Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Stačí si podobné údaje dohledat z x jiných zdrojů. Jedná se jen o objektivní čísla a efektivitu ... Kolik energie, materiálu a nákladů se spotřebuje na "výrobu" 1 kg masa vs. jiné plnohodnotné potraviny . Na tom není nic jednostranného ani účelového jsou to prostě fakta
ja ich mam velmi rad ..ReaktoplazmAR píše: a okrem toho žere niekto vlastne tie hamburgery ? ja som to držal v ruke možno 3x v živote
- ReaktoplazmAR
ja len že sú tam spomenuté len niektoré fakty, resp. tie čo sa zrovna hodia..
jasné že velkovýroby a velkochovy sú bordel, len by som bol zvedavý ako by sa zredukovali tie čísla ked by sa jednalo o kravy žijúce na pastvinách.. príklad: mám tu za humnom 4 lúky a 20 kráv, neviem zatial o tom že by kvoli tomu vyhárali nejaké daždové pralesy, alebo že by som kvoli 200g mäsa minul vždy 2400 l vody, atd atd..
je mi jasné aj to že na porciu mäsa je treba viac pôdy ako na porciu cestovín, ale ked bochník chleba už mám a porciu cestovín tiež tak načo mi budú dalšie 2 bochníky alebo 8 tanierov špagiet ???
Pytkin: sory za slovo "žerie".. teraz som si to po sebe všimol..
jasné že velkovýroby a velkochovy sú bordel, len by som bol zvedavý ako by sa zredukovali tie čísla ked by sa jednalo o kravy žijúce na pastvinách.. príklad: mám tu za humnom 4 lúky a 20 kráv, neviem zatial o tom že by kvoli tomu vyhárali nejaké daždové pralesy, alebo že by som kvoli 200g mäsa minul vždy 2400 l vody, atd atd..
je mi jasné aj to že na porciu mäsa je treba viac pôdy ako na porciu cestovín, ale ked bochník chleba už mám a porciu cestovín tiež tak načo mi budú dalšie 2 bochníky alebo 8 tanierov špagiet ???
jenze ivo, ty cisla se vztahuji k intenzivni zivocisne vyrobe, kdezto spousta dobytka se pase na loukach, kde by jinak byl les nebo pustina nejspis.
bel bys nekdy zajit do prirody.
ted vidim, ze reaktoplazmar to vystihnul...
bel bys nekdy zajit do prirody.
ted vidim, ze reaktoplazmar to vystihnul...
Jde jen o to že kromě špaget a bochníků existují další stovky druhů potravin a jídla Lidé mají vsugerované že už jen maso, to někde chybí (resp. jeho výroba je silně neekonomická) a potom je pocit že není co jíst ...ReaktoplazmAR píše: je mi jasné aj to že na porciu mäsa je treba viac pôdy ako na porciu cestovín, ale ked bochník chleba už mám a porciu cestovín tiež tak načo mi budú dalšie 2 bochníky alebo 8 tanierov špagiet ???
A co se týče pastvin - to by asi lidé neměli kde žít kdyby všechen dobytek se měl z koncentrovaných velkochovů přesunout na volné plochy při současné spotřebě
Do přírody ? to se povedlo ... Já totiž na rozdíl od vás pražáků a obyvatel dalších velkoměst uprostřed přírody a lesů bydlím
to je v poradku .. tiez to slovo pouzivam .. Prave sme zozrali toho jelena o ktorom sme tu nedavno pisali ..ReaktoplazmAR píše:
jenomze ja krkonose ani zadne jine hory v cr za prirodu nepovazuji.Ivo píše:Do přírody ? to se povedlo ... Já totiž na rozdíl od vás pražáků a obyvatel dalších velkoměst uprostřed přírody a lesů bydlím
Já ano Proti Praze a podobným místům. A ty žiješ v přírodě ?
Možná zajímavá připomínka pro ty, kteří si myslí, že bez pojídání masa je člověk křehký a slabý. Shaolinští mnichové jsou toho dost opačným příkladem a po staletí je v šaolinských klášterech dodržovaná čistě vegetariánská (často veganská) dieta. A celkem jim to myslím na síle a vitalitě neubírá Nebo spíš borce podobných schopností a síly těžko jinde pohledat ...
Po několika letech střídavého postoje k zabíjení a pojídání zvířat jsem se rozhodl (dozrál), že už maso jíst nebudu. Ona to už nebude zas tak velká změna mezi "jím maso jednou za měsíc" a "nejím maso vůbec". Maso mi nechybí a ze zdravotního hlediska je to pro mé tělo spíš přítěž.
Som prave v Turecku a tu to jebu krizom krazom vsetko do radu na talirky... Musim ale povedat, ze maso je tu rana istoty ... Vacsinu bezmesitych jedal co som ochutnal, sa nedala jest ... Keby tu nebolo maso, tak tu zijem 10 dni na hranoklach s kecupom ... To je tiez rana istoty ... Jo a este taka star babuska , kera pece arabsky chleba (nema ale tavie hovinka aale primitivny propanbutan) a plni ho vselicim ... Medove so skoricou su silno navikove ..
- ReaktoplazmAR
no šaolinsky mnisi sú parádny borci, tí ale robia skoro všetko inak než "bežný" ludia..
... a mne práve pred chvíľou napadlo, že "kde je Pytkin? asi dovolenka.." -)
Ano, bezny clovek neovlada Cchi, to je nefer prikladReaktoplazmAR píše:no šaolinsky mnisi sú parádny borci, tí ale robia skoro všetko inak než "bežný" ludia..
Teď mě napadlo, že proč vlastně nejí lidi, kteří propagují že se má jíst všechno, lidské maso ? Vždyť ještě nedávno to bylo na spoustě míst naší planety normální.