Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Ano , 2-3x a je to :)

BS

Příspěvek od BS »

Bohuzel obycejny cesky clovek nechape, ze za kvalitu se holt plati. V idealnim pripade by rozdil v cene mel odpovidat rozdilu v kvalite, coz vsak v pripade vetsiny marketu vubec neni, pokud tam vubec najde nejaky to kvlaitni zbozi (nemam na mysli sortiment jinych vyrobcu). Pokud drahy zbozi, tak by umerne tomu melo mit i bezvadnou kvalitu a melo by jit o zbozi nejvyssi jakosti (zelenina, ovoce, uzeniny, syry). Bohuzel ani to neni pravda, clovek koupi zbozi za cenu srovnatelnou s cenou jinde v EU, ale kvalita je o parnik horsi.

Osobne nechodim do Tesca, obcas dam Billu a nebo Brnenku, o vikendu se otocim na Zelnak, popr. jinej trh a v idealnim pripade koupim zbozi primo od vyrobce. Mne se teda nakupuje uplne jinak, kdyz muzu jit kazdej vikend pro zeleninu za stejnym clovekem, kde si vyberu co se mi nejvic libi, nez se prehrabovat nekde v marketu v poloplesnivym zbozi, ktery s nejvyssi pravdepodobnosti do 2 dni leti do kose.

Doufam, ze casem si lidi vic uvedomi, jakej bordel nam tyhlety nadnarodni firmy prodavaji a zacnou premyslet o tom, co a kde koupi. Zatim jsem ale skeptik a vypada to, ze clovek buyde jeste dlouho odsouzenej k nemoznosti koupit zbozi srovnatelne kvality vyspelejsich statu EU.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:treba dva mesice? :-)
ja mam zkusenosti jen s jednodenim a staci.. vic se nepokousim, i kdyz by mi to asi urcite vic prospelo nez ublizilo ;)
http://pust.cz/

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dik ;)
nahodou jsem tam objevil i tohle zajimavy cteni:
http://www.cestydusi.cz/2007060031-budo ... z-cenzury-

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

u nas je problem .. na trhu predavaju rovnake sracky ako v supermarketoch .. mozno trosku cerstvejsie .. ale domaci pestovatelia uz zakapali .. predaj z dvora nepresiel .. mame kokotnu vladu , kera nic co neni z jej dielne neschvali .. atd atd ..

BS

Příspěvek od BS »

co mam zkusenosti tka i u nas je na trhu spousta obycejnejch prodejcu, kterri, kdyz to trochu prezenu vemou to zbozi od stejnych dodavatelu (Hortim), jako napr. supermarkety., a jedinej rozdil tam je v tom, ze ten prodejce na trhu si nedovoli nabizet hnusny zbozi, ale jinak je to prast jak uhod. chce to hledat, ale je to tezky :(

jinak pokud nekdo ma problem sehnat cerstve ryby, tak makro je na tohle idealni. samo,ze to nebude jako ve statech co maji more, ale v porovnani s ostatnima moznostma nakupu ryb v jinych shopech je to si myslim vyborny.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já docela beznadějně hledám nějaké okolní dodavatele a pěstitele zeleniny - nejsou :(( Narazil jsem na ty farmářské biobedýnky, ale to je mi dost nesympatické. Jednak za malou hromádku věcí dá člověk tak čtyři stovky a hlavně nemůžu si vybrat co chci. Říkal jsem - ale já třeba vůbec nepotřebuju brambory a cibuli, můžu místo toho vzít něco jiného a oni že prý ne, sorry ... Divné ...

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

jj taky mam spatnou zkusenost tzv "bedýnkami". Narvaný natí od mrkve a podobnýho odpadu a ve vysledku jsou mrkve a cibule jak lanyže. Takze zase vojebat vojebat vojebat. Ja se divim, ze na to lidi maj svedomi a nevi co je to stud
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

BS

Příspěvek od BS »

je to skoda, ze uz si ti farmari delaji od zacatku spatne jmeno. nicmene nemoznost si dat do te bedynky co chci, tak to diky nemam zajem.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

tak tohle tema je zarucene ta nejsmutnejsi pisnicka z celeho ezone...

Soimmo

Příspěvek od Soimmo »

Pokud chcete dobrou zeleninu a ovoce, tak se ji naučte pěstovat. Již jsem to udělal a užívám si toho nejlepšího jídla na světě (pokud jsem doma a je sezóna). Pak si taky uvědomíte cenu takovéto zeleniny a všechny souvislosti. Stejně tak to je i s masem, mlékem, vejici, ořechy, ovocem, bylinkama. Nebo si najděte někoho v okolí, kdo tohle umí. Nevěřím tomu, že u vás nikdo takový není. Tady u nás v okolí zažívá zahrádkaření takovou renesanci jakou si nepamatuju. Joo, zlatá dobrá vesnice, tady bude dobrého jídla vždycky dost.

jackies

Příspěvek od jackies »

Tohle praktikuji také, a je to nejlepší.
Jen je blbý, když ráno vylezeš a máš sklizeno od "přispůsobivých" občanů :roll:
To docela nasere.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja si muzu dovolit jen bylinky a papricky za oknem jelikoz bydlim v kralikarne bez balkonu :-) ale i to je lepsi nez nic. dokonce uz jsme se bavili doma o tom, ze bychom si koupili zahradku :-)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

já si letos udělal radost, protože máme doma taky už těch supermarketových hnusů po krk a nějaké výsledky už se dostavují... tak snad alespoň část roku si pochutnáme :)
Fotografie0313.jpg
Fotografie0441.jpg
Fotografie0427.jpg
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pelf: Fuuuuuj tekvica!!! Takuto cerstvu rovno zo zahrady ma doma nutili jest cele detstvo.

Odpovědět