SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 16 pro 2010 19:25

Pytkin píše:to co si sem dal ale nie su sysexy ..
tie oranzove "CONTROL" nie su sysEx? tak potom ich tyros nedokaze poslat tak ako chcem, hento je informacia z Tyrosu ohladom zmeny nastroja, je tam dokonca a jeho nazov. Neviem co to je za format spravy... ale Sonar to pozna, ked ten song nahrany na tyrose dam do sonaru tak sonar rozozna tie data a zmeni ten nastroj... Zaver je asi taky ze TYROS to co chcem nedokaze...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2010 19:28

nie .. to su Control Changes ..

ked ti to sonar nenahrava tak su 2 moznosti .. TYROS to nevysiela .. cize skontrolovat natavenie TYROSu , co ma vysielat .. alebo druha moznost je , ze to SONAR filtruje .. cize skontrolovat nastavenie sonaru , co ma nahravat ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 16 pro 2010 19:37

Pozeram do sonaru, a nic okrem tohto okna som tam nenasiel, netvrdim ze nie som slepy ale pozeral som to asi sto krat jedine nadstavenia sysEx su tu, a takto ich mam nadstavene:
Přílohy
Clip.jpg
Clip.jpg (49.99 KiB) Zobrazeno 459 x
KORG PA3x PRO

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 16 pro 2010 19:38

btw : kdysi dávno, jsem si udělal pomocí sysex zpráv své animované logo, které se objevovalo na displayi ( yamaha tg300 ) před přehráním.
To byla piplačka :)
Jsem to musel nejdříve krok po kroku rozkreslit na čtverečkovaný papír (každý frame zvlášť) a pixel po pixelu naprogramovat do sysex.
Bylo to tenkrát tuším asi 50 "obrazovek" :)
Pěkné časy a hlavně čas na blbnutí.

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 16 pro 2010 20:04

Což mi připomíná, že ke každému zařízení by měl být mimo návodu také přiložený Midi list a SysEx list.
Tam bys měl najít vše na co tyros reaguje a jak, a co umí posílat.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od hubert » 16 pro 2010 20:14

na troch strankach sa tu toci o sysexoch a pritom ide CC.......takze tie Tyros vyslal a su v poriadku......je zaujimave ze na ne nereaguje.....ak mas v sonare nadefinovany spravny MIDI OUT, tak uz potom zostava naozaj prekutrat Tyros.....a pozapinat vsetko na strane prijmu co sa len da.....

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 16 pro 2010 20:31

ach jo, já to vzdávám :roll:

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od hubert » 16 pro 2010 20:33

Jackies nevzdavaj to.....ktovie co sa este dozvieme na 12tej strane.....vydrz.....pokial clovek nerozozna sysex od CC...tak MIDI implementacia a zoznam sysexov mu budu asi na dve veci....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2010 21:18

Hubert: ja som to pochopil, ze to tyros nevysiela. To su tie prve obrazovky, kde su sysexy. To druhe, kde su CCcka, to importoval z tyros sekvenceru aby ukazal, co tyros nahraje.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 16 pro 2010 21:19

hubert píše:Jackies nevzdavaj to.....ktovie co sa este dozvieme na 12tej strane.....vydrz.....pokial clovek nerozozna sysex od CC...tak MIDI implementacia a zoznam sysexov mu budu asi na dve veci....
kazdy vie nieco ine, mozno som dobry v niecom inom :) toto chce cas, snad to najdem, skor ako na 12tej strane :shock:,

- zoznam sysexov v manuale tyrosa nieje...
Naposledy upravil(a) alcoTN dne 16 pro 2010 21:23, celkem upraveno 1 x.
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 16 pro 2010 21:20

Pytkin píše:Hubert: ja som to pochopil, ze to tyros nevysiela. To su tie prve obrazovky, kde su sysexy. To druhe, kde su CCcka, to importoval z tyros sekvenceru aby ukazal, co tyros nahraje.

presne tak ako pises, tak som to urobil...
KORG PA3x PRO

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 16 pro 2010 21:31

Takže udělej pokus. Nastav si zvuky atd .....

Zmáčkni na Tyrosu "memory", vyber grupy na zálohu .....regist bank ...
Pak tam máš možnost uložit.

NEŽ zmáčkneš SAVE, udělej si prázdnou midi stopu v Sonaru a a dej record, pak zmáčkni teprve SAVE na Tyrosu.
Je možné, že to nastavení v tu chvilku pošle Tyros i po midi do Sonaru v SysEX datech.

Za pokus to stojí.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od hubert » 16 pro 2010 21:31

vsak ved na druhej strane je podla obrazkov jasne ze sonar sysex prijal.....chalan dalej pise ze ich prijal ale neraguje na ne.....ved to je jasne....co ma akoze sonar robit ked prijme syse urceny pre tyros???? proste ho prijme a potom ho vysle ked spusti prehravanie......to ze na ne tyros nereaguje je problem.....takze uz sa okolo toho nemotajme.....pokial nevie najst vtyrose dump nastavenia songu......alebo tam nie je.....co tiez nie je vylucene....tak treba sa snazit rozpochodovat aspon riadenie tyrosu pomocou CC..nic ine ma nenapada....

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 16 pro 2010 21:40

Zapol som si sysEx monitor, mam ataky externy program, a sledoval som ake data tyros odosiela, povely ako Pitch, Modul.. Note vsetko islo
ale ked som zmenil nastroj tak to tyros neodoslal... pri zmene banky nastroja klaviatury tyros po Midi nevyslal ziadny signal... takze asi tu je problem... Nastroj to nedokaze..
KORG PA3x PRO

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od hubert » 16 pro 2010 21:45

Ale ved na druhej strane si pisal ze tie sysexy co sa ukazali v sonare zodpovedaju momentu ked si prepol zvuk.....takze nieco vtedy posle....a pochybujem ze vsetko okrem zmeny programu.....ked sa to posiela v momente zmeny programu.....to ze si nasadil na Tyros sysex monitor je super.....ale pokial nevies ako nastartovat vyslanie pozadovaneho sysexu...t.j. nastavenie jedneho alebo viacerych stop tyrosu.....tak to este stale neznamena ze to Tyros nevie.....pozri manual a pohladaj dump alebo transmit ....vsetko co sa tam pise...tak ako radil jackies....

Bez toho sa daju robit len tazko nejake normalne uzavery....

Odpovědět