Vakcinacia deti - ano/nie ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
lavender

Re: Vakcinacia deti - ano/nie ?

Příspěvek od lavender »

@Ivo: ty ma poznas tak dobre aby si vedel ake mam skusenosti? ak nie, lames palicu ty. ja som napisal SVOJ nazor na zaklade skusenosti. to hadam mozem nie?
@dendy: mam pre teba riesenie - zrus tv. praktizujem to 12ty rok, druhy s dietatom a je to jedna z najlepsich veci co som vo svojom zivote spravil.

vasek

Příspěvek od vasek »

My děckám pouštíme pořady téměř výhradně z USB disku. Jednak mám kontrolu, co sledují a je to bez reklam. Doporučuji, pokud nechcete televizi úplně zrušit.

dendy

Příspěvek od dendy »

no sak ja mam uz cez 2 roky zrusene TV tiez :-) ale ty tiez nekupujes homeopatika ale rozculuje ta ze sa daju kupit v lekarni :-))

inak ja tiez moc neverim homeopatikam z lekarne, tam mozno aj z 80% suhlasim s tebou ze su to hluposti.. (s jedinou vinimkou - oscillococinum ci jak sa to vola - proste u mna 100% funguje je mi jedno ci to je placebo alebo co to je, proste funguje a to je hlavne - cisto zo zveavosti som skusal aj ine - proti kinetoze, proti bolesti hrdla - ale z tych nezabralo ani zamak ziadne) ..

ked uz nejaky vaznejsi problem radsej preferujem zajst za homeopatom odbornikom nez nakupovat tie genericke predrazene blbosti v lekarni ..

charonme

Příspěvek od charonme »

tam neide o porovnavanie homeopatie a savopicov, ani o obsah tychto (alebo aj inych) "alternativ", ale celkovo o samotnu ideu v jadre, o metodologiu a porozumenie kauzality v medicine - a tam maju savopici, homeopati aj antivaxeri jasny spolocny prienik

dendy

Příspěvek od dendy »

nie nemaju. bodka.

to ze ty vnimas nejaky prienik medzi blaznami co piju savo, co je vymysel nejakych podvocnikov, a medzi homeopatiou ktore existuje uz XXX rokov, pripadne tradicnou cinskou medicinou ktora existuje XXXX rokov, je len tvoj povrchny nahlad do problematiky..

to ze spolu savopicmi hadzes do 1 vreca vsetkyc ludi ktory v roznom rozsahu odmietaju ockovanie - niektori kompletne, niektori ciastkovo len niektore ockovania, niektori dokonca maju problem len s vakcinacnym kalendarom tak ako je nastaveny u nas a dalsi len poukazuju na chybajucu diskusiu a doslednu informovanost o rizikach ockovania ale nie su proti ockovaniu ako takemu - a vsetkyh ich s urcitym despektom hadzes pod nalepku 'antivaxeri' - to je len tvoja povrchnost ...

ked uz nic ine - jeden zasadny rozdiel medzi savopicmi a ludmi co doveruju homepatikam je v tom, ze tie sracky CDS MMS a podobne naozaj ojektivne sposobuju otravu organizmu a poskodzuju zdravie, kdezto komeopatika prinajhorosom, podla skeptikov, nerobia vobec nic, respektive ich ucinnost je na urovni placeba - takze funguje vlastne ako spustac medicinou zatial neznamych procesov ktore uhrnne oznacuje ako 'placebo' .. to je myslim rozdiel dost zasadny ...

ad placebo - toto mi pride velmi komicke, ako sa medicina stale ohana placebom a pritom vlastne vobec nechape mechanizmus jeho fungovania.. takze, na vyvratie funcnosti jednej veci, ktorej mechanizmus nechape, pouziva ako argument inu vec, ktorej mechanizmus nechape tiez :mrgreen:

charonme

Příspěvek od charonme »

vsetkyh ich s urcitym despektom hadzes pod nalepku 'antivaxeri'
tak to sme sa nepochopili, ja som nic take nepisal. Ani sa nevyjadrujem k obsahu tych jednotlivych skupin ludi ani neanalyzujem ci a ako je skodlivy cukor v homeopatikach alebo chlor v save, toto co som tu pisal sa tohto vobec netyka, ja som poukazoval na spolocnu metodologiu.

Cize ak niekto odmieta nejaku vakcinu z inych dovodov ako z dovodov tejto 'metodologie' o ktorej je mnou nalinkovany clanok, tak samozrejme nespadaju do toho "jedneho vreca"

rovnako aj v pripade homeopatik alebo hocicoho ineho - byliniek, akupunktury, proste hocico: ak na nieco konkretne existuju dostatocne studie, tak OK. Ak nie a namiesto toho sa ludia spoliehaju na anekdoticke pribehy, tak tie pripady spadaju pod kritiku tamtoho clanku, staci si ho precitat, on nie je o tom ze pit chlor je skodlive, on je o metodologii a o dokazovani a chapani zapricinovania

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Jak se tu nedávno mluvilo o požívání Sava, tak tohle je taky mazec... http://www.novinky.cz/domaci/375347-lid ... ovinu.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

dendy

Příspěvek od dendy »

jo pitie tohto svinstva to je fakt sialene.. bezdebaty..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže neblahá podstata homeopatie finálně odhalena (jak už se naznačovalo výše) :D

http://www.vojtechkodet.cz/svedectvi/ho ... ectvi.html

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Tak a teraz už budú všetci spokojní.. :mrgreen:

http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov ... ge_id=2535

lavender

Příspěvek od lavender »

tak sme dnes odmietli ockovaciu latku z dovodu vierovyznania. som zvedavy na ten cirkus co sa asi zacne ;) a to podotykam, ze dcera ma atopicky ekzem, co je kontraindikacia pri ockovani a chceli ju ockovat aj tak. maju to v pici, cele zdravie ti lekari. a samozrejme - bez zodpovednosti...

dendy

Příspěvek od dendy »

lavender: a ktoru ockovaciu latku ?

inak - v podstate ti nemaju co spravit.. maximalne ti mozu dat tu pokutu ale aj tu ti nemozu davat donekonecna ale len jednorazovo.. jo a este je tam trosku pravne vakuum v tom ze ak ta lekar nahlasi tej komisii a ti ta predvolaju tak mozes vytiahnut ze ako sa to mohli dozvediet lebo lekar je zaroven viazany zo zakona neposkytovat NIKOMU ziadne informacie bez suhlasu pacienta (alebo jeho zakonnych zastupcov - rodicov) - takze vec za ktoru na neho mozes normalne dat trestne oznamenie - ten zakon je tak sproste spraveny ze v podstate on ma pravo nahlasit len ze NIEKTO sa nedal ockovat ale nie KTO :-) je to haluz, malokto tak riesi lebo si nechce pohnevat lekara alebo vobec do toho investovat cas/energiu a v neposlednej rade peniaze, ale pravdepodobne by si to vyhral na sude...

a ak by ti nahodou nechceli decko zobrat do skolky/skoly - aj tam je zakon v podstate na tvojej strane.. dobre ale je poradit sa s pravnikom a nastudovst si par paragrafov aby si potom bol na pevnej pode ked na teba niekto vytiahne vseliake bububu bla bla bla

kazdooadne daj vediet o dalsich krokoch, som zvedavy :-)

lavender

Příspěvek od lavender »

@dendy: mmr :)
uvidim ako budem s casom a energiou na tom, ale viem ze je to tak ako pises a zakl myslienka je riesit to na sude.
teraz rozmyslam nad tym ako oddialit vakcinu co sa dava v troch mesiacoch pre dalsieho potomka :) prva mala reflux
takze jej to davali az ked mala cez pol roka.

Odpovědět