FL studio 9 je venku!

Trackery, Reason, FL Studio...
kexik

Re: FL studio 9 je venku!

Příspěvek od kexik »

novy vst wrapper ma pomerne namakane nove rozhranie pre nastavenie vsetkeho... paradne
par dobrych vychytavok pre zive hranie
a spotreba cpu je na identickom projekte 60-70% starej 8.1 !!!

mindwarp.cz

Příspěvek od mindwarp.cz »

no, to vypada fajn...nicmene pro me to nejsou ty revolucni zmeny, na ktere cekam...tak devitka v Pixelu nebude, bude tam osmicka a jen letmo...beztak jsem cekal, ze to FL Studio 9 takhle dopadne, ze to bude "jen" dotazena 8.5 beta...pro me zmeny nic moc...

delay

Příspěvek od delay »

kexik píše:delay: FL ma predsa loop recording... oznacis si v playliste loop, oznacis si vstup(y) z ktorych nahravas, napises nazov suboru a spustis rec... loop sa ti hra donekonecna a ty donekonecna jamujes a wavy o dlzke loopu sa ti ukladaju ako povodny_nazov2, povodny_nazov3, atd atd... vsetky sa ti pridavaju do projektu ale su zamutovane... nakoniec si ich len poprehravas a povyberas tie dobre alebo ich prestrihas...
Díky Kexiku. Vím o tom, myslím, že jsi mi už kdysi radil, je to dobrá věc, když se nahrává jedna stopa, třeba vokál atd., ale na více nástrojů to není... Jsem bohužel zvyklej na Cubase/Nuendo resp. na tři tlačítka transport baru mého kontroleru, který prostě v FL takhle nefungujou... nicméně určité aranže se mi možná lépe a rychleji tvoří v FL.

kexik

Příspěvek od kexik »

delay: je mi jasne ze je to hlavne produkcny sw a nie hdr ale paradoxne ja mam tento sposob radsej. odstranuje v mojom pripade velmi ucinne red light syndrom. a umoznuje ovela lahsie nahravat sameho seba kedze nemusis hrat aj ovladat transport sucasne

all: zistil som ze mnohe pluginy ktore v 8icke divne praskali (genesis) alebo sa dlho natahovali (bootsy), funguju perfektne... jednoznacne vsetkym osmickarom odporucam upgrade. kedze je zadarmo, neberiem ani argument ze nova verzia vela neprinasa :)
ale ten sysex...

delay

Příspěvek od delay »

Vyzkousim "sfz", myslím, že s ním sem měl problém při 2 a více instancích, že to chytalo šílenej feedback a kouslo se CPU...

kexik

Příspěvek od kexik »

sfz sa kurvi dalej...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

je to nádhera, pohled do task manageru ukazuje, že obě jádra mám konečně rovnocenně vytížená...

offtopic: Možná jsem to psal i někde na ezone - psal jsem to i na ofic. imageline fórech a Gol na mě čuměl jak na magora :) -> Když jsem postavil tenhle komp, nataktoval a nainstaloval systém, zkusil jsem do FL (tuším tehdy verze 7) nacpat tolik synthů a efektů, kolik CPU utáhne.. bylo to vskutku impozantní... o pár dnů (týdnů? už nevím) později jsem zkusil ten projekt znovu naloadovat a aby se vůbec rozběhl, musel jsem skoro 2/3 synthů a efektů vypnout! Přitom počítač si v benchmarcích vedl stále stejně.. Už nepomohl ani reinstal windowsů... FL 9 ten projekt skoro rozběhne - teď na to koukám, žádný synťáky, ale asi 25 jednoduchejch samplů, poslanejch do 25 kanálů mixéru a na každym docela náročná efektace (simulace kytarových aparátů, reverby, delaye..) -> V FL 9 mi stačí vypnout jeden sampl (čímž se automaticky vypnou efekty v mixéru, samozřejmě) a už ten projekt utáhne (95% CPU) ... Dodnes je mi ale naprostou záhadou, jak mohla dřív tenhle projekt utáhnout nějaká FL7 bez podpory multithreadingu efektů..

Ostatní nastavení FL jsem kontroloval milionkrát, drivery karty byly tehdy nastavené úplně stejně (sample rate, latence..).. zkrátka NIKDY jsem nepřišel na to, co se stalo, ale moje FL Studio přišlo o 60% svého výkonu v pár dnech... (u jiného softu - her apod.- se žádná znatelná změna neudála)

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

... jednoznacne vsetkym osmickarom odporucam upgrade. kedze je zadarmo, neberiem ani argument ze nova verzia vela neprinasa :)
ale ten sysex...[/quote]

zdravim, chcem sa len spytat ako prebehne ten upgrade, mam kupovanu box verziu FL8 XXL teda okrem maximusu a zopar synthov je uplne nabuchana a mam kupeny aj lifetime upgrade, ale trosku sa nerozumiem tomu upgradu - mam si postahovat zo svojho acountu akoze vsetky dema a registrovat ich alebo staci si stiahnut len FL studio a vsetky pluginy mi zostanu platne? to sa mi prave nezda lebo upgrady dostali aj niektore pluginy ( flangus... / dik za info

kexik

Příspěvek od kexik »

extra syntaky maju registraciu v samostatnom kluci v registroch. cize imo staci upgradnut samotny FL. upgrade dostali len pluginy ktore dostanes zadarmo v ramci FL, tie co sa kupuju zvlast, nie. A ak ano, na ne sa NEVZTAHUJE lifetime upgrade

smrdim

Příspěvek od smrdim »

Chtěl bych se zeptat , když chci recordovat co mam udělat. Chyba je v tom,že dam record a nahraje se mi jenom jeden pattern a ten hraje do půlky pak je ticho, export souboru pak má 8 sekund. Nevím zda (např. snare) mam potom v piano rollu překopírovat např 100x a pak to nahrat (copy, sem stejne nikde nenašel) omlouvam se za můj hodne jednoduchý dotaz:D mam to pouhé 3-4 dny a zrovna se orientuji. Ještě bych se chtěl zeptat, když mi neco hraje tak mi to začíná občas šumet a hodne nekvalitne cvrnkat atd atd, není to ani bednami ničím, používám kvalitní sluchatka, je to programově, nevím zda nastavením nebo počítačem, díky za radu. Smrdim

kexik

Příspěvek od kexik »

smrdim píše:Nevím zda (např. snare) mam potom v piano rollu překopírovat např 100x a pak to nahrat (copy, sem stejne nikde nenašel) radu. Smrdim
nie, mas sa prepnut do song modu (dve "ledky" vedla tlacitok play/stop) a vsetky patterny ktore si vytvoril, naaranzovat do playlistu. alebo nabehni do master inzertu, klikni na posledny volny slot a stac shift-E, ci sa ti vlozi do projektu edison zaarmovany na hlavny play-stop a po spusteni projektu zacne v realnom case nahravat vsetko co ide na bedne. tento sposob je ale menej zvukovo kvalitny
smrdim píše:Ještě bych se chtěl zeptat, když mi neco hraje tak mi to začíná občas šumet a hodne nekvalitne cvrnkat atd atd, není to ani bednami ničím, používám kvalitní sluchatka, je to programově, nevím zda nastavením nebo počítačem, díky za radu. Smrdim
potrebujes v audio settings vybrat ASIO ovladac (bud nativny ak mas zvukovu kartu co podporuje ASIO, alebo ASIO4All ktory nainstalujes spolu s fruity studiom a ktory emuluje ASIO mod na hocakej zvukovke) a nastavit mu velkost bufferu tak aby bol co najmensi ale aby sucasne nebol pocut praskot. dalsie triky s tym suvisiace najdes v manuali FL, jeho citaniu sa NEVYHNES. pisat to sem vsetko nebudem

listonos

Příspěvek od listonos »

mindwarp.cz píše:kexik: jasne no, tak to moc nepokrocili kluci...ja nevim, myslis, ze mam od verze 10 cekat konecne 64-bit aplikaci? ja na to cekam jako na smilovani...
Podla Wiki je Fruity pisane v Delphi a tam je zatial 64bit verzia v nedohladne. Sice Delphi nedavno kupili nejaky juhoamericania a vyzera ze maju v plane investovat do vyvoja (proti tym rokom dozadu to vyzera nadejne), akurat ze priorita je momentalne pre nich Mac OSX. Takze 64bit FL Studio by som necakal skor ako o take 2-3 roky.

smrdim

Příspěvek od smrdim »

fot kexik: ja se tomu vyhnout nechci ,ale spíš jsem žádný manual či navod nikde na internetu nenašel, jinak bych to četl, tohle byla poslední varianta řešení. Jinak díky za první odpoved, nejak sem na to klikl pravym tlačítkem a playlist se mi otevřel,ještě se v tom doufam naučím,protože se mi to zda hodne nepřehledné dělal jsem předtím v reasonu 4 a ten se mi zda jednodušší. Jinak nastavil jsem asio4all a zvuk mi nejede, i když jsem zkoušel jakykoliv buffering.

kexik

Příspěvek od kexik »

manual mas predsa rovno v programe... je sice po anglicky ale velmi jednoducho napisany a s obrazkami. asio4all treba najskor nakonfigurovat, cize otvorit asio panel, tam vybrat zo zoznamu prislusnu zvukovu kartu, atd. bohuzial niektore karty proste nepodporuje. pri praci s audio programami sa bez zvukovky s nativnou asio podporou zaobides len tazko.

smrdim

Příspěvek od smrdim »

Jo tak jde mi to vybral sem zvukovou kartu správnou. Už je to v pořádku, ještě mam poslední dotaz, když v nejakém pluginu hraju např. na piano tak jednou zmáčknu klavesu je potichu podruhé nahlas a pořád se to mení, ne na střídačku ale v tom smyslu že to ma opakující se systém :např. 10 sekund nahlas 5 sekund potichu a dokola.

Odpovědět