mam z prvej ruky rozpravanie znamych ktori koli njeakmu chirurgickemu zakroku museli at decko na par dni do nemocnice .. zhodou okolnosti cele detske oddelenie chytilo rotavirus (ockovanie proti nemu je nepovinne takze ziadne decko okrem ich nebolo zaockovane) - takze rozpravali pekne story o tom co s par mesacnym deckom narobi rotavirus .. samozrejme jediny ich maly mal vyrazne mensiu reakciu, ostatne deti na tom boli peklo zle ..
bohuzial tak isto mame znamych ktore decko po ocovani MMR vakcinou skoncilo s lahkou formou autizmu ... prakticky zo dna na den ..
k ochrane ktoru ockovanie poskytuje .. ockovanie nieje 100% .. ucinnost vakcin je od 70% do 95% ... ako ktorej.. ale take osypky (vela ludi si mysli ze osypky su to iste co ovcie khiahne - no nie niesu, je to zasane vacsie svinsvo) bez ockovania su zle, uple bezna komplikacia byva encefalitida .. ak mumps dostane chapec v puberte, moze si to odniest neplodnostou (tusim ze v 60% pri neockovanych je komplikacia zapal semennikov) ..
my zatial maleho ockujeme.. a len dufam ze vsetko dopadne ok.. nemam gule na to neockovat vobec a ak by daco potom nahodou chytil, s fatalnymi nasledkami, bil by som si hlavu o mur do konca zivota.. takto alibisticky ak by mal daco z ockovania aspon si budem moct kupit 9mm gun a vystrielat par lekarov, kym ma chytia

co sa mi nepaci su multivakciny .. to je svinstvo .. jebat do 3 mesacneho dacka 6 ockovacich latok naraz.. to je cisty kalkul farmamafie lebo tym usetria obrovske mnozstvo nakladov ...
ale pausalne sa stavat proti ockovaniu je podla mna nerozumne .. treba ho inak nastavi.. ockovat neskuor .. dat dancu imunitnemu systemu decka nech sa sam nabootuje .. rozdelit ockovania na samostnatne .. atd .. kategoricky ho odmietat ako celok je rovnako mimo ako kategoricky pausalizovat akekolvek mozne rizika a ani sa nezaberat ich analyzou a hladanim ich prevencie (napriklad testami na alergicke reakcie na zlozky vakcin este pred tym nez sa vakcina poda)
bohuzial fanatizmus na oboch stranach tabora nic nikam neposunie a to mizivo male percento co o ockovani uvazuje rozumne a snazi sa hladat komprimis sa moze len kukat ako jeden fanatik sa hada s druhym

takze prinos tohoto threadu je nulovy .. uz davno sa mal zmazat ...