Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

To mluví Kevin Spacey nebo se mi to zdá ? Jinak opět známá otřesná realita ...

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

tá čast o tej kukurici.. som vedel že kukurica sa dáva skoro do všetkého, ale že až hentak som nevedel..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

tohle je taky zajímavé počteníčko http://www.eruditus.cz/knihy/udo-pollme ... otravinach
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to video by si mel asi pustit kazdej. to je opravdu daleko dulezitejsi tema, nez dohadovani se o tom, zda maso jo, nebo ne. a amerika, at ji mame nebo nemame radi, by pro nas mela bejt velikou ucebnici - casto toho, co nedelat.

btw. dneska jsem mel k jidlu rohliky s tempehem a zeleninou, ale po zhlidnuti tohodle videa jen marne premejslim, jestli to bylo ze soji od monsanta a jestli jsem vlastne nesezral neci dusevni vlastnictvi :roll:

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Jenom k tomu FOOD inc. Je zajimave z pohledu vychodoevropana, co prijde autorum dokumentu jako naprostej hnus. Je to v pasazi supermarket vs farmari.
Kdyz chodi tim supermarketem a negativne komentujou jeho prodej a zbozi tak si nepripousti ze dokaze byt jeste neco 10000x desivejsiho... Ano jsou to supermarkety v postkomunistickych zemi, kde se bezostysne prodava odpad a zavadne zbozi. To si american uz ani nedokaze predstavit a je to mimo jeho chapani,ze existujou mista v civilizovane zemi, kde se prodava plesniva zelenina i ovoce, prosly zbozi, smradlavy maso, neco co se tvari ze je z masa a je ze sracek. My si muzem jen prat, abychom dosahli alepson vyberu a kvality "tech spatnejch" americkejch marketu.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Onehdá jsem byl odpoledne v Bille (kde ta ovoce zelenina je obvykle dost zašlá ...). Chci si vzít hrušky (39 Kč/kg), ale byly takové už trochu nahnilé některé, nic moc, vedle zrovna stály pracovnice a cosi přerovnávaly, tak jsem se jich zeptal jestli jim nevadí prodávat shnilé hrušky ... Jedna se na to podívala a řekla: "však je pak večer odneseme a ty shnilé vyhodíme !" a já na to - a proč je tady v takovém stavu máte a nabízíte ? A ona nato: "máte přijít ráno, nakupovat se chodí ráno, ne večer !" a šla pryč a cosi dalšího nelichotivého se brumlala pod fousy ... (takže nakupovat se chodí ráno, to jsem nevěděl :)
Jdu k pokladně je jich tam 5, v provozu jedna, před ní 20 lidí (čekají jako ovce), já jdu dopředu a ptám se té pokladní - nemáte někoho k dalším pokladnám ? A ona na to: "ne .." a já - proč tady musí lidi zbytečně čekat ? A ona: " milej pane, já tady taky musím být až do osmi ! "

Welcome in Czech Republic :shock:

dendy

Příspěvek od dendy »

tak ja neviem ja to nevidim tak jednoznacne ... opat a znovu to nieje ciernobiele... naprikald maso - byvam v Senci, tuto su na namesti dve mesiarne ale ani v jednej nemaju take pekne maso ako vo velkej Hypernove v Avione v BA ... co sa tyka ovocia/zeleniny - chodime skoro kazdu sobotu nakupovat na trh (na Mileticku) do BA, ale ked nestihame pripadne na doplnenie zasob priebezne sa nam v poslednej dobe dost osvedcilo male Tesco tu v senci.. a to VOBEC nemame nejak nizko postavenu latku, sme pomerne narocni, hocico nezozereme (aj co sa tyka ovocia/zeleniny) - ale proste jablka, babany, paprika (co a tyka papriky sme extra narocny) - normalne sme v celku dost spokojni z ponukou tu v Tescu.. vobec to nieje taky pruser ..

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Ono je to o tom (kdyz pominu sracky primo z vyrobny) jak se kdo o obchod stara. Ja verim tomu, ze markety nekupujou schnily ovoce a zeleninu. Ale jejich vedouci na to sere, casto je v marketech spina, linej nebo pretizenej personal. Treba Tesco Ceske Budejovice - Akce na zeleny jabka, vystaveny v prepravkach, polovina okousana od krys. Nechapu co tam clovek co tohle ma na starost jeste nedostal padaka. Jenze lidem je to stejne u prdele, koupi to a okraji..:) Me strasne sere, jak si v cechach lidi vubec nevazeji prace. Delaj hovno, flakaj to a jeste si dovoli stezovat. Ja bych se za ten flink a hnus propadl studem. Asi jste s timhle na Slovensku dal. Kazdpoadne uz jsem dospel k tomu, jakmile to nema standard, ktery mi maji nabizet, okamzite vsechno vracim, jakmile to nesedi. I kdyz se personal neumi chovat, tak proste jim zbozi necham na prodejne. Je to unavny, ale proste jinak to nejde. Penize ode me dostavaj fajnovy.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja pridam nekolik postrehu:
- tesco - to je pro me docela odpad, chodim tam jen kdyz neni vyhnuti - podle me ho tady v cechach vedou uplni tupci a divim se, ze to anglanum nevadi...
- kdyz mi nekde vadi neco ve stylu ivovych hrusek, nebo oxyygenovych jablek, neni nic jednodussiho, nez napsat email ;) nastesti ma doma funkci namestka pro kontakt s obchodnimi retezci a vyrobci potravin na starosti zena :-D zkusenosti mam jen ty nejlepsi - bavit se na krame s nejakym nadenikem nema cenu, ale nechat zjebat sefa kramu prinasi efekt okamzite - druhy den je casto kram k nepoznani (takhle jsme si kdysi zaplakali nad mistni billou)
- pokud jde o maso, kupuju jen bio od proverenych dodavatelu a za posledni roky nepamatuju problem (btw. uz i v cechach se da kupovat bio kureci primo v kramech - kvalita podle me neskutecna oproti brojlerum - jen jsem byl trosku prekvapenej, ze snim pul kuratka jak nic http://biokureci.cz ), uzeniny jsem krom italskejch dobrot prestal jist uplne - cerstve narezanymu prosciutu vetsinou nedokazu odolat ( http://www.winemarket.cz ) :-(
- jinak oxygeenovu zasadu o trestani prodejcu nenakoupenim - vracenim, se snazim dodrzovat taky. myslim, ze to je hlavni zasada - az se tak nauci jednat i ostatni "ovčané" cr, uvidite tu zmenu - zatim je treba psat maily..
- taky je tady velkej (nejen) ceskej problem - ze spousta nasich sousedu ma jidlo jen k tomu, aby necim zahnala hlad - tudiz to potrebuji udelat co nejlevneji - "stejne to prozenete hajzlem, ne?" - proto ty sracky, kterych jsou plny obchody :-(

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

dobrou chut.

Kureci nugety, parky, salamy ... vse je stejny testo. Odpad genialne prodanej v jinym "obalu"

"Chicken Nugget" je na youtube hodne vdecny heslo
.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

flakam se ted par dnu v barcelone a neni to jen o tom, jestli se starsi potraviny vcas vyhodi nebo jak se s nima naklada (tady je treba zelenina a ovoce v obchodech casto automaticky behem urcityho intervalu automaticky vlhcena), ale taky o samotny kvalite zakladnich potravin. paprika, rajce, oliva, jabko atd. (o vecech z more nemluve, ale to neni fer srovnani s vnitrozemskou zemi) tu chutna i v nejlevnejsim provedeni o dost jinak nez to, co se prodava (vetsinou draz) u nas.

dendy

Příspěvek od dendy »

Brooklyn / juanita juarez píše: (tady je treba zelenina a ovoce v obchodech casto automaticky behem urcityho intervalu automaticky vlhcena)
presne toto som si vsimol, v BA nedavno v budove starej byvalej ikey otvorili trznicu a tam v jednej predajni ovocie/zelenina im na tovar fici taka para... prvy krat som nieco take videl, celkom sranda :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

je to tak. je to bohuzel i vec kultury a toho, co si lidi koupej.. ja chapu, ze neco se jist musi, ale do naseho regionu casto putujou horsi veci. kdyz si pak chcete udelat radost a koupit neco lepsiho, stoji to strasny penize (treba ve fruits de france). ale samozrejme je to i problem toho, ze kdyz chcete mit ve spanelsku rajce, ktery se tam vypestuje, tak je otazka hodin ho dostat do kramu - k nam to bohuzel dost trva a proto se sem vozej i jiny odrudy, ktery jsou specialne slechteny aby vydrzely... ze nemaj chut uz nikdo moc neresi :-(

ja vzhlizim k tomu, ze se tady pestitele zmatorej a zacnou nabizet ve vetsi mire solidni domaci zeleninu. momentalne se mi libi treba bramko - prodavaji napr. vybornej cerstvej ceskej cesnek (i dalsi zeleninu maji slusnou) a konecne to zacinaj chapat i retezce, tudiz clovek nemusi chodit jen na farmarske trhy. ale jsou to porad jen takovy impulsy.

je to takovej velkej uzel zamotanej a asi jen trh sam ho muze rozmotat :-(

Gustav

Příspěvek od Gustav »

Ve Spanělsku maj tolik rajčat,že se tam s tím můžou MYDLIT po hlavě :) Gusta

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Oxyygen: to si pis, ze obchody vedome kupujou shnily ovoce a zeleninu. Nektery mezinarodni retezce, ktery tu mame, nakupujou ovoce a zeleninu, ktery jejich sestersky pobocky na zapade vyrazujou jako odpad. Ale nekonfliktni cechacci si to jeste koupi.
Reseni je jednoduchy - pozadovat kvalitu a nekupovat to, co "zrovna maj".

Odpovědět