Znáš nějakého leoparda, který by si doma choval kočičku, pejska, koně, myšku apod. a měl k nim hluboký emocionální vztah ?dano píše:Ivo ked uz nic ine, tak klasicky potravinovy retazec ti nic nehovori? Mozeme tu moralizovat a neviem co, ale toto predsa poriet nemozes. Proste je to tu odjakziva, ze leopard zbasti zajaca a nie naopak.
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ale Ivo toto snad nemyslis vazne. ja teraz hovorim o potravinovom retazci, co je proste genetika a evolucia a neviem este kera marha dokopy. a je to tu uz nejaky ten rok
a mimochodom, clovek tie zvery, ktore si chova pre potesenie nekonzumuje. teda okrem Lakatosa
a mimochodom, clovek tie zvery, ktore si chova pre potesenie nekonzumuje. teda okrem Lakatosa
dano, cetl si muj prispevek na predchozi strane (hned ten prvni nahore)?
Ivo: nevymazal som nic.
A je to tu zas... S Vladom by ste si rozumeli ..Ivo píše:
Znáš nějakého leoparda, který by si doma choval kočičku, pejska, koně, myšku apod. a měl k nim hluboký emocionální vztah ?
nie niebiscuit píše:dano, cetl si muj prispevek na predchozi strane (hned ten prvni nahore)?
A to je právě ta základní otázka - proč asi ? Na jedné straně se odvoláváme na leopardy atd., kteří na rozdíl od člověka a mnoha dalších tvorů jsou čistokrevné šelmy a nejsou schopni mít k žádnému zvířeti, které je jeho potravou, emocionální vztah a nemají ani jinou možnost co jíst) a na druhé straně milujeme zvířata (ale jen ta, která si sami určíme), k ostatním jsme krutí a nemilosrdní ... To je dost zajímavý paradox myslím ... A ten jsem nějak chtěl objasnit, protože tomu moc nerozumím ... A byl jsem obviněn z demagogie a agresivitydano píše: a mimochodom, clovek tie zvery, ktore si chova pre potesenie nekonzumuje.

Ja neviem preco by som mal plakat za nejakym slonom zo zoo. Nemam k nemu ziaden citovy vztah.. Nikdy som ho nevidel ..
Fajn. Ale spousta lidí to prožívalo a hodně se o tom psalo. A u toho, k čemu máš citový vztah by ti vadilo, kdyby tomu někdo ubližoval ?
Tomu samozrejme hej .. Mna by ale sralo aj to, keby dakto ublizoval mojim kralikom a slepickam, ktore chcem v nedelu zozrat.
Inak ja normalne zabijam komare, muchy a podobnu haved.. A je mi jedno ze su zive.. A vrabce by som chcel pozabijat.. Ale nemaju ziaden biolit na vrabce v baumaxe..
Inak ja normalne zabijam komare, muchy a podobnu haved.. A je mi jedno ze su zive.. A vrabce by som chcel pozabijat.. Ale nemaju ziaden biolit na vrabce v baumaxe..
Fajn. Opět nazpět ve studiu po dvoutýdenním vegetu občas zpestřeném podobnými diskusemi, takže přeji dobrou chuť a diskusní spolek momentálně opouštím
s tím že vše podstatné bylo myslím na všech stranách řečeno ...

pytkine, ja furt nevim, jestli si takovej koren suchej a nebo takovej recesista. prozrad mi to prosim 

Aj jedno, aj druhe 

najlepsi biolit na vrabce je veslo 

pytkin: nekdy me vytacis, ale mam te rad (jako kuratko) 

kua, zrovna jsem se chtel pripojit do diskuze a vidim, ze uz se to teda vyresilo. takze muzu dal jist maso a byt i nadale klidny jako doposavad?