Problemy v Sonaru

Vše o programu Cakewalk SONAR
Sonarmusicman
Příspěvky: 129
Registrován: 20 bře 2012 18:15

Re: ovladače ASIO a jezdec latence

Příspěvek od Sonarmusicman » 21 bře 2012 11:58

vasek píše:TAP: zajímavý, já když nastavím v Sonaru typ driverů "ASIO", tak s tím posouvátkem nejde posouvat. V režimu WDM to jde (ale to nepoužívám, protože tam je větší minimální latence).
To že ti nejde s tím jezdcem latence posouvat u ovladačů a režimu ASIO, je úplně normální. Já mám nainstalovanou zvukovku s ASIO a v režimu ASIO se mi ukazuje miniaturní okénko (tabulka) s několika automaticky nastavenými hodnotami latence a mým úkolem je pouze to, abych vybral nejoptimálnější hodnotu, která nezpůsobuje problémy při nahrávání a přehrávání. Možná, že i ty máš k dispozici v režimu ASIO nějakou malou tabulku. Stačí zkusit tuto tabulku někde v SONARU najít a aktivovat a vybrat nejvhodnější latenci. U mne funguje i hodnota okolo 2 - 5 milisekund.

Sonarmusicman
Příspěvky: 129
Registrován: 20 bře 2012 18:15

Re: Sonar 7 power!

Příspěvek od Sonarmusicman » 21 bře 2012 12:31

somy píše:nevite nekdo kde se da stahnout kniha Sonar 7 power!? nemuzu to najit...
dik za odpovedi...
Na trhu je kniha k SONARU 5 (ta červená od ComputerPress) a dozvěděl jsem se že se dá použít až do SONARU 8. Já si ji koupil, ale zjistil jsem, že se vůbec nehodí na verzi X1, kterou mám já. Například jsem zjistil, že klávesové zkratky, které jsou v ní popisované, na mém X1 nefungují. Maximálně asi tak jen "R" pro RECORD a "Space" pro pauzu při nahrávání a nebo jeho ukončení.

nejbob
Příspěvky: 15
Registrován: 03 kvě 2011 13:47

Re: Sonar 7 power!

Příspěvek od nejbob » 21 bře 2012 13:10

S tou latencí a nepřístupným jezdcem jsem si teď užil i já. Třeba to někomu k něčemu bude. Přeinstalovával jsem počítač a nainstaloval nejnovější drivery k zvukovce (Focusrite Safire 24). No a audio šlo v pohodě s malou latencí, ale uživatelské rozhraní Sonaru ale velmi špatně reagovalo. Když třeba jsem kliknul na tlačítko Record, tak se cca 3 sekundy nic nedělo a pak se to teprve přepnulo. Nebo tlačítko Play - pár sekund nic se nedělo a pak se to rozeběhlo a normálně to hrálo. Takto s tím nešlo pracovat a vypadalo to jako kdyby něco Sonar hledal a nemohl to najít. Když jsem připojil kytaru, tak byla latence "obvykle malá". Po dlouhém zkoumání a čtení diskusí na webech výrobců jsem nenovější ovladač zvukovky odinstaloval a nainstaloval předchozí, ten co jsem tam měl dříve a vše lítá jak má. Možná, že to souviselo ještě s ovladačem firewire rozhraní, možná jsem měl před reinstalací jiný. Jsem ale rád, že to funguje jak má a další výzkum nechám napříště až (jestli) bude potřeba :)

Odpovědět