Proti tomu je lokální kuchyň jen monotonní okleštěná rutina bez chuti a fantazie ...
Nebo si zajdi v Praze do restaurací Country Life, případně Loving Hut atd. ... a budeš možná trošku editovat co jsi napsal

mám dojem že pripomienky tohto typu tu boli naposledy 20 strán dozadu, posledné strany tu riešiš hlavne etickú otázku..Ivo píše:Případná zmíněná fakta jsou jen logickou odpovědí na názory, které tvrdí že "bezmasá strava je riskantní, nebezpečná, chybí v ní zásadní živiny a pro děti je úplně nevhodná a ze strany rodičů to je nezodpovědné"
v tom prípade sem pod tvojim nickom prispieva ešte niekto inýIvo píše: Mně je uplně jedno co každý jí a nikomu nemám potřebu měnit jeho stravovací návyky ...
Ivo píše:Což samozřejmě není pravda z žádného hlediska a je to bohatě doložené...
Fajn, dej příklad kdy jsem někomu řekl že by neměl jíst masoReaktoplazmAR píše:v tom prípade sem pod tvojim nickom prispieva ešte niekto inýIvo píše: Mně je uplně jedno co každý jí a nikomu nemám potřebu měnit jeho stravovací návyky ...![]()
moj pocit... najviac som si to uvedomil pri tejto teme a potom este pri temach ako migranti napriklad... ma to proste zarazilo to je cele... ze by som od teba ocakaval skor taky pohodacky pristup a nie taky konzervativny az fundamentalisticky... cim vobec nechcem povedat ze by si bol pre mna nejaky zly clovek alebo ze by som si ta nevazil... len ma to proste zakazdym prekvapi...Ivo píše:Sorry Dano ale mluvíš o něčem bez toho abys to měl čím podložit ... jen fabuluješ ...
no ved prave totoIvo píše:Můžeš mi říct, co je konzervativního a fundamentalistického na konstatování prostých faktů jako reakci na sdělení, která zjevně s prostými fakty nekorelují ?
Ivo píše:Novotvary ?tak vegetariánsky se už pro pár miliard lidí pár tisíciletí vaří
Zajed si do Indie, zajed si na Tchaj-wan a navštiv tam jednu ze stovek vegetariánských megarestaurací a i kdybys tam byl půl roku tak neochutnáš ani zlomek ze všech neuvěřitelných jídel , které tam jsou k dispozici
atd atd
Proti tomu je lokální kuchyň jen monotonní okleštěná rutina bez chuti a fantazie ...
Nebo si zajdi v Praze do restaurací Country Life, případně Loving Hut atd. ... a budeš možná trošku editovat co jsi napsal
Ivo ale takych nazorov j eplna rit, rovnako ako opacnych. na kazdej strane je dost odbornikov a zdrojov, ktori ti daju "zarucene" informacie. Dolezite je nebrat ani jednu skupinu prilis vazne a proste si najst tu svoju cestu v tom celom.Ivo píše:Nemám na mysli "mé názory" , ale obecně akceptované a podrobně doložené závěry ze zdrojů, které platí v daném oboru za zdroj potřebných informací (od Americko- Kanadské dietetické asociace až po stanovisko České pediatrické společnosti). To je myslím trošku rozdíl, nemyslíš ? Osobní zkušenosti atd. ponechávám stranou
+1dano píše:Ivo ale takych nazorov j eplna rit, rovnako ako opacnych. na kazdej strane je dost odbornikov a zdrojov, ktori ti daju "zarucene" informacie. Dolezite je nebrat ani jednu skupinu prilis vazne a proste si najst tu svoju cestu v tom celom.Ivo píše:Nemám na mysli "mé názory" , ale obecně akceptované a podrobně doložené závěry ze zdrojů, které platí v daném oboru za zdroj potřebných informací (od Americko- Kanadské dietetické asociace až po stanovisko České pediatrické společnosti). To je myslím trošku rozdíl, nemyslíš ? Osobní zkušenosti atd. ponechávám stranou
hovorím že ste tam aspon dvajaIvo píše:Fajn, dej příklad kdy jsem někomu řekl že by neměl jíst masoJinak viz výše ...
Dano, nezlob se na mě, ale stále opravdu mluvíš trošku mimo ... (zkus jenom trošinku zapřemýšlet ....). Však ano - at si každý najde cestu ... o ničem jiném to není. Mně je opravdu upřímně a srdečně jedno co jíš ty nebo kdokoliv jiný ... (a vždycky bylo). Ale v rámci diskuse mě sem tam zajímají názory a důvody jiných, proto se občas ptámdano píše: Ivo ale takych nazorov j eplna rit, rovnako ako opacnych. na kazdej strane je dost odbornikov a zdrojov, ktori ti daju "zarucene" informacie. Dolezite je nebrat ani jednu skupinu prilis vazne a proste si najst tu svoju cestu v tom celom.