FL Studio - proč?

Trackery, Reason, FL Studio...
kexik

Příspěvek od kexik »

neural: fl samozrejme odjakziva ma nahlad viacerych piano rollov v jednom patterne, je tam funkcia display ghost channels alebo tak nejak... neaktivne nastroje sa zobrazuju bledosivou farbou... ovsem musia byt v jednom patterne, to je obmedzujuce; ovsem daju sa robit tracky aj tak ze celu cast skladby povedzme od 0 do 0:30 nasypes do piano rollov v jednom patterne, ja tak niekedy robim, ak zliepam hodne komplikovany track

timmy

Příspěvek od timmy »

Jelikoz tady byla nejaka rec o problemech s midi vs. hw ve FL, tak se chci pozeptat konkretneji a to, zda-li bude podle vas fungovat mnou planovana konfigurace, a to: Cubase jako zaklad, v nem pres rewire FL6 jako sekvencer, ktery by mel pres midi ridit jak vst instrumenty v Cubase, tak externi hw sampler s audio vystupem do Cubase. Do ted jsem vlastne delal vsechno ve FL a pak nahral wavy do Cubase a v nem to pak cele michal, coz je trochu kostrbate, ze... Ted davam dokupy cely novy system, pocinaje komplem a touto planovanou konfiguraci softu konce. Proste chci delat v Cubase a FL pouzivat jako sekvencer, protoze notace v nem je fakt brnkacka.....neco uz jsem zkousel, neco slo, neco ne, ale externi hw jsem pres midi jeste nezkousel, protoze mi k tomu jeste neco chybi.....kdo s tim ma nejake zkusenosti, tak poradte. Dik.

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

No to ovladanie MIDI z FL je ako skrabat sa na uchu okolo hlavy, to by som uz rovno urobil aby MIDI stopy boli pisane priamo v Cubase. Zbytocne komplikovane a zozerie to aj cosi z vykonu. Navyse, co do spoluprace a ovladania HW je Cubase o silny kus vpredu pred FL.

Ja by som na tvojom mieste robil nove veci aj ovladanie HW v Cubase a stare veci si prepojil z FL cez ReWire. Zrejme preferujes system prace aky ma FL (opravnene, vela ludi ma rado FL koli jednoduchosti a prehladnosti) a Cubase sa ti zda iny, pripadne menej pohodlny.

Ale skus sa chvilu potrapit a robit nove veci v Cubase, po par tyzdnoch intenzivnej prace si zvyknes. Ja som tiez dlhe roky mal ako zaklad FL, potom som postupne presiel na Cubase a dnes sa mi zda Cubase sikovnejsi. Hlavne ma neobmedzuje na pattreny a piano-rolly tak ako FL.

timmy

Příspěvek od timmy »

Skrabani kolem hlavy je trochu rekneme sirsi pojem. Me spis zajima jestli to jde, nebo ne, a pokud jo, coz myslim ze by melo, tak jake to ma pripadne fatalni nedostatky. Nejake zkusenosti s konkretnim hardwarem a tak.... Jak se mi s tim bude delat to uz je muj boj. Na odevzdani se Cubasu je zatim cas, i kdyz samozrejme tusim, ze by to tak mohlo dopadnout.

kexik

Příspěvek od kexik »

poviem ti presne, co je problem: fruity nevie poslat sysex, takze hardverove masiny nevie dostatocne ovladat ("nabootovat" spravne patche a tak). ako cisto softverovy interface je ok a ide do neho aj naprosto dobre nahravat zive stopy, mam s tym celkom priaznivu skusenost. na spolupracu s hardverom (snad s vynimkou uplne jednoduchych krabiciek so zakladnym midi, ako trebars niektore efekty alebo primitivne synthy) nie je vhodny, aspon nie sucasna verzia

kexik

Příspěvek od kexik »

este som sa nad tym trocha zamyslel: ak mas rad pracu vo FL v ramci toho co ponuka + vsti a dxi; mas moznost ho pouzivat nie ako rewire, ale ako vst alebo dx instrument; vtedy sa chova pomerne zaujimavo: ako uplne uzavrety system, ktory do hosta (v tvojom pripade cubase) posiela 8 stop audia a berie si z hosta hodiny (bpm, start, stop, atd...). ovsem midi stopy pre hw syntaky by si tak ci tak musel vyrabat v cubase

timmy

Příspěvek od timmy »

Ooo, diky pane kexik....presne takove informace jsem chtel. V podstate hlavni vec co potrebuju, je posilat midi stopy z FL do vst instrumentu v Cubase, plus krmit externi Akai S1000. Ano ano, ja vim ze je to sunka, ale duvody proc to delam, ted nejsou podstatne. Staci mi pro nej vlastne osum kanalu a navic jen noty, po tady ty veci nechci nic extra. Na vsechno ostatni vcetne nahravani zivych stop mi zase na oplatku naprosto vyhovuje Cubase. No vyzkousime uvidime. Zatim je to jak jsem rek ve stadiu priprav, doted jsem vlastne delal jen v ramci softwaru. Kazdopadne jeste jednou dikec.

Odpovědět