EXCOM píše:pani, taka nestranna otazka,.. co je gro toho cara co FL poskytuje? ja som sa aj snazil niekedy sa mrknut na tento soft, ale nepochopil som princip.. je jasne ze pre mna to nie je, ale vzdy mi bol tento soft sympaticky, len som si nevedel najst k nemu filozoficku cestu
ftip FL je v tom, ze je to paternova masina, tj. skladas skladbu po paternech (da se jet i linearne), to muze mit pro nekoho svoje kouzlo, prace ve FL je totiz strasne jednoducha a tudiz rychla, pravda je ze paternovy sekvencery apod vychytavky na loopy atd se snazi posledni dobou davat i starej Steinberg do cubází, ale ve FL je to zakladni prvek a kdyz jsem v tom neco delal, byla to lahudka prace, bici loop si naklikas za chvilku, je to jako kdyz hrajes piškvorky

udelas si par paternu bicich, nejakou basu, par samplu, cely to nahazis do dalsiho stupne, tj uz neklikas ctverecky not ale klikas obdelnicky paternu do aranze, no proste je to fakt jak hracka pro matersky skolky

ale v dobrym slova smyslu, kdyz si paterny pojmenujes a obarvis, vypada pak aranz i dost pritulne a pracovni prostredi je dost frendly, me v tom bavilo delat i midi pro externi HW syntaky, udelal sem si 16ti stopej templejt s midi out stopama a jelo to jak po masle. vyhoda oproti cubasi (kterou mam jinak fakt rad) a ostatnim DAWum (kterych jsem vetsinu minimalne vyzkousel, v nekterych i jistou dobu delal) je v rychlosti tvorby, priklad, naklikat patern bicich, nakopirovat, udelat par variant a nahazet do okna aranze je otazka par fterin, proti tomu hrabani se v pianorollu v cubasi je otrava az na pudu, nebavi, unavuje, odrazuje, s poocitem uklikani se k smrti ztracim po chvili chut a napady. mimo jine ve FL uz jde udelat vsechno co si clovek muze prat vcetne linearniho audia a midi, jediny co je fakt dementni je ten miniaturni mix, s tim uz by meli konecne neco udelat v tom se neda solidne delat kdyz ma savle asi tak 5 milimetru...
jinak tomuhle softu fakt fandim a na midi dost uvazuju ze v tom zas zacnu delat (EXCOM: udelat si v tom templejt na FG6 je hracka a editace midi rychla a efektivni

)
ostatnim se omlouvam, asi to melo jit spis do posty, ale co, dyt je to jedno ne?