Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Oxyygen píše:ivo: koukam ze reagujes pouze na to co se do tve propagandy hodi.:)
Nemám ted moc možnost ani důvod tady ztrácet příliš mnoho času :) Ale jestli tě něco speciálního zajímá, tak se klidně zeptej :wink:

Mně třeba docela zajímá co přesně máš na mysli zde:
Oxyygen píše: Kdyz aktivne varis denne jako ja a trosku jsi zasvecen o cem vareni je,
O čem ?
ReaktoplazmAR píše:
Ivo píše:Fajn, dej příklad kdy jsem někomu řekl že by neměl jíst maso :) Jinak viz výše ...
hovorím že ste tam aspon dvaja :) , prečítaj si tento tread.. bol to len moj postreh, necitim potrebu ta presviedčat..
Ano :) Je to jen "dojem" , "postřeh" domněnka :wink: Podobně jako dendy, dano ... "přesvědčujou lidi aby nejedli maso, jsou agresivní atd. ..." Fajn, ok, šlo by to nějak dokumentovat ? Možná mám sklerozu ale nějak si toho nejsem vědom ... Myslím že si povídáme v poklidu, v rámci kratochvílné zábavy a rozptýlení a na docela zajímavé téma ... Pokud někdo tvrdí opak, bylo by fajn to i nějak v rámci zrcadlení doložit ... anebo netvrdit :wink:

Ale i když ne, je mi to opravdu upřímně a srdečně jedno :)

Spousta věcí pro mě bylo v této diskusi zajímavých (je to oblast, která mě zajímá hodně dlouho) a zajímají mě i přístupy, postoje a důvody jiných lidí, kteří jdou jinou cestou ... proto se občas rád zeptám :wink:

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

Takze po x ty se te ptam. Umis varit a rozumis tomu? Jedl jsi nekdy kvalitne udelane jidlo s masem? Staral ses nekdy o hospodarske zvire?

byly otazky.:)

Staci mi jen hole odpovedi.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2412
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Ivo píše: Myslím že si povídáme v poklidu, v rámci kratochvílné zábavy a rozptýlení a na docela zajímavé téma ...
Spousta věcí pro mě bylo v této diskusi zajímavých (je to oblast, která mě zajímá hodně dlouho) a zajímají mě i přístupy, postoje a důvody jiných lidí, kteří jdou jinou cestou ... proto se občas rád zeptám :wink:
presne tak, aj ja :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dano »

Ivo ale ja tu nikoho nepresviedcam aby jedol maso. A ked uz ano, tak jedine s calamadou! :-) V tomto som celkom neutralny, sam mam niekedy bezmasove obdobia ocistne... Mna skor len irituje to ako sa tu prezentujes a preto na teba reagujem... Na druhej strane fajn ze mas svoj nazor s ktorym nemas problem ani proti dost silnej vacsine masozrutov :-)

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Oxyygen : s tím hospodářským zvířetem souvisí i druhá stránka věci.
Samozřejmě, že jsem zkoušel a bylo to fajn. Ale jen do té doby, kdy mělo jít to zvíře na smrt a na pekáč.
Rychle jsem s tím zase skončil.
Ono zabít a sežrat Pepíka nebo Ferdu je blbé :wink:

JInak s tebou souhlasím. O tom vaření a celkovém úpadku "gastronomické vzdělanosti" lidí.
To co kde kdo sežere a ještě o tom prohlásí jak je to kvalitní je udivující.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

A k tvemu dotazu.

Suroviny jsou jen jedny (ne zly a hodny) a spravny jsou pouze kvalitni. Kucharsky um je je spravne vyuzit a nakombinovat a mit k nim uctu, protoze kazda kvalitni surovina se na neco hodi vic a na neco min - s tim ze je jen jeden vysledek. Dobre, vyzivne,chutne a pestre jidlo nezatezujici organismus.

Praktiky alternativni kuchyne (vegansky atd) nemaji moc spolecneho s varenim, ale spis s "nabozenstvim" ze jen jejich vyvolene suroviny jsou spravne bez ohledu na to, ze s nima neumi moc zachazet a maji tendence nahrazovat surovinami "vyssi rasy" az kontraproduktivne. Rozhodne to jist neni kulinarsky zazitek srovnatelny s tradicni kuchyni, kde tyhle hloupy limity nemaji. Proste neresi jestli tam je maso nebo ne, ale co se ke kterej surovine hodi a jestli ta kombinace ma logiku.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

jackies: Me prijde normalni klepnout kralika, protoze jsem ho celej rok zivil a chci jist. Navic mam dobry pocit, ze se mel u me dobre a jeho smrt je lehka a neni zbytecna. Smrt proste k zivotu patri a ten muj kralik mohl aspon od zajice rict "ale byl jsem v žitě".:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Oxyygen píše:Takze po x ty se te ptam. Umis varit a rozumis tomu? Jedl jsi nekdy kvalitne udelane jidlo s masem? Staral ses nekdy o hospodarske zvire?

byly otazky.:)

Staci mi jen hole odpovedi.:)
1) Ano ... byly dokonce časy (tak před 20 lety) kdy jsem v tomto prošel i dost intenzivním praktickým treninkem a školením a dokonce jsem pak spolu s kolegy osobně školil ženy v domácnosti jak dělat celozrnné větrníky, knedlíky a spoustu dalších jídel, psali jsme o tom literaturu, včetně teorie apod. ... :wink: Kromě toho jsem mnohokrát během let vařil (leckdy i úplně sám) na různých týdenních kurzech a seminářích pro rodiče s dětmi, často i pro 100+ lidí :) (což není mimochodem vůbec sranda) Jídla (sobě i okolí ) připravuju doma sám a denně a odezvy jsou většinou velmi příznivé. Takže ano vařím a myslím že tomu i trochu rozumím :wink:

2) Maso nejím a jíst nechci, jestli přípravené kvalitně nebo nekvalitně nehraje roli - irelevantní otázka :wink:

3) O kocoura ... ale to asi není hospodařské zvíře :wink: O krávy, prasata apod. jsem se nestaral a ani neplánuju ... :)

If you have any other questions, feel free to ask :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Oxyygen píše: Praktiky alternativni kuchyne (vegansky atd) nemaji moc spolecneho s varenim, ale spis s "nabozenstvim" ze jen jejich vyvolene suroviny jsou spravne bez ohledu na to, ze s nima neumi moc zachazet a maji tendence nahrazovat surovinami "vyssi rasy" az kontraproduktivne. Rozhodne to jist neni kulinarsky zazitek srovnatelny s tradicni kuchyni, kde tyhle hloupy limity nemaji. Proste neresi jestli tam je maso nebo ne, ale co se ke kterej surovine hodi a jestli ta kombinace ma logiku.
S tím si dovolím jednoznačně nesouhlasit ... :wink: (mimochodem kombinace potravin a ingrediencí je hodně podstatná věc a v tom jen např. tzv. "klasická kuchyně" většinou hodně mimo. Kombinují se tam věci, které jsou protichůdné a z hlediska fyziologie jen velmi těžko společně stravitelné ... často styl "pejsek a kočička" :)

Pro mě osobně vrchol dokonalosti a největší kulinářský zážitek je třeba jakékoliv čerstvé ovoce ... Lepší než všechny myslitelné patlanice :)

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Ivo :
Tak vaření pro 100+ není o kulinářském umu.
Je to pouhá dělničina s tím bych se nechlubil.
Každý, kdo řekne že umí vařit je mi hodně podezřelý.
Jasně , svíčkovou nebo řízek umí každý, ale to je jen takový všeobecný um.

Utrhnout jablko je tedy podle tebe největší kulinářský zážitek ? :D
To jsme tedy špičkoví kuchaři všichni. Je mi to už jasné.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

2) pokud ti maso nechutna, jako ja treba nevyhledavam zeli, tak ok. Ale presto netvrdim, ze zeli je spatna surovina a mel jsem par jidel, kdy jsem si na nem vylozene pochutnal, protoze se tam hodilo a ocenil jsem vhodnou a nenahraditelnou kombinaci. A tak nemam potrebu kastovat, ze zeli je "spatna a smradlava" surovina, ackoliv se zelim jim potravin naprosty minimum a nemam ho potrebu vyhledavat jako jiny suroviny, ktery jsou memu vkusu blizsi
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

ivo: Zajdi si do poradny restaurace, kde umi varit. Treba k polreiochovi. Brat tradicni kuchyni jako sracky z ceskejch hospod je hodne zavadejcici. To s kucharskym remeslem nema nic spolecneho. To je jako bys tvrdil, ze pop je jen Heja Heja od Bartosove.

mimochodem proc delas vetrniky nebo knedliky z celozrnne mouky, kdyz je na to uplne nevhodna kvuli svym vlastnostem? Protoze klasicka je "spatny rasy" a je nezdrava??
Naposledy upravil(a) Oxyygen dne 04 srp 2011 14:56, celkem upraveno 1 x.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

jackies: prave ze kdyby ses o vareni trochu zajimal, tak udelat dobrou svickovou je velkej kumst a rizek se treba nedela z veprovyho, ale z teleciho, z cerstve strouhanky, na masle a ne na oleji atd.

A ver ze rizek a "rizek" jsou uplne diametralni jidla
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

jackies píše:Ivo :
Tak vaření pro 100+ není o kulinářském umu.
Je to pouhá dělničina s tím bych se nechlubil.
Víš , pointa těchto akcí byla podstatně jiná - bylo to právě o specialitách a lahůdkách ... takže bych nějak hlouběji hodnotil jen po případné účasti :)

S tím ovocem jsem chtěl říct že v jednoduchosti je často největší síla ... a po speciálních sedmichodových menu za 5k někde v 1. světové skupině má člověk často akorát pokažené trávení :wink:

jackies

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Oxyygen píše:jackies: prave ze kdyby ses o vareni trochu zajimal, tak udelat dobrou svickovou je velkej kumst a rizek se treba nedela z veprovyho, ale z teleciho, z cerstve strouhanky, na masle a ne na oleji atd.

A ver ze rizek a "rizek" jsou uplne diametralni jidla
Nekecej fakt :)
Na tvou obhajobu musím říct, že jsi nevěděl, že mám na tohle docela dobrou školu a plno let praxe v různých podnicích.
Máš rozhodně ale pravdu.
Mluvil jsem o těch mluvkách, kteří o sobě prohlašují že umí vařit, když mají jen nějaké povědomí o nejnutnějším klasickým základu (a ještě blbé) a to ještě pouze v české kuchyni.

Odpovědět