SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 19:41

Dal som do SONARU prazdnu stopu. Pustil som REC, na nastroji som nadstavil Klavir zahral som jeden ton, Potom som nadstavil Strings zahral som jeden ton, potom som nadstavil Trumpetu, tiez jeden ton, kakoniec gitaru a zasa ton, na obrazku je vidno medzi notami take ciarky, to su tie cervene sysEx zapisy v Event Liste, ked to zapnem hra mi to stale jednym tonom, nechapem kde je zrada... tie cervene zapisy sa nadstavili ked som prepol nastroj v klavese... :evil:
Přílohy
rec.jpg
rec.jpg (66.81 KiB) Zobrazeno 385 x
KORG PA3x PRO

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 15 pro 2010 20:12

A nemáš někde v Sonaru zapnutý filtr aby SysEx neposílal ?
Sonar jsem viděl někdy před 10 lety naposledy takže neporadím.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 20:14

jackies píše:A nemáš někde v Sonaru zapnutý filtr aby SysEx neposílal ?
Sonar jsem viděl někdy před 10 lety naposledy takže neporadím.
ja skor potrebujem aby ich prijimal... v nastroji je vsetko kde ej syxEs zapnute ;) musim ten sonar este raz prelustrovat...
KORG PA3x PRO

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 15 pro 2010 20:30

Ale vždyť ti je přijímá.

Prolustruj si raději pořádně ten dump z kláves a potom aby ti ten dump Sonar také posílal zpátky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 15 pro 2010 21:30

No bud to sonar nevysiela, alebo skorej to tyros filtruje.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 21:42

Pytkin píše:No bud to sonar nevysiela, alebo skorej to tyros filtruje.
ja by som povedal skor ze Tyros to nedokaze vysielat do midi... lebo ked porovnam Event List v Midi vytvorenom priamov nastroji tak tie sysex data maju uplne iny rozmer nez tie co vysiela nastroj do midi... takze tu je asi problem...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 15 pro 2010 22:05

Sak otvor manual k tyrosu. Tam mas popisane sysexy. A pozri co v tom sysexe vlastne je.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od hubert » 15 pro 2010 22:48

Ved je to jasne, pokial Tyros pri prepnuti zvuku vyslal hentie sysexy tak su to sysexy prepnutia zvuku...neviem co tu riesite....Tyros ich vyslal, Sonar ich prijal a zapisal.....a ked mas spravne nastaveny MIDI OUT zo SOnaru do Tyrosu tak ich aj posle.....teraz uz len ci ich Tyros prijme...lebo tam moze byt zapnuty filter....to je cele....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2010 01:11

hugo : jo sak som pisal ze moze byt zapnuty filter .. on tvrdi ze neni :)

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 16 pro 2010 01:19

Takhle se ale asi před nahráváním na Tyrosu umačká , než si tímto způsobem nahraje a nastaví kanály a zvuky v Sonaru jaké potřebuje.
Musí tam být (na Tyrosu) prostě možnost "pošli tohle KOMPLETNÍ nastavení songu, banky ...do kompu". To ať mi nikdo neříká.
Teprve potom řešit, zdali to Sonar zpátky posílá a Tyros přijímá.

A jestli to neumí, tak je to haluz.
I když na druhou stranu k čemu by to měl umět.
Ten to k životu a k použití na které je stavěný nepotřebuje :wink:

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 16 pro 2010 07:19

On to skor neposiela, ked si pozriete EVENT list songu ktory je nahravany v nastroji tak udalosti okolo sysEx maju ovela vacsi rozmer ako u songu nahravanom priamo do Sonaru. V Event liste midi songu nahravanom priamo v tyrose je vidiet dokonca aj nazov zmeneneho nastroja a je tam cca 7-10 sysex-ovych riadkov, kdezto ked nahravam priamo do Sonaru a zmenim nastroj tak do Event Listu sa zapise len jeden cerveny riadok, nejake data sysex ale ako by neboli kompletne, takze myslim ze tyros toto vyslat nevie nakomplet.

Co sa tyka prijimania dat tak tyros ich prijima v poriadku, ked v SONARe nadstavim na nejakom kanale rucne nastroj tak tyros ho aj tak prehra, sice nezmeni na displeji nastroja priamo ten nastroj ale zvuk znie tak ako chcem, ako je nadstaveny v Sonare, tzn. tyros sluzi iba ako zvukovy modul.
KORG PA3x PRO

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od hubert » 16 pro 2010 16:32

No neviem o ktory Tyros ide, mal som moznost robit chvilu s Tyros 2....spracovaval som zopar skladieb na nom vyrobenych......a viem ze nejake MIDI anomalie tam boli.....ale ja som to komplet osadzal zvukmi z VSTi takze tento problem som neriesil.....a teda neviem ci je tam sysex dump na song nastavenie. Nic menej furt tvrdim ze ak nieco vidis v Sonare, tak to znamena jednoznacne ze Tyros sysex vysiela.....nepoznam totiz ziaden mod kde by nastroj vyslal len ciastocne a teda nefunkcne sysex data....bud ich vysle alebo nie...a rovnako aj Sonar....ak ma zapnuty sysex filter , tak neprijme nic.....ked nema tak prijme vsetko co po MIDI pride....nic medzi tym neexistuje.

A este jedna poznamka.....Sysex informacia o zmene zvuku t.j. banky a cisla programu vobec nemusi byt velka!

Ta by bola velka len vtedy keby islo o dump vsetkych parametrov zvoleneho zvuku....takze kompletny vypis z edit bufru ako to maju napr. Alesis nastroje alebo Roland....co je dobre na to ze pre potreby songu sa specialne editovane zvuky nemusia ukladat do nastroja ale sa vyhraju na zaciatok songu....vtedy je tam istota ze nastroj bude prehravat song spravne bez ohladu na to aka momentalna USER banka je v nastroji ulozena. Ale to len tak na okraj.

Taketo sysex data su urcite podstatne objemnejsie. Ale to by nemal byt tvoj pripad....tam sa naozaj vysle len info o banke a cisle programu a max este VOL, PAN a FX .....to nie je vela dat.
Takze podla mna to co vyslal Tyros je kompletne......len na tie data z nejakeho dovodu spatne nereaguje.....ale to uz sa opakujem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2010 19:01

tie sysexy vyzeraju ako dake XG commandy .. 02 je nastavenie efektu : http://www.studio4all.de/htmle/frameset090.html

03 som tam nenasiel ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 16 pro 2010 19:08

ale ked sa pozrete na tie sysEx ktore su nahrane pri nahravani songu priamo v nastroji, tak je tam ovela viac dat ako v tych nahravanych v Sonare,
Obrázek

akoby tyros nedokazal vyslat zmeny banky nastrojov co mi je divne, pozeral som to este raz, vsade mam vsetko pozapinane ziadny filter som zapnuty nenasiel... tyros to asi nedokaze, skoda ze ho tu nikto nema ze by to odskusal...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2010 19:15

to co si sem dal ale nie su sysexy ..

Odpovědět