za posledny rok som spravil na kompe 1 track.. nejak ma to prestalo bavit proste ... na ipod/iphone za nejake 2 mesiace 5 novych trackov.. napriek tomu ze je to prtave neskutocne ma to bavi a o to hlavne ide.. cez den kodim sedim za kompom nebavi ma potom este vecer zase sediet za kompom.. ale ked sa mi stane ze lahnem do postele, prevalujem sa a nemozem zaspat, zoberem iphone, zadrtim nejaku hru, alebo pustim nanostudio, hodinku sa pohram a spim ako babatko
ivo proste skus pochopit ze su ludia ktori maju uplne ine priority, zivotne hodnotny, nazor na vec ako ty.. pre teba je proste telefon telefon - sluzi na telefonovania a pripadne sms-kovanie, budik - co je samozrejme uplne v poriadku, vobec nic zle na tom nieje.... takto je to pre kopu ludi.. a tak isto pre kopu ludi - aj pre mna - je to mala prenosna konzola, pocitac do vrecka... tuto konzolu pouzivam aj ako organizer (kalendare, tasky, maily ked niesom pri kompe, skype, sync s google je dolezity pre mna velmi - pouzivam to denne), dalej hry - fakt ze casto sa stane ze neikde na nieco cakam, alebo lezim pred telkou zo zenou, ona kuka daco co ma nebavi, tak sa hram daco na mobile /po celom dni za kompom nemam chut este sediet za nim, chcem relaxovat, vyvalovat sa/ ... pre ma to ze to vie aj telefonovat je len pridruzena vec, ktora je fajn, ale zdaleka nie je taka dolezita...
proste v skratke - su 2 skupiny ludi - jedna hlada telefon ktrory pripadne vie par peci naviac, a druha maly prenosny pocitac co strcis do vrecka a ktory vie aj telefonovat (okrem ineho).. druha skupina to su cielovy zakaznici iphonu a inych top-hi-end smartphonov ... prva skupina (zrejme aj ty podla toho co tu pises), pre nich je proste lepsi klasicky telefon co nebezi na nejakom OS typu WM, Android alebo iOS, ale vec co je primarne urcena prave len na telefonovanie ...
dalsie debaty typu co je predrazene a co je zbytocne su onicom ... o pomere cena/vykon ma zmysel debatovat pokial sa bavis s niekym kto je cielova skupina daneho produktu.. ja nechapem ako niekto moze dat 150tis E za byt, ked za to moze mat slusny dom, su ludia co nechapu ako niekto moze dat tolko za dom ked za to moze mat paradny byt v centre mesta