Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz
Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz
No zasadni asi je, na co ten telefon potrebujes. Na androidu je napriklad docela problem kvalitni kalendar/organizer, kam se to hrabe na Palm Treo 650... Poridil jsem si za dva litry (vodafone sleva po dvou letech) Vodafone 845 (Huawei) s Androidem a jeste si na nej zvykam, Palm OS mi dost schazi. Super je synchronizace s gmailem (kalendar, maily, smsky...), ale jsem celkem zklamanej nabidkou aplikaci. Zvaz taky, jestli nejit do hw klavesnice, ta softwarova teda neni zadnej med a zvlast na tak malym displeji co ma VF845 je to dost nahovno - hrozne to zdrzuje. Ja bych se mrknul na Palm Pre nebo Palm Pixi (neznam ceny, ale Pixi mozna za ty penize bude?).
Na však jo, za méně než poloviční cenu Jedu si pro to do Liberce a je po srandě ...Oxyygen píše:kolega ma Samsung Galaxy S, vypada za ty penize fakt dobre, akorat je sranda ten zoufale nepuvodni dizajn. Celej iphone 3G, 3GS..
Cyril: horší než kalendář/organizér Nokia to snad nebude
znam dva pripady, kdy byli s HTC jenom problemy.... ale urcite existuje dalsich x pripadu, kdy problemy nebyly ze jo.... taky znam dalsi dva pripady, ze lidi co si koupili iPhone, si nakonec koupili iBooka, asi si proste zvykli na pohodlnej zivot
Ale přemýšlím jestli spíš nejít do Samsung 8500 Wave http://www.lsmobil.eu/index.php?option= ... 305&id=506 Umí to skoro to samé, má navíc blesk atd a je podstatně levnější
co toje BADA OS ?
To je systém Samsungu, něco mezi Android a iPhone Hodně to chválí. V tom obchodě mají Wave i galaxy, tak si to oba vyzkouším a bude
Kdyz to vezmu obecne.. jedine Samsung.. osobne mam omnii a nemuzu ji vynachvalit.. zpracovani, vsechno.. slape jak hodinky.. k HTC snad jen tolik, ze jsem mel v ruce HD mini a jo.. vypadalo to paradne.. vyborny sasi pokryty gumou, ktera jak vsichni vime,, do roka zmizi a necha po sobe vydrene fleky.. displej reagujici jen na prsty, takze na tomhle malem pristroji neslo delat vlastne nic.. pomalu ani telefonovat.. jinak na ne obcas slychavam spise nadavky.. HTC tlaci na ceny a podle me na ukor kvality vyroby.. docela chvalu slychavam i na LG..
Pro me obecne.. Samsung na veky a nikdy jinak.. konkretni model uz je jen na tobe.. dle libosti a dle OS..
Pro me obecne.. Samsung na veky a nikdy jinak.. konkretni model uz je jen na tobe.. dle libosti a dle OS..
Naposledy upravil(a) Settler dne 07 pro 2010 14:12, celkem upraveno 1 x.
no tak specialny OS od samsungu .. toho by som sa bal .. tym padom tam nejdu ziadne aplikacie co ? ani z androida ani z iphone .. ci hej ?
samsung omnia .. to neni tech touch s windows mobile ? taky jeden som mal v rukach a myslel som ze ho hodim o stenu .. to touch ovladanie je nepouzitelne podla mna ..
samsung omnia .. to neni tech touch s windows mobile ? taky jeden som mal v rukach a myslel som ze ho hodim o stenu .. to touch ovladanie je nepouzitelne podla mna ..
Ovladani..? no staci sahat na display.. obycejne WM.. to uz ale zabihame do detailu v podobe, jsi lama, nekupuj si telefon s WM.. to ted nemyslim nejak zle, proti tobe, ale je to proste fakt.. WM je jen pro ty, co vedi co s nima budou delat.. beznymu uzivateli to nabidne spise problemy, nez nejake nadseni..
To vsechno ale nejak nesouvisi s tim co jsi napsal.. jak ovladani..? obycejny dotykovy telefon se stylusem.. kde je problem..?
Obecne k tem OS.. Bada apod. jsou urceny uzivatelum, kteri proste nemaji cas resit nejake aplikace apod.. dostanou kompletni reseni, ktere je prehledne a funguje.. Android a Apple OS jsou neco na rozmezi.. ony WM potom uplne jine.. tady dostanete okna a delejete si s tim dal co chcete.. tzn. instalujte kupu aplikaci abyste telefon mohli k necemu vubec pouzivat.. WM doporucuju opravdu jen pro Geeka.. pro normalni lid ani tak ne.. i kdyz to hovorim ze zkusenosti se starsimi verzemi.. Win7, alias Windows Phone jsem nevidel a nemohu soudit.. rika se, ze ty uz jsou uplne o necem jinem.. vice mene jde o priklon ke koncepci Androidu a Apple OS..
To vsechno ale nejak nesouvisi s tim co jsi napsal.. jak ovladani..? obycejny dotykovy telefon se stylusem.. kde je problem..?
Obecne k tem OS.. Bada apod. jsou urceny uzivatelum, kteri proste nemaji cas resit nejake aplikace apod.. dostanou kompletni reseni, ktere je prehledne a funguje.. Android a Apple OS jsou neco na rozmezi.. ony WM potom uplne jine.. tady dostanete okna a delejete si s tim dal co chcete.. tzn. instalujte kupu aplikaci abyste telefon mohli k necemu vubec pouzivat.. WM doporucuju opravdu jen pro Geeka.. pro normalni lid ani tak ne.. i kdyz to hovorim ze zkusenosti se starsimi verzemi.. Win7, alias Windows Phone jsem nevidel a nemohu soudit.. rika se, ze ty uz jsou uplne o necem jinem.. vice mene jde o priklon ke koncepci Androidu a Apple OS..
Naposledy upravil(a) Settler dne 07 pro 2010 14:19, celkem upraveno 1 x.
Ja mam Omniu 2 a druhy krat by som ju uz nekupil. Ten soft od Samsungu je nejaky zabugovany ci nedoladeny. Napriklad je tam super budik ktory ked clovek vecer nastavi a zabudne ho killnut cez task manager, tak rano nevstane lebo ten nastavovaci budikovy soft ma taku spotrebu, ze za tri hodiny vybije baterku.
no .. to je jasne sahas na displej .. ale viac to nejde ako ide .. proste listujes prstom a z 3och potiahnuti ti potiahne len raz .. atd .. no uplne zle .. fakt by som ho po tyzdni hodil o stenu ..
njn.. Omnia se delala v nekolika revizich.. posledni maj dotykovou plochu na uplne jine urovni.. osobne potom k aplikacim v postu vyse.. jak jsem psal.. WM do te 6.5 verze nejsou pro bezny lidi.. ten telefon je hracka pro geeka, kterej vi, co s tim udelat.. treba jak uvarit ROM, jak to flashnout aby v tom byl system, ktery uz Samsung vubec pro tyhle telefony nedela, viz. WM 6.5.3 apod.. nereste Omnii.. je to starsi telefon a jak pisu.. nedivim se ze mate nervy, protoze tohle je hracka, ktera poslouzi ITikovi, protoze ten si z ni udela uplne jinej telefon.. ne beznemu userovi.. toho spise nastve
Standardni postup useru podobnych telefonu je flash na nejnovejsi mozny OS, nejlepe uvareni vlastni ROM + vymena GUI.. v podstate se dostavame k tomu, ze z telefonu s WM delate telefon kde ony WM maskujete.. ..no jak rikam... neresit.. tyhle 6.5 OS jsou pro nakup novyho telefonu stejne davno minulosti..
O omnii jsem psal jen proto, ze ta moje uz ma neco za sebou a sasi se porad ani nehne.. nikde nic neupadlo, nic neprasklo.. proste Samsung je pro me favorit.. libi se mi zpracovanim.. jde o kvalitni HW..
EDIT..
Jinak at taky reknu konkretni model.. pokud neni potreba nejaky standard OS, urcite ten Wave.. za jeste unosne penize to je moc pekne hracka.. pritorita..? je tam OLED displej.. a ty jsou dnes v telefonech vylozene pos*avaci.. uplne jinde, nez tradicni LCD.. navic docela setrej baterku..
Pokud je OS treba, hold ted ze Samsung rady asi nejaky Galaxy.. smula je, ze S-ko stoji 11 nebo kolik a to uz je fakt hodne..
Koukal jsem ted jeste po HTC at se kouknu co novyho na trhu a des bes.. maj par novych modelu.. bohuzel jen ty nejdrazsi prinasej nejaky novinky.. vsechno pod 10 ma porad TFT a zabehly standardy, ktery uz davno zname.. takze moje rada zni aktualne Wave.. podle toho, jak jsem cetl tazatelovy prizpevky mu Bada vubec vadit nebude..
Standardni postup useru podobnych telefonu je flash na nejnovejsi mozny OS, nejlepe uvareni vlastni ROM + vymena GUI.. v podstate se dostavame k tomu, ze z telefonu s WM delate telefon kde ony WM maskujete.. ..no jak rikam... neresit.. tyhle 6.5 OS jsou pro nakup novyho telefonu stejne davno minulosti..
O omnii jsem psal jen proto, ze ta moje uz ma neco za sebou a sasi se porad ani nehne.. nikde nic neupadlo, nic neprasklo.. proste Samsung je pro me favorit.. libi se mi zpracovanim.. jde o kvalitni HW..
EDIT..
Jinak at taky reknu konkretni model.. pokud neni potreba nejaky standard OS, urcite ten Wave.. za jeste unosne penize to je moc pekne hracka.. pritorita..? je tam OLED displej.. a ty jsou dnes v telefonech vylozene pos*avaci.. uplne jinde, nez tradicni LCD.. navic docela setrej baterku..
Pokud je OS treba, hold ted ze Samsung rady asi nejaky Galaxy.. smula je, ze S-ko stoji 11 nebo kolik a to uz je fakt hodne..
Koukal jsem ted jeste po HTC at se kouknu co novyho na trhu a des bes.. maj par novych modelu.. bohuzel jen ty nejdrazsi prinasej nejaky novinky.. vsechno pod 10 ma porad TFT a zabehly standardy, ktery uz davno zname.. takze moje rada zni aktualne Wave.. podle toho, jak jsem cetl tazatelovy prizpevky mu Bada vubec vadit nebude..
Tak jsem pořídil Galaxy
OT: co mají ty smartphony navíc oproti běžným teflonům? resp. nějak mi uniklo proč se jim říká smart
Samsung Galaxy S je skvělá volba. Samsung Wave rozhodně nedoporučuji, právě kvůli speciálnímu Bada OS, jenž je minoritní záležitostí a nejsou pro něj a nebudou takové aplikace, jako pro Android. Buď telefon s Androidem, nebo iPhone. Mimochodem, za Samsung Wave s jeho designovými prvky ve tvaru piktogramu vagíny, bych se skutečně styděl.
Důstojným soupeřem Galaxy S je pak HTC Desire, nebo nová verze HD. Ale vzhledem k nedostatku Super AMOLED displejů, se nové revize Desire vyrábějí už se Super LCD, které je ovšem dostatečnou náhradou za Super AMOLED. Super AMOLED totiž sice o něco víc "pálí", ale barvy a detaily jsou přepálené a nevěrohodné. Super LCD je věrohodnější.
Pokud někdo hledáte Android telefon s hardwarovou QWERTY klávesnicí, je nyní na trhu nový HTC Desire Z - zatím jediný slušný QWERTY Android s pokročilou výbavou.
Nezatracoval bych ovšem ani takovou Nokii N8, která je se svým 12 Mpx fotoaparátem, HDMI výstupem a celokovovým tělem velmi zajímavá.
Ovšem pamatujte na jednu věc - telefony jako je Galaxy S, Desire, N8, iPhone a podobné, mají kapacitní dotykový displej, což znamená, že ho nelze ovládat v rukavicích ani obyčejným stylusem, narozdíl od rezistivního displeje. Ten je o něco méně citlivý a zatím nepodporuje multitouch, ale lze ho ovládat čímkoliv.
Důstojným soupeřem Galaxy S je pak HTC Desire, nebo nová verze HD. Ale vzhledem k nedostatku Super AMOLED displejů, se nové revize Desire vyrábějí už se Super LCD, které je ovšem dostatečnou náhradou za Super AMOLED. Super AMOLED totiž sice o něco víc "pálí", ale barvy a detaily jsou přepálené a nevěrohodné. Super LCD je věrohodnější.
Pokud někdo hledáte Android telefon s hardwarovou QWERTY klávesnicí, je nyní na trhu nový HTC Desire Z - zatím jediný slušný QWERTY Android s pokročilou výbavou.
Nezatracoval bych ovšem ani takovou Nokii N8, která je se svým 12 Mpx fotoaparátem, HDMI výstupem a celokovovým tělem velmi zajímavá.
Ovšem pamatujte na jednu věc - telefony jako je Galaxy S, Desire, N8, iPhone a podobné, mají kapacitní dotykový displej, což znamená, že ho nelze ovládat v rukavicích ani obyčejným stylusem, narozdíl od rezistivního displeje. Ten je o něco méně citlivý a zatím nepodporuje multitouch, ale lze ho ovládat čímkoliv.