pěkně dlouho a vždycky zapomenu. Až když se o něm mluví.
Ono, to není zase sranda ho udělat dobře.
To musíš mít docela vychytaný praxí a znát svojí troubu
Nebo pomůže jehla s teploměrem.
Do prčic, ten se chystám udělat už pěkně dlouho a vždycky zapomenu. Až když se o něm mluví.
Ono, to není zase sranda ho udělat dobře.
To musíš mít docela vychytaný praxí a znát svojí troubu

Nebo pomůže jehla s teploměrem.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
mikrovlny ohrev skodi hlavne proteinum...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
no prave v tom clanku co sem hodil monoque je jasne vysvetlene preco nemoze... fyzikalne to proste nieje mozne, mikrovlny nemaju doststok energie na to aby rozbili chemicke vazby medzi atomami...biscuit píše:k mikrovlnce: myslim si ze vytvareni tepla zarenim (mikrovlnou) muze vest k jinym zmenam uvnitr molekul, nez beznym ohrevem. je to jen muj laicky nazor
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
stejne jako jakykoliv jiny tepelny ohrev!hombrefeo píše:mikrovlny ohrev skodi hlavne proteinum...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
no, take ruzove to zase s tymi mikrovlnkami nebude - podotykam tento clanok posobi predsa len o nieco serioznejsie
http://www.klimo.net/mix/zivpros_2008_04_202.pdf
mozno by mebolo na skodu spravit z toho zvlast temu, je to zaujimava oblast
http://www.klimo.net/mix/zivpros_2008_04_202.pdf
mozno by mebolo na skodu spravit z toho zvlast temu, je to zaujimava oblast
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jako vsechno má sve pro a proti. Pokud dodrzujes postupy a zasady neni to nic co by stalo za tu paniku.
Vyhody i nevyhody muzes stejne vypsat pri ohrevu v troube (pokud nedodrzis postupy, z tveho jidla bude jeden velkej karcinogen a o plastove nadobe ani nemluvim.
)


Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jo asi tak... ja sa na to tiez divam tak skorej triezvo..
toto je tiez zaujimave, typek polieval 2 identicke rastliny, jednu prevaranou vodou druhu vodou ohrievanou v mikrovlnke..
a tento zase dokazal ze to ziadny vplyv nema
tiez zaujimave 
a teraz si z toho vyber
) mne osobne ten druhy experiment pride o nieco relevantnejsi kedze rastlin tam mal viac..
toto je tiez zaujimave, typek polieval 2 identicke rastliny, jednu prevaranou vodou druhu vodou ohrievanou v mikrovlnke..
a tento zase dokazal ze to ziadny vplyv nema


a teraz si z toho vyber

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
jackies: doporucuju pomaly peceni, to nemuze skazit ani debil
vzdycky se mi povedl i normalne, ale pomalu je to jistota a klidek. samozrejme je dobry mit aspon trosku presnej termostat na troube. goal roastbeefu, je dosazeni teploty masa uprostred podle žádaného stupne syrovosti masa, stejne jako u steaku. u klasicky pripravy rostbeefu mam ale nekdy pocit, ze kraj uz je moc (okraj ma treba kolem 100°C a vnitrek se teprve splha ke svejm 60°C).
pro ilustraci, ja delam 1000 - 1300 g kus masa na cca 58°C po dobu 4h. syrovost medium rare. stojis-li o orestovanou kurku, nebrani nic klasickemu oslehnuti na panvi, pred vlozenim do trouby. stejne tak je to s korenim, ja vetsinou jen solim a obaluju v anglicke nebo dijonske horcici. nekdy peprim, nekdy pouzivam worcestershire, nekdy treba i rozmaryn. to uz ale zalezi na kazdym, jak si to vyladi a jak to ma rad.
jinak samozrejme je nejdulezitejsi kvalitni kus masa, ale to se nekterejm lidem neda vysvetlit (jackies to ale urcite chape).

pro ilustraci, ja delam 1000 - 1300 g kus masa na cca 58°C po dobu 4h. syrovost medium rare. stojis-li o orestovanou kurku, nebrani nic klasickemu oslehnuti na panvi, pred vlozenim do trouby. stejne tak je to s korenim, ja vetsinou jen solim a obaluju v anglicke nebo dijonske horcici. nekdy peprim, nekdy pouzivam worcestershire, nekdy treba i rozmaryn. to uz ale zalezi na kazdym, jak si to vyladi a jak to ma rad.
jinak samozrejme je nejdulezitejsi kvalitni kus masa, ale to se nekterejm lidem neda vysvetlit (jackies to ale urcite chape).
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
to musim vyzkouset z teleci kyty...