SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 14 pro 2010 23:12

Zdravim,

Neviete mi niekto poradit ci je mozne nejakym sposobom dosiahnut nasledovne: v programe SONAR si otvorim novy projekt, kam nahadzem napr. 16 prazdnych nenadstavenych midi stop. Dalej nadstavim kazdej stope prislusny kanal, teda 1-16. Na nástroji zahram nejaku skladbu napr, za pomoci doprovodu, Nastroj tuto hru posiela po 1-16 kanaloch napr.: prava ruka CH1, bicie CH9, basa CH11 proste na nastroji si nadstavim co chcem ako to ma posielat. Na software SONAR dam REC na vsetky kanaly tzn ktory kanal dostane signal ten sa nahra - A TERAZ OTAZKA: ked spatne prehram to co som nahral tak samozrejme banky nastrojov su nejake defaultne napr klavir, a mna zaujima ci nieje mozne z nastroja poslat nejakym sposobom taky povel, aby ponadstavovalo automaticky na tych kanaloch nastroje ake su vybrane klavesom? Inak ich musim na kazdy kanal vzdy pracne dohadzovat. CHcel by som aby sa nastroje nadstavili na take nastroje ake su aktualne vysielane na prislusnom kanaly z klavesu.

Dakujem, snad som to moc nedomotal... :shock:
KORG PA3x PRO

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 14 pro 2010 23:45

Vysypat nastavení banky z nástroje jako midi SysEx dump si můžeš ?
Pokud ano, dáš to při přehrávání před před první tóny a mělo by to být.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 13:17

jackies píše:Vysypat nastavení banky z nástroje jako midi SysEx dump si můžeš ?
Pokud ano, dáš to při přehrávání před před první tóny a mělo by to být.
neviem ako by som to urobil, mozno to ide ale neviem ako to spravit. co znamena vysypat? ulozit na disketu? alebo to poslat cez MIDI?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 15 pro 2010 13:37

sysex ide cez midi .. RTFM ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 13:42

Pytkin píše:sysex ide cez midi .. RTFM ..
a nevies ako by som to do sonaru poslal? lebo midi data ako noty sa mi nahraju, ale nadstavenia danych nastrojov na stopy v SONAR nie, takze poslat by to tam malo ist...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 15 pro 2010 13:45

v menu tyrosa mas dake SYSEX dump ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 13:49

Pytkin píše:v menu tyrosa mas dake SYSEX dump ..
nie, to som tam nenasiel, pozeram aj manual ale taka fráza sa tam nenachádza... :(
http://www.arrangerworkstation.com/manuals/TYROS-M.pdf
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 15 pro 2010 15:38

este som sa nestretol s nastrojom , ktory by nedumpoval pamat ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od hubert » 15 pro 2010 16:22

Ak Tyros nema dump na nastavenie songu, tak zial nemas inu moznost len vycitat cisla bank a zvukov z tyrosu a tieto manualne dosadit na jednotlive MIDI kanaly v skladbe co si nahral do sonaru.

BTW ked ides nahravat 16 kanalov MIDI nemusis vobec otvarat 16 MIDI stop......proste to nahras do jednej...kde sa kazda MIDI informacia nahra so svojim originalnym MIDI kanalom.....tuto stopu das potom rozlozit na viacere stopy podla MIDI kanalov a hotovo.

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 15 pro 2010 17:12

Také moc nevěřím, že takovou funkci nemá.

Nicméně, pokud ne, tak malinké zjednodušení je, udělat si MIDI projekt s celým hrubým přednastavením (SysEx GM reset, prch, bank, kontrolery, kanály, ...) a vždy si ho před nahráváním čistý otevřít.
Těch pár zvuků si už změníš snadno. Není to nic moc, ale alespoň nějaké zjednodušení.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 18:40

Nasiel som v menu MIDI nastroja:

• SYS/X
Hodnota „Tx“ zapína a vypína MIDI-prenos systémových exkluzívnych MIDI-hlásení.
Hodnota „Rx“ zapína a vypína MIDI-príjem a interpretáciu exkluzívnych systémových MIDI
hlásení generovaných z externých zariadení.
• CHORD SYS/EX
Hodnota „Tx“ zapína a vypína MIDI-prenos dát vzťahujúcich sa na akordy (rozpoznávanie
akordov/základného tónu a typ akordu).
Hodnota „Rx“ zapína a vypína MIDI-príjem a interpretáciu MIDI-dát vzťahujúcich sa na akordy
generované z externých zariadení.

vsetko je v polohach ON, tzn. ze nástroj data vysiela ale SONAR s nimi asi nenarába správne... :roll:
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 19:02

Ďalší postreh mám v tom, ze ked som si otvoril v SONAR, Event list tak tam vidim ze nastroj data vysiela ale ako by ho SONAR nedokazal definovat... tam kde je cerveny text som zmenil banku nastroja v klavese, SONAR to zaregistroval ale nazareagoval na to... :shock:
Přílohy
sysEx.jpg
sysEx.jpg (55.18 KiB) Zobrazeno 1099 x
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od Pytkin » 15 pro 2010 19:16

no ved F0 ... F7 je prave ten sysex .. to je v poriadku ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od alcoTN » 15 pro 2010 19:24

Pytkin píše:no ved F0 ... F7 je prave ten sysex .. to je v poriadku ..
ked nahram song na nastroji a potom ho cely prehram do SONARU tak sa tie nastroje nadstavia... TZN ze v MIDI songu tie data sysex su, ale ked to chcem z nastroja online poslat do sonaru tak to nejde. Rozmyslam ze ked dam REC a poslem data ci sa nezapisu vtedy...

Uz som to odskusal: zapisu sa, ale sonar ich neberie do uvahy, este som zistil ze ked som nahral SONG na klavese a zmenil som banku nastroja tak do eventu mi zapisalo ovela viac informacii ako je na obrazku. A ked ich zmenim online pri nahravani do SONARU tak tam je len jeden riadok cerveny.. takze pravdepodobne klaves nevysle tie data plnohodnotne kedze pri porovnani sys z midi nahraneho v nastroji a priano do SONARU su v zapise EVENT Listu znacne rozdiely...
Přílohy
sys.jpg
sys.jpg (110.68 KiB) Zobrazeno 1095 x
KORG PA3x PRO

jackies

Re: SONAR vs Yamaha Tyros, midi povely...

Příspěvek od jackies » 15 pro 2010 19:31

alcoTN píše:Rozmyslam ze ked dam REC a poslem data ci sa nezapisu vtedy...
Dej v sonaru rec, a pošli si to nastavení, možná to nebude napsáno jako dump, ale nějak podobně (transmit ...)
Věřím, že to tam někde bude.

Odpovědět