
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
no uz delat vetrniky a nebo knedliky z celozrnne mouky mi prijde trochu mimo, protoze vlastnostma je obycejna mnohem vhodnejsi. Ale holt psenicna mouka asi neni "vyssi rasy".

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Tak proč ne že jo, akorát by to mělo mít svůj název a "vypíchnout" v něm nějak tu surovinu.
Tak jako ten tvůj avízovaný řízek je VÍDEŇSKÝ a je tedy každému (snad) jasné že je z telecího, jako je každému jasné že "vepřový řízek z krkovičky" je vepřový řízek z vepřové krkovičky.
Tak jako ten tvůj avízovaný řízek je VÍDEŇSKÝ a je tedy každému (snad) jasné že je z telecího, jako je každému jasné že "vepřový řízek z krkovičky" je vepřový řízek z vepřové krkovičky.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Možná, ale výživová hodnota bílé mouky je blízká nuleOxyygen píše:no uz delat vetrniky a nebo knedliky z celozrnne mouky mi prijde trochu mimo, protoze vlastnostma je obycejna mnohem vhodnejsi. Ale holt psenicna mouka asi neni "vyssi rasy".

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
kazdopadne je mnohem snazsi dosahnout dobreho vysledku s pouzitim minimalniho mnozstvi jen prvotridnich surovin (ktere ovsem v obchodech nejsou, takze je treba si je vypestovat/vychovat, a klidne je i zabit, byly-li pro tuto vec porizeny a zamysleny)
-
- Profesionál
- Příspěvky: 3559
- Registrován: 06 úno 2005 01:03
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
snazim se psenicny mouce od jisty doby vyhybat uplne; nejim italsky testoviny (ryzovy nudle jo), klasicky pecivo, pizzu, snazim se nejist moc sladkosti z mouky.Ivo píše:Možná, ale výživová hodnota bílé mouky je blízká nuleOxyygen píše:no uz delat vetrniky a nebo knedliky z celozrnne mouky mi prijde trochu mimo, protoze vlastnostma je obycejna mnohem vhodnejsi. Ale holt psenicna mouka asi neni "vyssi rasy".(odstranění podstatných částí zrna = "výdobytek" posledních pár let ...). Z celozrnné je to samozřejmě mnohem větší umění (stále pšeničné ...) - a je to i o dost chutnější ... (mouka z celého zrna má na rozdíl od té vyextrahované i nějakou chut)
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Nedivím se ti .... Úloha lepku na naše zdraví se ukazuje jako čím dál méně ideální ... a objevují se i dost nečekané souvislosti. Nemluvě o lidech, kteří jsou na lepek alergičtí ... Ono stačí pár týdnů pšenici úplně vypustit (chleby , rohlíky, těstoviny atd.) a člověk se najednou cítí úplně jinak ... (když už jsi to zmínil)
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
...ale to predsa nemôžeš ! Treba jesť všetko...Ivo píše:... Ono stačí pár týdnů pšenici úplně vypustit (chleby , rohlíky, těstoviny atd.)...

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
myslim ze najlepsie je jest vsetko a v normalnych mnozstvach... pestra strava je nenahraditelna. ono, obcas si to aj telo samo pyta a len ignorant to moze nebrat do uvahy...
samozrejme su zdravsie a menej zdrave jedla. preto si dam vyprazane 2x do mesiaca a nie po tretej poobede
samozrejme su zdravsie a menej zdrave jedla. preto si dam vyprazane 2x do mesiaca a nie po tretej poobede

Naposledy upravil(a) dano dne 04 srp 2011 21:57, celkem upraveno 1 x.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ja som dal na veceru moraaaakadano píše:Koho mam zjest dnes?

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
S tym by som nesuhlasil.. Dobru svieckovu, vie spravit len par vyvolenych ...jackies píše: Jasně , svíčkovou nebo řízek umí každý, ale to je jen takový všeobecný um.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Jasne ... Natrel som ho opalovacim kremom a on to nerozchodil...dano píše:aj si ho skolil?
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Inak ja ked to tu tak citam, tak je mi stasne luto vegetarianov, ze si nepochutnaju na dobrej svieckovej .... Co by som ja teraz za taku dal ...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
A kolik knedlíků by sis k ní dal ?
Doufám že alespoň "klasicky 6"
6 knedlíků na talíři, přetékající omáčka z talíře a pod tím vším nějaký neidentifikovatelný předmět je totiž jedna z hrůz která se tu provádí.
Knedlík je totiž pouze PŘÍLOHA k hlavnímu jídlu. V tomto případě svíčkové pečeně . P_E_Č_E_N_Ě. M_A_S_O.
(pro slovenské bratry : nemá to nic společného s játrama
)
Takže ty knedlíky maximálně 2 (zvlášť na talíř),a hezky naservírované, pěkné, šťavnaté plátky masa lehce lehounce přelité a doplněné trochou kvalitní silné omáčky chutnající po mase a zelenině s kapkou smetany na zjemnění chutě (ty brusinky samozřejmě také na nějaký lehký kontrast a doplnění chutí)
Omáčkou nemyslím kejdu ve které je 10kilo mouky.
A proč jen dva ?
Protože jsi měl před tím třeba dva, tři chody a další tě čekají.
Tyhle praktiky jsou totiž jen o tupém nažrání, ale ne o kvalitním stravování, kultuře a nějakém chuťovém a kulinářském zážitku (pokud odmyslím jako zážitek narvaný žaludek k prasknutí knedlíkama a kilem mouky z "omáčky" )
O vhodném pití a nápojích které se také toho dost týkají před, při, i po jídle ani raději nemluvím.
Kultura stravování, návyky slušného stolování ... jdou do hoven.
Doufám že alespoň "klasicky 6"

6 knedlíků na talíři, přetékající omáčka z talíře a pod tím vším nějaký neidentifikovatelný předmět je totiž jedna z hrůz která se tu provádí.
Knedlík je totiž pouze PŘÍLOHA k hlavnímu jídlu. V tomto případě svíčkové pečeně . P_E_Č_E_N_Ě. M_A_S_O.


Takže ty knedlíky maximálně 2 (zvlášť na talíř),a hezky naservírované, pěkné, šťavnaté plátky masa lehce lehounce přelité a doplněné trochou kvalitní silné omáčky chutnající po mase a zelenině s kapkou smetany na zjemnění chutě (ty brusinky samozřejmě také na nějaký lehký kontrast a doplnění chutí)
Omáčkou nemyslím kejdu ve které je 10kilo mouky.
A proč jen dva ?
Protože jsi měl před tím třeba dva, tři chody a další tě čekají.
Tyhle praktiky jsou totiž jen o tupém nažrání, ale ne o kvalitním stravování, kultuře a nějakém chuťovém a kulinářském zážitku (pokud odmyslím jako zážitek narvaný žaludek k prasknutí knedlíkama a kilem mouky z "omáčky" )
O vhodném pití a nápojích které se také toho dost týkají před, při, i po jídle ani raději nemluvím.
Kultura stravování, návyky slušného stolování ... jdou do hoven.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Uhh ... Jak ja sa uz tesim na tu svickovu, rizek, vkz, ....
Dovolenka je fasa.. Ale od taal po taaaal
Inak aj turkov je mi luto, ze musia jest taketo sracky.. Kuchyna absolutne bez fantazie...
Dnes som na ranajkach zistil, ze neni nikde horcica... Nakoniec to bolo jedno, lebo tie parky sa aj tak nedali jest...
Dovolenka je fasa.. Ale od taal po taaaal
Inak aj turkov je mi luto, ze musia jest taketo sracky.. Kuchyna absolutne bez fantazie...
Dnes som na ranajkach zistil, ze neni nikde horcica... Nakoniec to bolo jedno, lebo tie parky sa aj tak nedali jest...