Uplne paradny ste Ale pozor na vec, po case sa "aee" "uuaaa" "ulalala" zmeni na "Tato? A preco toto? Preco tamto? A preco takto? Preco...? Preco...?" a mne taky pokec da niekedy intelektualne zabrat viac nez v pracidendy píše: ..to je na jednej strane pravda.. ale obcas pokecas ) aj mi dobre padne po celom dni tazkeho programovania si vecer vymyt mozog druznou debatou
- "aeee"
- "uuaaauaa???"
- "la!"
- "ualalalalala!"
O výchově dětí
Re: O výchově dětí
.. a potom na : "čavte, dajte lóve..."
na "preco" fazu sa uz uplne NAJVIAC tesim ... milujem debatovat s detmi co su v "preco" faze, vydrzim aj cele hodiny vacsinou to skorej prestane bavit ich hahaha ...
okrem toho uz som sa patricne pripravil na tuto fazu :
okrem toho uz som sa patricne pripravil na tuto fazu :
Haha Přeju ti milosrdné probuzení ze vznešených iluzí
myslis v com, akoze ma nebude bavit odpovedat na vecne otazky "preco" ? no bude, to je jeden z hlavnych dovodov preco som chcel dieta
Myslel jsem společné předčítání připravených knih a vznešené debaty o nich
niee to si iluzie nerobim.. to neni pre neho ale pre mna, ked dojde s otazkou 'PRECO' a ja nebudem vediet odpovedat ))
Uplne najviac je, ked nas Misino (2r) kladie "preco" otazky a jeho velka segra Natalka (3r) ma na kazdu otazku vycerpavajucu odpoveddendy píše:...na "preco" fazu sa uz uplne NAJVIAC tesim ...
)))) no to musi byt riadny mazec tie odpovede
- Jirka Štolfa
Přesně to !dendy píše:niee to si iluzie nerobim.. to neni pre neho ale pre mna, ked dojde s otazkou 'PRECO' a ja nebudem vediet odpovedat ))
Casto pri tom clovek zisti, aky je tento svet nelogicky a domotany, a ako sme si my, dospelaci, na to zvykli...Hammond píše:... a mne taky pokec da niekedy intelektualne zabrat viac nez v praci
. . .
Ja osobne deti ako jediny zmysel zivota tiez neuznavam.
Ludi, ktori k tomuto sklzli, povazujem za trosicku nestastnych. Velmi casto je to nahrada dobreho partnerskeho vztahu, ktori skripe.
Ale na druhej strane - co je zmyslom zivota? Vzdelanie? Kariera? Rodinny majetok? Naprogramovat vela Webov, ci napisat dobru knihu? Postavit dom a zasadit strom? Pomahat chudobnym a chorym? Vymysliet nieco uzitocne, co posunie civilizaciu blizsie k zahube?
Cim som starsi, nejako neviem najst nic lepsie, nez mile, vychovane, vzdelane ... vydarene deti...
Kedze poniektori oponenti tu dost povrchne citaju, musim pripomenut - ja som nikde nepisal, ze rodicia mozu vychovat dieta na svoj obraz !!!
Povaha dietata sa formuje vsetkymi vplyvmi ! (vid dendyho plafon) Z toho vacsinu rodicia nedokazu regulovat. Nic neni urcene vo hviezdach, alebo snad zdedene jednou bunkou.... Biologicky dedime iba fyzicku schranku. A aj to NEPRESNE !!!
A tato fyzicka schranka do znacnej miery predurcuje nase moznosti - ludia atraktivni casto idu uplne inou cestou, nez skaredi, ludia silnej telesnej stavby, sa obycajne nestavaju uctovnikmi... Tieto zavislosti sa daju uplne krasne statisticky sledovat. Dokonca aj vlastnosti surodencov podla poradia, a ich nasledna kariera a zivot sa daju krasne statisticky studovat.
A este trochu zradla na rozmyslanie - vyskumy o "rovnako" vychovavanych a predsa roznych dvojickach su UPLNE mimo. neexistuje jediny relevantny vyskum, ktory by dokazal zabezpecit rovnake podmienky. (mame o takychto veciach doma dost literatury) staci, ze deti sedia v kuchyni kazde na inej strane stola a prvych 10 rokov svojho zivota sa kazde za mamou otaca na inu stranu...
Povaha dietata sa formuje vsetkymi vplyvmi ! (vid dendyho plafon) Z toho vacsinu rodicia nedokazu regulovat. Nic neni urcene vo hviezdach, alebo snad zdedene jednou bunkou.... Biologicky dedime iba fyzicku schranku. A aj to NEPRESNE !!!
A tato fyzicka schranka do znacnej miery predurcuje nase moznosti - ludia atraktivni casto idu uplne inou cestou, nez skaredi, ludia silnej telesnej stavby, sa obycajne nestavaju uctovnikmi... Tieto zavislosti sa daju uplne krasne statisticky sledovat. Dokonca aj vlastnosti surodencov podla poradia, a ich nasledna kariera a zivot sa daju krasne statisticky studovat.
A este trochu zradla na rozmyslanie - vyskumy o "rovnako" vychovavanych a predsa roznych dvojickach su UPLNE mimo. neexistuje jediny relevantny vyskum, ktory by dokazal zabezpecit rovnake podmienky. (mame o takychto veciach doma dost literatury) staci, ze deti sedia v kuchyni kazde na inej strane stola a prvych 10 rokov svojho zivota sa kazde za mamou otaca na inu stranu...