ach jo pytkine, ty si palice dubova. ja velmi dobre chapu co tady pises, jen se snazim ti vysvetlit, ze kdyz pujdu a strelim jelena, tak to 1) neudelam kvuli jeho parohum (ty mam mozna vlastni) a 2) protoze jsem to udelal kvuli tomu, abych se mohl najist jeho masa, moje svedomi ve mne vzbudi dojem, ze bych mel byt prirode i tomu zvireti vdecny a alespon vnitrne podekovat - myslivci taky mam dojem vzdavaji hold. ale ne to udelat jako nejaky klise, ja to tak proste cejtim a povazuju to za velmi dulezitej prvek lidskyho chovani - ve chvili, kdy jsem neco takovyho udelal, si to uvedomim, srovnam si proc jsem to udelal a vnitrne podekuju. mozna ted nekomu budu pripadat jako idiot, ale takhle to cejtim a povazuju za spravny... u chovanych zvirat je to samozrejme jiny, ale trocha ty piety a dustojnosti by mela myslim patrit i tam. mozna jsem ted nekomu pripravil pudu, aby si ze me delal sto let prdel, ale mne to nevadi. nemyslim si, ze jsem slecinka, zvire bych asi dokazal bez problemu zabit, kdybych k tomu mel duvod, ale vzdycky bych mel na sobe tu zatez, ze si to musim sam pred sebou oduvodnit a zvire uctit, zvlast ve chvili, kdy by to nebyl souboj, ale poprava.
Ivo píše:Mně (a nejsem zdaleka sám) přijde polovnictví jako úplně zvrácené vraždění pro zábavu, nic víc a nic míň. Houf zabíječů běhá s puškama a střílejí hlava nehlava do všeho co se hýbe (a přitom to k jídlu nutně nepotřebují). Pak se ožerou a vzdají zavražděným zvířatům "poslední poctu". Jestli tohle ti přijde normální, tak potěš pánbůh

ivo, tohle je ale dusledek lidske zvracenosti. verim, ze je podstatna cast myslivcu, ktera to citi dobre a zvirata nezabiji zbuhdarma - i kdyz samozrejme ta "spravnost" je relativni, zvlast treba pro buddhisty.. chapu