Problemy v Sonaru

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Problemy v Sonaru

Příspěvek od Cyril » 23 srp 2007 10:11

Do tohoto tematu pisme nase problemy v Sonaru a jejich reseni.

Zacnu.

Mam problem s latenci v Sonaru 6.2, vsude mi to funguje v pohode tak, ze nahravam kytaru a okamzite se slysim, jen v Sonaru to ma takovy zpozdeni, ze je dost nemozny neco nahrat s metronomem... mam kartu esi esp1010 a pouzivam jeji asio ovladace... V panelu audio options se po kliknuti na tlacitko ovladace asio nic nestane... Dekuji za rady, uz jsem zkousel vsechno co me napadlo...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 23 srp 2007 11:03

Jak jsem už Cyrilovi psal, tak nevím, co s tím. Zato mám další problémy:
- Někdy se to nějak kousne, že v Track view po kliknutí na stopu se nezobrazí daná stopa v track inspectoru (zůstává pořád ta předchozí). Jinak všechno funguje normálně. Po uložení projektu a restartu Sonaru problém přetrvává
- Někdy strašně dlouho trvá vytváření peak file - po ukončení nahrávání. Strašně to zdržuje, protože se Sonar celej kousne a dokud se "neobjeví wave", tak se nedá nic dělat.

Jinak je Sonar skvělej, tohle jsou jediný problémy, co s ním mám :-)

somy
Příspěvky: 4
Registrován: 12 bře 2008 21:11

novice

Příspěvek od somy » 12 bře 2008 21:17

Zdravim profiky...ja profik zatim nejsem a tak bych potřeboval trochu poradit...v Sonaru se teprve rozkoukávám ale už mám první problém...a totiž že nehraje :) zní to trochu divně možná špatný nastavení nebo problém se zvukovkou co já vim ale každopádně když chci přehrát obyčejnej track tak po zvuku ani pamaátky...budu vděčný za každou radu.....
DÍKY předem

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 bře 2008 21:21

somy: cau somy, sem Matejuv bracha :) Musis nam toho sdelit trochu vic, napr. co mas za zvukovku, verzi Sonaru, a jaky mas nastaveny ovladace, mrkni se tu po pojmu ASIO... pripadne posli screenshoty nastaveni... no nevybral sis do zacatku zrovna lehkej program, na druhou stranu, kdyz se ho naucis, uz u nej muzes zustat nafurt... umi toho mraky.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

somy
Příspěvky: 4
Registrován: 12 bře 2008 21:11

Příspěvek od somy » 12 bře 2008 21:43

zvukovka SoundMAX HD Audio...vubec nevim esli je dobra spatna nebo do šrotu...nastaveni ovladace zatim nevim kde najdu...kouknu na to ASIO...mam Sonar 7 ale rozhodne se nebranim necemu jednodussimu esli mas nakej navrh...dikes za odpoved

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 bře 2008 22:49

somy: co chces vlastne delat? Podle toho se pak daj radit programy a vybaveni... je toho spousty...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 13 bře 2008 12:33

no ja mam tiez problem, ked uz je tu ta tema... ked chcem pocas jazdy spravit patch change v event liste, tak to nefunguje s reaktorom. normalne mam reaktor ako VSTi, mam v nom otvorene nejake ensemble, v tom mam porobene a ulozene nejake zvuky. ked chcem spravit patch change, aj tam tie zvuky z ensemble vidim, ale neprepnu sa. ine syntaky mi v Sonare funguju, len ten reaktor nie.

somy
Příspěvky: 4
Registrován: 12 bře 2008 21:11

Příspěvek od somy » 13 bře 2008 20:40

Cyril: Dikes za odpoved...
co se tyce tech midi kontroleru tak ktery bys treba doporucoval? kolik by mely mit klaves a tak...koukal sem teba sem
http://kytary.cz/edirol-pcr-m50-midi-kontroler/92240/
dá se z toho neco vybrat? nemam paru jaka znacka je dobra ani jak by mely bejt drahy...a nevim kolik do nich ma cenu investovat takle na zacatku...a jinak klasicky klavesy nejsou na tohle vhodny?
na ty pluginy kouknu ale ted mam spis problem aby mi ten sonar fungoval...nevis cim by mohlo bejt ze nehraje?
dik...
tomas

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 bře 2008 09:11

somy: budes muset zacit pouzivat funkci search, vsechny tvoje problemy se tu resily milionkrat, o midi kontrolerech je tu tisic diskuzi (predpokladam, ze jako klavirista budes dost narocnej, budes chtit kladivkovou mechaniku atd.), tak hledej a cti a cti a cti a ptej se, az kdyz fakt nebudes vedet. Pak radi poradime... A zakladej novy thready, resp. pis svoje dotazy tam, kam se podle nadpisu tematu hodej, prosim. Dej si praci a udelej screenshoty audio settings v Sonaru, mrknem na to.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 bře 2008 10:00

Mistni Search moc dobre nefunguje. Lepsi je nacist v Exploreru Google a tam zadat napr. : "Electrozone.cz master keyboard". Najdes tak spis, temata, ktera te zajimaji.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 14 bře 2008 11:29

fova: on ten search stačí umět používat a najde vždy lepší výsledky než google

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 bře 2008 11:31

Tak porad jak.


somy
Příspěvky: 4
Registrován: 12 bře 2008 21:11

Sonar 7 power!

Příspěvek od somy » 16 bře 2008 17:17

nevite nekdo kde se da stahnout kniha Sonar 7 power!? nemuzu to najit...
dik za odpovedi...

Lukawa
Příspěvky: 1
Registrován: 20 bře 2008 13:32

Příspěvek od Lukawa » 20 bře 2008 14:00

Používám Sonar 6. Když zapnu record na tracku tak se signál zesílí a přebudí. Volume tracku nemá vliv na hlasitost nahrávání. Jde to nějak nastavit?

Odpovědět