Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

ach jo pytkine, ty si palice dubova. ja velmi dobre chapu co tady pises, jen se snazim ti vysvetlit, ze kdyz pujdu a strelim jelena, tak to 1) neudelam kvuli jeho parohum (ty mam mozna vlastni) a 2) protoze jsem to udelal kvuli tomu, abych se mohl najist jeho masa, moje svedomi ve mne vzbudi dojem, ze bych mel byt prirode i tomu zvireti vdecny a alespon vnitrne podekovat - myslivci taky mam dojem vzdavaji hold. ale ne to udelat jako nejaky klise, ja to tak proste cejtim a povazuju to za velmi dulezitej prvek lidskyho chovani - ve chvili, kdy jsem neco takovyho udelal, si to uvedomim, srovnam si proc jsem to udelal a vnitrne podekuju. mozna ted nekomu budu pripadat jako idiot, ale takhle to cejtim a povazuju za spravny... u chovanych zvirat je to samozrejme jiny, ale trocha ty piety a dustojnosti by mela myslim patrit i tam. mozna jsem ted nekomu pripravil pudu, aby si ze me delal sto let prdel, ale mne to nevadi. nemyslim si, ze jsem slecinka, zvire bych asi dokazal bez problemu zabit, kdybych k tomu mel duvod, ale vzdycky bych mel na sobe tu zatez, ze si to musim sam pred sebou oduvodnit a zvire uctit, zvlast ve chvili, kdy by to nebyl souboj, ale poprava.
Ivo píše:Mně (a nejsem zdaleka sám) přijde polovnictví jako úplně zvrácené vraždění pro zábavu, nic víc a nic míň. Houf zabíječů běhá s puškama a střílejí hlava nehlava do všeho co se hýbe (a přitom to k jídlu nutně nepotřebují). Pak se ožerou a vzdají zavražděným zvířatům "poslední poctu". Jestli tohle ti přijde normální, tak potěš pánbůh :)
ivo, tohle je ale dusledek lidske zvracenosti. verim, ze je podstatna cast myslivcu, ktera to citi dobre a zvirata nezabiji zbuhdarma - i kdyz samozrejme ta "spravnost" je relativni, zvlast treba pro buddhisty.. chapu ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

biscuit : nevidim na tom nic zle , ze "vzdas hold tomu jelenovi a podakujes mu" .. ja som v zivote ziadne zviera v lese nestrelil , takze neviem ako by som sa v tom momente zachoval .. poprava to samozrejme trochu je .. ale proste ten jelen je v tom lese na to aby ho zastrlili .. a zastrelia ho az ked bude stary , alebo ked bude chory ... atd atd .. proste su na to pravidla ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin píše:ale proste ten jelen je v tom lese na to aby ho zastrlili ..
WTF, to myslis vazne?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše: ale proste ten jelen je v tom lese na to aby ho zastrlili .. a zastrelia ho az ked bude stary , alebo ked bude chory ... atd atd .. proste su na to pravidla ..

A když už jsi tedy vysvětlil jelenovi (který se v tomto světě ocitl stejným způsobem jako ty - tj. ani neví jak) proč tady je, tak ještě řekni proč jsi tady ty ? :wink: (nebo lidé kolem tebe ). To by mě fakt zajímalo :wink:
Naposledy upravil(a) Ivo dne 20 čer 2011 17:30, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak :
Oxyygen píše:Vsechny zvirata co se narodila za ucelem potravy by neexistovala, pokud by se lidstvo rozhodlo maso nejist
ivo : a komu tim prospjejete ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : tym vysvetlenim ?

dendy

Příspěvek od dendy »

Tu sa ale miesaju 2 zasadne principy preco nekonzumovat maso... Jeden je filozoficko-ezotericko-nabozensky - cize absolutne iracionalny, subjektivny, neuchopitelny - o tom ani nema zmysel diskutovat, proste nieko sa s takychto dovodov rozhodne nejest maso, niekto iny zase opasat sa vybusninou a odpalit v autobuse plnom civilistov (naschval davam extremne preexponovany priklad, nechcem tym povedat ze je to rovnaky extrem)... Niekto preferuje duchovny pozitok z pocitu ze maso nekonzumuje (ivo), niektor iny zase telesny pozitok z konzumacie masa (pytkin) ... Ani jedno nieje horsie, proste je to len o rozdielnych hodnotach... Mozno sa po smrti obaja dozviete koho pristup bol lepsi a mozno aj nie :))

Druhy dovod je uz racionalny - zdravotny, podlozeny viac ci menej doveryhodnymi vedeckymi vyskumami... Tu diskusia ma zmysel, pretoze kazda strana sa ma sancu dozvedieg nejake zaujimave nove fakty ktore ju mozu ovplyvnit...

Btw. Moj papagaj som zistil ze doslova miluje ked mu vo vode uvarim kuracie alebo rybacie maso... Ide sa z toho zblaznit :)) aj z vajec varenych ... :)) ma rada aj varenu zeleninu ale z nej nieje taka uvelicena ako ked dostane kuriatko alebo rybicku uvarenu v cistej vode na drobmo pokrajanu :D

Vseobecne mam pocit ze je fuk co clovek konzumuje, ak konzumuje kvalitne potraviny a ak konzumuje stravu vyvazenu co sa tyka obsahu vsetkych latok ktore telo potrebuje.. Ak strava splna tie 2 predpoklady potom je to uz len o tom co mi chuti pipafne o tych iracionalnych dovodoch co som hore spominal...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

dendy píše:Tu sa ale miesaju 2 zasadne principy preco nekonzumovat maso... Jeden je filozoficko-ezotericko-nabozensky - cize absolutne iracionalny, subjektivny, neuchopitelny -
Tak nevím, opravdu myslíš že nezabíjení a neubližování jiným tvorům (zvířatům nebo lidem) je věc absolutně iracionální, esoterická, náboženská ? Já mysllím, že veskrze pozemská a lidská a základní ... (by měla být)

dendy

Příspěvek od dendy »

Omyl.. Ivo ty sa nevies odosobnit... Stale sa na vsetko divas z uhla svojho duchovne filozofickeeho pohladu na svet okolo teba... Ciste technicky z evolucneho hladiska je clovek dravec viac-menej (az na vinimky lokalne:)) na vrchole potravinoveho retazca, takze nieje absolutne nic divne na tom ked konzumuje tvory ktoee su v potravinovom retazci pod nim.. Ja netvrdim ze to je spravne, ani ze to je nespravne ... Niesom autorita kompetentna toto rozhodnut... Finta je v tom ze ani ty niesi autorita ktora by mohla oBkektivne rozhodnut ze tvoj uhol pohladu je co imlen "lepsi" alebo dokonca jedinecne spravny...

Dalsia vec co som si vsimol - selektivne obcas davas ludi a zvierata na uplne rovnaku uroven, a inokedy (podla potreby v ramci atgumentacie) posuvas ludimna vyssi piedestal... (narazam na tvoj starsi protirgument ked som napisal ze aj zvierata jedia ine zvierata)

Edit: zabit a ublizit mozu byt dost rozdielne pojmy... Sunpripady ked zabit neznamena ublizit ale prave naopak

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

dendy píše:Omyl.. Ivo ty sa nevies odosobnit... Stale sa na vsetko divas z uhla svojho duchovne filozofickeeho pohladu na svet okolo teba...
Omyl, nemám žádný speciální "duchovně - filozofický" pohled. Jsou to inherentí přirozené hodnoty a přístupy v každém člověku (ale více nebo méně zamlžené) Vbodni dnes večer svému papagájovi nůž do oka, rozřež ho a pak připustím že tvoje uvahy nejsou jen abstraktní teoretizování :wink: Ale zažiješ v sobě HODNĚ silné a jasné pocity, překonávající jakékoliv možné myšlenky a jasně že to neuděláš ... a neudělá to ani nikdo ve tvém nejširším okolí ... (i když by to teoreticky mělo být jedno, že ? ) a o tom mluvím, o ničem jiném :wink: (omlouvám se tvému papagájovi že jsem ho použil jako příklad).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dendy : to je hadzanie hrachu o stenu. To nema zmysel..

Keby si to ale fakt chcel vykonat, tak taky nadivany papousek nemoze byt zly..

BTW: dosla k nam babka.. Doniesla paradnu bublaninu.. Trha mi zily, kolko ceresniciek muselo kvoli nej umriet.. Budem nad tym rozmyslat cely vecer.. Mozno sa aj za ne pomodlim..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše: BTW: dosla k nam babka.. Doniesla paradnu bublaninu.. Trha mi zily, kolko ceresniciek muselo kvoli nej umriet.. Budem nad tym rozmyslat cely vecer.. Mozno sa aj za ne pomodlim..
Opravdu házení hrachu na zed :) Jestli nevidíš zásadní rozdíl mezi plodem a živým tvorem, případně člověkem (rozdíly raději nebudu vysvětlovat ...), tak buď si děláš srandu anebo je to vážnější ... :wink:

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

uplne jste vynechali fakt, ze muze nastat situace, kdy vsechny plody sklidi za vas paraziti a dalsi sberaci ze zivocisne rise. mj. nejvetsi zlodeji jsou operenci. potom jdou vsechny filozofie stranou.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

hombrefeo píše:uplne jste vynechali fakt, ze muze nastat situace, kdy vsechny plody sklidi za vas paraziti a dalsi sberaci ze zivocisne rise. mj. nejvetsi zlodeji jsou operenci. potom jdou vsechny filozofie stranou.
Kdo dřív přijde, ten dřív mele, to normální :)

Odpovědět